Щорічно 21 березня відзначається Міжнародний день боротьби за ліквідацію расової дискримінації. Генеральна асамблея ООН у 1966 році проголошуючи цей день Міжнародним днем боротьби за ліквідацію расової дискримінації, закликала міжнародну спільноту подвоїти свої зусилля з метою ліквідації всіх форм расової дискримінації. Цим самим було підтверджено, що расову дискримінацію можна вважати запереченням прав людини, основних свобод й справедливості, та злочином проти людської гідності.

Враховуючи актуальність питання районна державна адміністрація та районна рада приділяють значну увагу питанню налагодження та збереження толерантності і злагоди в районі та закликають всіх виховувати себе у повазі до інших народів та культур.

Олександр АНІСІМОВ, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Поезія - це сум, чарівність, музика, дотик до душі, струни якої ще довго будуть бриніти.І чим частіше - тим краще.Тоді людина буде духовно вищою і красивішою. Поезія надихає, звеличує, штовхає на подвиги. Поезія — головний засіб самоствердження і дієвий важіль творчості, прогресу та всезагального розвитку.

Районна державна адміністрація та районна рада сердечно вітають всіх з Всесвітнім Днем поезії. Нехай її бурхливе джерело творчості наповнює ваші серця безмежною любов’ю і дарує натхнення на добрі справи! 

Олександр АНІСІМОВ, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Президентом України від 13 січня 2015 року №92-VІІІ підписано Закон України «Про внесення зміни до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» щодо прийняття в експлуатацію об’єктів будівництва, збудованих без дозволу на виконання будівельних робіт». Даним Законом регламентується введення в експлуатацію самочинно збудованих об’єктів без застосування штрафних санкцій за проведене будівництво.

Управління державної архітектурно – будівельної інспекції Кіровоградській області до 31 грудня 2015 року безоплатно протягом 10 робочих днів з дня подання заяви власниками (користувачами) земельних ділянок, на яких розміщені об’єкти будівництва, збудовані без дозволу на виконання будівельних робіт, за результатами технічного обстеження приймає в експлуатацію:

Станом на 1 березня 2015 року наявна заборгованість населення за спожитий природний газ в сумі 868,671 тис. грн.. Враховуючи наближення до завершення опалювального періоду, підвищення з 1 квітня 2015 року тарифів на газ, з метою якісної підготовки до нового опалювального періоду, звертаємося з проханням до населення сплатити наявну заборгованість.

Прикметно, що саме напередодні Всесвітнього дня поезії в Кіровоградському Центрально-Українському видавництві вийшла з друку перша збірка поетичних творів нашого земляка Володимира Паладька, цим самим формалізувавши його безпосередню належність до когорти представників цього найчуттєвішого і найніжнішого жанру людської творчості. Називається збірочка доволі промовисто: «Я не гнівив ніколи долю». Певне, це ключові слова, що характеризують творче кредо і життєву позицію автора. Збірка двомовна, до неї увійшли майже чотири з половиною сотні поезій як рідною, так і російською мовами. Тематика їх охоплює дуже широкий спектр настроїв, поглядів та почуттів. Значна кількість творів присвячені коханню – любові до жінки загалом і конкретно до своєї дружини, до мами, до рідної землі, до дітей та онуків. Відчутною також є вразлива і болісна реакція на події громадсько-політичного і суспільного життя, які, певне, у кожного з нас перманентно викликають спершу надії і сподівання, а згодом – гіркоту розчарувань і тугу за бездарно втраченими роками та можливостями, чого, на жаль, в нашій країні переважній  більшості громадян довелося відчути вдосталь.

Про намір об’єднатися банки заявили ще восени минулого року, і ось 16 березня об’єднання відбулося. Що означає це об’єднання для клієнтів обох банків? Чому воно відбулося саме зараз? Про це ми запитали у СЕРГІЯ ЧЕРНЕНКА, голови правління Першого Українського Міжнародного Банку.

— Сергію, чи не занадто ризиковано проводити об’єднання банків у такі складні часи?

— Навпаки, зараз саме час, правда, якщо банки якісні. Обидва наші банки — ПУМБ і «Ренесанс Кредит» — завершили минулий рік з прибутком. Рішення про об’єднання вже давно «було у повітрі», оскільки ПУМБ і «Ренесанс Кредит» входять до однієї банківської групи. Коли бізнес зростає, проводити об’єднання банків важче, тому ми постійно відкладали злиття. Але саме завдяки кризі ми зрозуміли, що час настав.

— У чому практична цінність цієї події для клієнтів?

