Прикметно, що саме напередодні Всесвітнього дня поезії в Кіровоградському Центрально-Українському видавництві вийшла з друку перша збірка поетичних творів нашого земляка Володимира Паладька, цим самим формалізувавши його безпосередню належність до когорти представників цього найчуттєвішого і найніжнішого жанру людської творчості. Називається збірочка доволі промовисто: «Я не гнівив ніколи долю». Певне, це ключові слова, що характеризують творче кредо і життєву позицію автора. Збірка двомовна, до неї увійшли майже чотири з половиною сотні поезій як рідною, так і російською мовами. Тематика їх охоплює дуже широкий спектр настроїв, поглядів та почуттів. Значна кількість творів присвячені коханню – любові до жінки загалом і конкретно до своєї дружини, до мами, до рідної землі, до дітей та онуків. Відчутною також є вразлива і болісна реакція на події громадсько-політичного і суспільного життя, які, певне, у кожного з нас перманентно викликають спершу надії і сподівання, а згодом – гіркоту розчарувань і тугу за бездарно втраченими роками та можливостями, чого, на жаль, в нашій країні переважній  більшості громадян довелося відчути вдосталь.

А ще – затятого мисливця з ліричною душею полонила навіки краса природи, і це також барвистою канвою проходить крізь багато його творів, не залишилися поза увагою й такі приємні миттєвості нашого земного буття, як спорт, зокрема, футбол, спогади про дитинство і юність. Словом, кожен зможе знайти для себе в цій книзі цікаві і корисні рядки, з деякими з них ми невдовзі плануємо ознайомити й читачів районки.

А тим часом вітаємо Володимира Івановича, а в його особі - усіх шанувальників вишуканого поетичного слова зі святом, бажаємо постійного творчого натхнення, невтомного горіння і якомога більше світлих вражень та емоцій, від яких і вірші ставатимуть ще світлішими та добрішими.

Володимир КІФЕНКО.