Віталій ПікулінУ переддень виборів до Верховної Ради кореспондент нашого часопису зустрівся із одним з кандидатів в депутати до Верховної Ради від Політичної партії «Народний фронт» за мажоритарним округом №103 – командиром 3-го окремого полку спе-ціального призначення, полковником Віталієм Пікуліним і попросив відповісти на деякі запитання.

- Віталію Володимировичу, чим мотивоване, насамперед, Ваше бажання стати народним депутатом України?

- Я глибоко переконаний у тому, що сьогодні в нашому суспільстві необхідно все змінювати. Необхідно змінювати тих людей, які привели країну до такого стану, необхідно притягувати їх до відповідальності. До влади повинні прийти нові люди з новим мисленням; ті, кому повірить суспільство. У цьому і полягає вся мотивація.

- Як Ви вважаєте, чи є реальна можливість зробити плідною роботу майбутньої Верховної Ради, тим більше, що до неї прагнуть потрапити мало не всі бездіяльні депутати старого складу Ради?

- Моїм завданням і всього колективу, з яким я йду на вибори, є домогтися змін у державі. Домогтися того, щоб не хоронити своїх бійців, щоб не було війни, щоб не втрачати людей, щоб одні не наживалися за рахунок інших, щоб повернути віру людей в життя. Тож якщо можна ще щось змінити мирним шляхом, то потрібно змінювати і в цьому не сумніватися.

Кандидат в народні депутати по 103-му виборчому округу Ігор Володимирович Лавренов (самовисуванець) за тиждень до виборів впритул наблизився за показниками рейтингу до свого основного конкурента Анатолія Кузьменка (Блок Петра Порошенка) на дострокових виборах до Верховної Ради.

Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного фахівцями Інституту дослідження і розвитку Східної Європи. Опитування проводилося з 10 по 17 жовтня за місцем постійного проживання виборців, загалом було опитано 1200 респондентів у Долинському, Олександрійському, Петрівському, Устинівському районах та центрі виборчого округу — місті Олександрія. 

Так, на питання “за кого із кандидатів по Вашому мажоритарному округу Ви проголосуєте на дострокових виборах до Верховної Ради України 26 жовтня цього року” 28,1% опитаних відповіли, що підтримали Кузьменка, а 21,6% - Лавренова, ще 19,7% виборців готові віддати свій голос за самовисуванця Анатолія Дорофеєва. 

15 жовтня прем’єр відвідав прикордонний пункт «Гоптівка».Новий проект прем’єра Арсенія Яценюка «Європейський вал» дозволить облаштувати кордон із Росією і припинити постачання в Україну бойовиків та зброї. А крім того – відкриє українцям дорогу до безвізового режиму з ЄС і завантажить українські підприємства додатковими замовленнями. Що важливо: левова частка фінансування – за міжнародними донорами, а це робить «Європейський вал» надзвичайно вигідним для України 

У Росії було б значно менше можливостей для розпалювання війни на нашій території, якби між нашими країнами був добре облаштований кордон. Ця проблема рідко потрапляла в об’єктиви телекамер, але 20 років важких перемовин із Росією щодо демаркації завершилися нічим. Головна причина – політика Москви, спрямована на блокування питання облаштування кордону. Росії це вигідно, оскільки дає можливість у будь-який момент поставити під сумнів приналежність до України тих чи інших територій. А ще – безперешкодно постачати зброю, бойовиків і перекидати власні війська для розпалювання вогнища війни.

Радикальна Партія проти олігархічної гідри

Олег ЛяшкоШановна громадо, українці, виборці! Добігає кінця страшна казка про українського олігархічного змія, яка, на жаль, була реальністю України останні 20 років. Ця гідра попила української крові, довела до зубожіння і просто звела зі світу багатьох наших братів та сестер. Але так само, як в українській казці про Котигорошка, олігархічний змій, нарешті, вихопив від народу. Проте, це ще не некролог олігархів і навіть не нокаут. Змій шокований, але пручається. Тож маємо добити його – раз і назавжди!

Цей змій має кілька голів, які пролізли скрізь і стали реальними проблемами нашої держави. Позбутися їх – значить дати нарешті можливість Україні жити, дихати, розвиватися.

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко домігся прийняття у Верховній Раді закону, який спрощує порядок оформлення спадщини для селян. 