У звітному бюджетному періоді відповідно до статей 2, 18 Закону України “Про місцеві державні адміністрації” статті 78 Бюджетного кодексу України забезпечувалося виконання районного бюджету.

До районного бюджету за 2014 рік надійшло доходів (без урахування трансфертів з держбюджету) у сумі 18383,3 тис. грн., що становить 105,0% до затвердженого з урахуванням внесених змін плану на рік. Надходження до загального фонду склали 17281,8 тис. грн. (107,4%), до спе-ціального фонду – 1101,6 тис. грн. (110,2%).

Отримано трансфертів з державного бюджету у сумі 63711.8 тис. грн. (98,9%), у тому числі до загального фонду – 63258.4 тис. грн. (98.9%), до спеціального фонду – 453.4 тис. грн. (100%).

Трохи менше місяця тому Україна відзначила сумну дату – річницю появи Небесної сотні. Тоді здавалось, що після перемоги Революції гідності країна нарешті встане з колін і вдихне на повні груди, скинувши з себе пута корумпованості і відвертої злочинності керівництва. Однак на мирну українську землю прийшла війна, і країні довелось пристосовуватись до життя в абсолютно нових умовах.

Але ми не втратили Україну. Уряду вдалось не просто знайти кошти на армію — вперше за всі роки незалежності на потреби оборони виділено понад 5% ВВП, а це значить, що нам вдасться захистити країну від зовнішнього агресора. Навіть такого потужного і підступного, як Росія.

Звісно, до перемоги сьогодні далеко, як і далеко до того часу, поки кожен з нас відчує себе в багатій і квітучій країні. Але хіба вдавалось комусь процвітати в умовах війни? Нинішній уряд взяв на себе вкрай невдячне завдання – під кулями російських військових і відвертих бандитів, під нападками перефарбованих «регіоналів» і радикалів-популістів вирівняти державний корабель і нарешті доправити його до тихого берега.

На території області почастішали випадки так званих «телефонних» афер та шахрайств, пов’язаних з розрахунками через мережу Інтернет. Правоохоронці вкотре звертаються до жителів Кіровоградщини з проханням бути обережними, дотримуватися порад, що допоможуть вберегти себе та своїх рідних від злочинних посягань.

Якщо вам телефонують невідомі, представляючись псевдоправоохоронцями, повідомляють, що з рідними сталася біда та пропонують сплатити певну суму коштів для вирішення проблеми – не поспішайте виконувати ці вимоги.

Обов’язково уточніть дані того, хто телефонує, його посаду, звання та підрозділ, у якому він працює, або ж попросіть передати трубку вашому родичу.

Управлінням МВС України в Кіровоградській області протягом березня та листопада місяців 2015 року, в тому числі на території Петрівського району, планується  проведення комплексу оперативно-профілактичних заходів з виявлення та попередження кримінальних правопорушень, а також виявлення осіб, причетних до організації каналів витоку підконтрольних речовин з підприємств, що виробляють або у своєму виробництві використовують наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори, об’єктів аптечної мережі, лікувальних закладів та місць ймовірної «вуличної» торгівлі сильнодіючими або отруйними лікарськими засобами та прекурсорами (реалізація отрут від гризунів на стихійних ринках та інше).

У зв’язку з цим, з метою ефективної реалізації заходів по протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів на території району, Петрівський РВ УМВС запрошує всіх небайдужих жителів району долучитися до відпрацювань. Про відомі Вам факти незаконного обігу наркотиків або осіб, причетних до таких правопорушень, Ви можете повідомити за телефонами чергової  частини Петрівського РВ УМВС:

25.03.2015 року в період з 11:00 до 13:00 години в приміщенні громадської приймальні районної державної адміністрації за адресою: смт. Петрове вул. Жовтнева, 20 відбудеться прийом громадян з особистих питань жителів смт. Петрового та Петрівського району начальником УМВС України в Кіровоградській області, полковником міліції  Анатолієм Івановичем Вітюком спільно з головою Петрівської РДА Олександром Івановичем Анісімовим.

Запис громадян на прийом проводитиметься 23.03.2015 за телефоном: 096-06-16-306.

Є.В.Чуйко, начальник відділу

Однією з найгостріших проблем сучасності – як на території району, так і в державі загалом – є загрозливий екологічний стан довкілля. В процесі своєї життєдіяльності кожен з нас, як це не прикро, є постійним і перманентним джерелом утворення відходів. І з розвитком суспільства та нових технологій виробництва щороку кількість відходів не зменшується, а навпаки – невпинно зростає. Відтак, у цій ситуації ми не маємо права залишатися сторонніми спостерігачами, оскільки від кожного з нас, від наших спільних дій залежить, якою ми передамо нашу землю, нашу чудову планету своїм дітям та онукам.

Певне, найпершою і найголовнішою ознакою цивілізованості суспільства є те, як людина поводиться з відходами. Адже саме людина становить найбільшу загрозу довкіллю. І нехтування звичайними й нескладними правилами поводження з побутовими відходами зумовлює ту сумну і невтішну картину, яку ми усі можемо спостерігати практично на всій території району. Особливо засміченими є захисні насадження вздовж автошляхів, балки, яри, водоохоронні зони, інші мальовничі місця, де люди завжди традиційно збиралися на відпочинок. Ці свого часу привабливі куточки сьогодні просто жахають розмаїттям та кількістю сміття: скляні та пластикові пляшки, упаковки й обгортки різних фасонів і розмірів, поліетиленові пакетики, які вже не лише лежать попід ногами, а й позависали яскравими прапорцями на гілках дерев, немовби сигналізуючи нам, людям, до якого сумного стану ми довели природу довкола нас. І хоч про це сьогодні вже багато говориться і на сторінках преси, і в радіо – та телеефірі, однак ще й досі залишається чимало таких, хто не знає чи не вміє, як слід поводитися з побутовими відходами. Або, що, мабуть, ще сумніше – просто не бажає цього, виявляючи у такий спосіб свою байдужість і неповагу не лише до довкілля, але й до кожного зі своїх співгромадян, тих, хто не згоден миритися з такою ганебною і принизливою для кожного з нас ситуацією.

Всесвітній день водних ресурсів проводиться щорічно 22 березня. Цей міжнародний захід входить в стратегічний план дій ООН, спрямованих на охорону і розвиток навколишнього середовища. Свято відзначається на світовому рівні з 1993 року. 

Основна ідея Всесвітнього дня водних ресурсів - об’єднати громадськість, владу і бізнес навколо проблем, пов’язаних з необхідністю захисту водойм.

Районна державна адміністрація та районна рада постійно сприяють збереженню водних ресурсів району і закликають всіх пам’ятати про надзвичайну важливість води для оточуючого середовища і людства в цілому. 

Олександр АНІСІМОВ, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Початок 90-х років характеризувався погіршенням епідемічної ситуації з туберкульозу в багатьох країнах світу. Щороку у світі виявляється до 10 млн. нових випадків захворювання на туберкульоз, від якого помирає близько 3 млн. осіб.

У зв’язку з цим Всесвітньою Організацією Охорони Здоров’я у 1993 році туберкульоз був проголошений глобальною небезпекою і з метою привернення уваги до неї країн всього світу вирішено відзначати 24 березня, як Всесвітній день боротьби з туберкульозом.

Всеукраїнський день боротьби із туберкульозом несе в собі мету об’єднати всіх учасників національної протитуберкульозної програми та різні групи громадянського суспільства, які ведуть боротьбу із туберкульозом, громадян, які страждають від туберкульозу та всіх українців навколо заходів, які проводяться, для боротьби з хворобою. 

Олександр АНІСІМОВ, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

голови Петрівської районної ради Кіровоградської області

від 17 березня 2015 року № 11-р

Про скликання сорок шостої сесії районної ради шостого скликання

Відповідно до пункту 1 частини 6, частини 7 статті 55, частини 8 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», розділу II, пункту 13.6 розділу XIII Регламенту Петрівської районної ради шостого скликання:

1. Скликати сорок шосту сесію районної ради шостого скликання 27 березня 2015 року на 10.00 годину в сесійній залі районної ради за адресою: смт Петрове, вул. Жовтнева, 20.

2. На обговорення винести наступні питання:

2.1 Про внесення змін та доповнень до рішення районної ради від 27 січня 2015 року № 598 «Про районний бюджет на 2015 рік»;

2.2 Про заслуховування інформації прокурора Петрівського району про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на території Петрівського району за II півріччя 2014 року;

2.3 Про заслуховування інформації начальника Петрівського РВ УМВС України в Кіровоградській області про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на території Петрівського району за II півріччя 2014 року;

2.4 Про затвердження технічної документації по нормативній грошовій оцінці земельних ділянок, ПАТ «Центральний гірничо-збагачувальний комбінат»;

та інші.

3. На сесію запросити депутатів районної ради та не депутатів (за списком).

Світлана Тилик, голова районної ради