Законом передбачено спрощену процедуру оформлення спадщини та реєстрації прав спадкоємців на успадковане ними нерухоме майно (насамперед, у сільських населених пунктах) шляхом надання відповідних повноважень органам місцевого самоврядування. Тепер не потрібно буде їхати в район для оформлення паперів і вистоювати півдня в черзі. Голова сільради може оформити все сам.

Крім цього, законом, на прийнятті якого наполіг Олег Ляшко, скасовується обов‘язкове проведення оцінки майна у випадках спадкування майна спадкоємцями першої та другої черги за законом та за правом представлення, а також у випадку спадкування спадщини, яка оподатковується за нульовою ставкою податку. Дякуючи лідеру Радикальної партії - оформлення спадщини на селі стає практично безкоштовним!

У ніч із суботи на неділю, 26 жовтня, о 4-й годині за київським часом скасовується літній час переведенням годинникової стрілки на годину назад. Сезонне переведення годинників регулюється Постановою Кабінету Міністрів України від 13 травня 1996 року №509 «Про порядок обчислення часу на території України». Це необхідно для того, щоб наблизити адміністративний час у своєму часовому поясі до сонячного.

Звернення кандидата у народні депутати України по одномандатному виборчому округу № 103 Анатолія Кузьменка

Анатолій КузьменкоСьогодні, у цей надзвичайно складний час, коли ми найбільше потребуємо миру і єдності, звертаюся до кожного з Вас особисто, до кожного мешканця Олександрії і Олександрійщини, Петрового і Петрівщини, Долинської і Долинщини, Устинівки і Устинівщини!  

Тільки об’єднавшись ми зможемо розпочати нову сторінку в історії нашої держави.

Тільки разом ми зможемо подолати будь-які труднощі, покращити життя людей праці, навести в країні лад, забезпечити гідне життя всіх громадян та мирне майбутнє нашої держави!

Ми на порозі тих перемін, яких так довго хотіли, до яких прагнули, і саме зараз, своїм вибором ми закладаємо фундамент нової справедливої Держави для себе і своїх нащадків.

Україна і її незалежність – понад усе! Зараз, коли по-новому пробудилися і бурно проявилися ці якості нашого народу, коли світ справді здригнувся, не розуміючи як нам це вдається, ми будемо йти далі і творити власну історію, кувати власну долю. Можливо, саме своїм поступом рятуючи увесь світ. Бо настав час. 

Настав час побудови Держави з чистого аркуша: без міцної економіки, без армії, з порожньою державною казною, але з величезним Патріотизмом, які не розтратила українська нація. Давайте разом докладемо максимум зусиль для  побудови Держави Україна. Не треба говорити навздогін подіям, а треба діяти. Наша робота, результат цієї роботи мають стати предметом обговорення для інших, за нами пильно спостерігає увесь світ. Великому і могутньому українському народу потрібні чіткі ідеали, мета, конкретний план дій. І найперше – вже цієї неділі, у цей вирішальний час – кожен з нас повинен проявити власну громадянську активність.

Нестор ШуфричНародний депутат Нестор Шуфрич - один з найбільш активних і послідовних критиків чинної влади. Однак, на відміну від багатьох своїх колег, він звик кожне зауваження підкріплювати конкретними аргументами. В інтерв’ю Нестор Шуфрич розповів, чому влада в критичний для країни момент відвернулася від бюджетників, спрогнозував, коли можливий новий виток війни, і розповів, як пережити холодну зиму.

КАБМІН ПІШОВ НА ВИБОРИ. ГОТУВАТИ КРАЇНУ ДО ЗИМИ НІКОМУ 

- «Опозиційний блок» зажадав від уряду піти у відставку. Ви дійсно вважаєте, що зараз для цього відповідний час? 

- Ми підняли це питання з однієї простої причини - весь уряд пішов на вибори: і прем’єр, і віце-прем’єри, і всі ключові міністри. Це замість того, щоб у критичній ситуації допомогти людям, проіндексувати зарплати, пенсії та соціальні виплати. Чистий ідіотизм. Такого в країні ще не було ніколи. А кому готувати країну до зими, кому стежити за соціальним пакетом? У мене таке відчуття, що влада сьогодні живе за принципом «після нас - хоч потоп». Вона нічого не коштує. Все тільки трощить і руйнує.

РІШЕННЯ

від 26 вересня 2014 року № 568

Про внесення змін та доповнень до Плану діяльності Петрівської районної ради на 2014 рік з підготовки проектів регуляторних актів, затвердженого рішенням районної ради від 25 грудня 2013 року № 472

Розглянувши пропозицію голови Петрівської районної адміністрації від 06 червня 2014 року № 01-35/123/1, відповідно до пункту 6 частини першої, частини 2 статті 43, статті 47 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статей 7, 13, 32 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», враховуючи висновки і рекомендації спільного засідання постійних комісій районної ради від 26 вересня 2014 року, районна рада ВИРІШИЛА:

1.Внести зміни в Додаток № 2 до рішення районної ради від 25 грудня 2013 року

24 жовтня відзначається Міжнародний день ООН. Саме 24 жовтня 1945 року набув чинності Статут ООН. Україна серед перших держав підписала цей документ і ввійшла до групи засновників організації.

Основним завданням ООН є забезпечення міжнародного миру та відвернення загрози світової війни. Головними робочими структурами ООН є Генеральна Асамблея, та Рада Безпеки (РБ)

Після здобуття незалежності розпочався новий етап діяльності України в ООН. Вона починає виступати як самостійний суб’єкт міжнародних відносин. Наша держава неухильно дотримується цілей та принципів цієї найавторитетнішої всесвітньої організації, робить суттєвий внесок у справу зміцнення миру, роззброєння, економічного й соціального розвитку та захисту прав людини.

Районна державна адміністрація та районна рада щиро вітають усіх з цим святом і бажає  незламності духу та невтомної віри у краще майбутнє нашої держави!

Миру нам всі!

Олександр АНІСІМОВ, голова районної державної адміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Районна державна адміністрація та районна рада вітають всіх, хто вірний професійному обов’язку, трудиться на автобусах, вантажному та легковому транспорті. Ви керуєте різними машинами, але всі ви – на одному шляху. Від вашої майстерності та якості роботи дорожників, які забезпечують будівництво та ремонт доріг, залежить своєчасність здійснення перевезень. Ваша завзята та відповідальна праця викликає заслужену повагу.

Щиро бажаємо всім працівникам автомобільного транспорту та дорожнього господарства щастя, добробуту, нових трудових здобутків, невичерпної енергії, міцного здоров’я, подальшої успішної роботи! Нехай дорога буде легкою, «залізний кінь» – міцним, а дома завжди чекають рідні та близькі!

Олександр АНІСІМОВ, голова районної державної адміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Незліченну кількість тяжких випробувань пережила наша багатостраждальна Україна. Чи не найстрашніше з них – це біль Великої Вітчизняної війни. І хто б міг подумати, що війна повернеться на нашу землю. Україна знову в огні, гинуть її найкращі сини, відстоюючи свободу своєї Батьківщини.

Усім, хто зараз воює на Сході, є на кого рівнятися і з кого брати приклад – це наші сивочолі ветерани, визволителі від фашистських загарбників. Ми не втомлюємося вам дякувати за ваш подвиг. А сьогодні маємо ще й обіцяти, що не дозволимо господарювати в нашій державі нікому іншому, крім нас самих. 

Шановні ветерани, ви свій вклад в українську державність зробили, за що держава перед вами в неоціненному боргу. Вирішувати усі ваші біди, допомагати і підтримувати зобов’язана саме влада. А ви будьте здоровими, живіть довго-довго без жодних турбот і негараздів.

З повагою, Голова обласної державної адміністрації Сергій КУЗЬМЕНКО

Низький уклін вам, дорогі ветерани, за ваш ратний і трудовий подвиг. Нехай вас обходять стороною печалі і негаразди. Нехай увага, турбота і теплота сердець оточуючих людей зігрівають ваш благородний і героїчний життєвий шлях.

Ми назавжди збережемо пам’ять про подвиг воїнів – героїв. Ваші мужність, відвага і сила духу є прикладом для нинішніх поколінь захисників Вітчизни.

Дорогі жителі Петрівщини! Районна державна адміністрація та районна рада від усієї душі бажають вам, вашим близьким і рідним мирного неба над головою, здоров’я, добра, щастя і благополуччя!

Олександр АНІСІМОВ, голова районної державної адміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Трудовий колектив, батьки вихованців Петрівського ДНЗ №2 «Сонечко» висловлюють щирі слова подяки ТОВ «УкрАгроКом» в особі генерального директора Кузьменка Анатолія Івановича за придбання меблів у старшу групу дошкільного навчального закладу. 

Шановний Анатолію Івановичу, Ваш подарунок став дуже доречним для наших вихованців. Благодійність – це, перш за все, підтримка. Дякуємо Вам за вміння і бажання підтримати тих, хто цього потребує.