З Днем ПеремогиЩиро вітаємо вас із Днем Перемоги!

Ваш подвиг - безсмертний, пам’ять про живих і мертвих - нетлінна, вдячність народу - безмежна. Кожен з вас – на фронті чи в тилу – наближав мить Перемоги. Спасибі вам за відданість, мужність, незламну силу духу. Спасибі за наше сьогодення, за щасливе дитинство наших дітей та онуків. 

Ваш взірцевий патріотизм, розуміння того, хто ми і якого роду, допомагають зміцнювати державу, відстоювати її волю та незалежність.

У цей пам’ятний день бажаємо вам міцного здоров’я, наснаги та довгих років життя. Нехай ваші родини минають усі життєві випробування і негаразди. 

Олександр ПЕТІК, голова обласної державної адміністрації

Олександр ЧОРНОІВАНЕНКО, голова обласної ради

Шановні жителі Петрівщини!

Шістдесят дев’ятий рік поспіль ми зустрічаємо мирну весну, свято, в якому переплелись біль втрат і радість Великої Перемоги над фашизмом. З особливими почуттями ми звертаємося до старшого покоління, до тих, хто відстояв для нас право жити у вільній країні, виховувати дітей.

Низький уклін вам, дорогі ветерани, за ваш ратний і трудовий подвиг. Нехай вас обходять стороною печалі і негаразди. Нехай увага, турбота і теплота сердець оточуючих людей зігрівають ваш благородний і героїчний життєвий шлях.

Шановні працівники районної організації Товариства Червоного Хреста! Прийміть щирі вітання з Днем Червоного Хреста й Червоного Півмісяця!

Червоний Хрест – це товариство доброти, милосердя і гуманізму. Товариство – людей небайдужих до чужої біди, які завжди допоможуть знедоленим, нададуть допомогу самотнім громадянам похилого віку та інвалідам.

Прийміть безмежну вдячність за Ваші чуйні серця, за Вашу доброту та співпереживання.

Районна державна адміністрація та районна рада щиро зичать всім Вам і Вашим родинам міцного здоров’я, щастя, благополуччя, добробуту і достатку.

Олександр АНІСІМОВ, голова районної державної адміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Ось вже не одне десятиліття минуло відтоді, як завершилася найкровопролитніша в історії людства війна, вогонь якої зачепив своїм смертоносним крилом майже всю земну кулю. Десятки мільйонів кращих представників багатьох народів і народностей ціною неймовірних зусиль захистили цивілізацію і прийдешні покоління від геноциду, не дали повернути колесо історії до часів рабства та інквізиторських жахів середньовіччя. А саме таку долю готував нам озброєний до зубів агресор, кований чобіт якого плюндрував нашу землю, несучи горе і біль українським родинам. Та йому не під силу було здолати високий дух волелюбного народу і непохитну віру захисників Вітчизни у перемогу над ненависним ворогом.

Дорогі жінки!

Районна державна адміністрація та районна рада від щирого серця вітають вас із Днем Матері!

Немає любові сильнішої від материнської, немає ніжності ніжнішої від ласки і клопотів материнських, немає тривоги тривожнішої від безсонних ночей і незімкнутих очей материнських, немає нічого святішого і безкорисливішого, ніж любов матері.

Тож закликаємо всіх жителів Петрівського району, незалежно від віку, привітати своїх матусь з цим світлим святом. І якщо ви знаходитесь від них далеко – зателефонуйте, напишіть, приїдьте, скажіть своїй найближчій і дорожчій людині, своїй мамі, теплі слова та побажайте їй здоров’я.

Нинішній День Перемоги має для нас особливе значення. Адже коли доля нашої країни знову під загрозою, дуже важливо об’єднатися перед спільною небезпекою, не допустити чвар та розбрату, щоб зберегти нашу землю для наших дітей, як це зробили колись діди-прадіди. Будьмо гідними їхнього подвигу, бо за нами зараз – історія, сьогодення та майбутнє України. Пам’ятаймо про минуле – творімо майбутнє!

З повагою, Сергій Кузьменко.

9 травня щороку традиційно відзначалося як свято у колишньому Радянському Союзі – День Перемоги над німецько-фашистськими загарбниками, завершення Великої Вітчизняної війни. Це одна з найбільш величних і водночас суперечливих дат в історії російського, українського народу, колишніх радянських республік і багатьох країн Європи. Велика Вітчизняна (Друга Світова) війна назавжди залишиться яскравою і надзвичайно трагічною сторінкою в історії нашої країни. За офіційною статистикою самі лише військові втрати України становлять 7 млн. чоловік. А скільки поховано в 28 тисячах братських могил і багатьох тисячах невідомих, безіменних на її території – вже не дізнається ніхто. Війна забрала понад 3,9 млн. мирних жителів країни, а 2,4 млн. молодих працездатних українців вивезли на примусові роботи до Німеччини, більшість з яких так і не повернулося додому. На руїни перетворилися 714 міст і селищ міського типу, понад 28 тис. сіл. Зруйновано близько 16 тис. промислових підприємств, понад 30 тис. колгоспів та радгоспів.

Запрошуємо вас узяти участь у святкових урочистостях з нагоди 69-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні, які відбудуться у Петровому в п’ятницю, 9 травня, починаючи з 10-ї години ранку.

В програмі свята:
- урочистий мітинг-реквієм;
- покладання квітів до меморіалу воїнам-визволителям;
- тематична концертна програма;
- спортивні змагання;
- традиційна солдатська каша та виїзна торгівля.

Будемо вдячні, якщо розділите з нами усі емоції цього радісного і водночас скорботного дня.

Оргкомітет.

З вдячністю і глибокою шаною вклоняємося ми вам, які винесли на своїх плечах весь тягар воєнного лихоліття, звільнивши рідну землю від фашизму, і день у день тяжкою працею відбудовували на ній мирне життя.

Велика Вітчизняна війна і виборена в ній Перемога, віддаляючись від нас у часі, не відходять у забуття. Священна пам’ять і воєнні реліквії завжди живуть з нами, у наших серцях.

Здоров’я вам, щастя людського, добра, терпіння, любові!

Ви знов сьогодні поряд з нами,
Та невблаганний плин років…
Гроза відлунює громами
В старих листах поміж рядків.

З повагою дирекція та профком ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська»

Вітаємо вас зі Святом Перемоги. Це свято для нас усіх пов’язане з весною, народженням та розквітом нового життя.

Подвиг воїнів-переможців непідвладний часу, як і безмежна наша вдячність всім, хто відстояв Батьківщину, виявив нездоланну мужність та незламність духу. Саме вам завдячуємо свободою та мирним небом.

Вклоняємося Вічному вогню,
Вклоняємось доземно всім солдатам,
Що міряли дороги крізь війну,
Щоб нам сьогодні мріяти й кохати.

З повагою дирекція ТОВ «Агрофірма «Маяк»

Від усього серця вітаємо вас з Днем Перемоги!

Вклоняємося доземно солдатським вдовам, всім солдатам, що пройшли буремними фронтовими дорогами. Нехай мир і злагода завжди живуть у наших душах і серцях, хай це світле травневе свято і наші щирі побажання додадуть усім нам нових сил і натхнення для здійснення майбутніх сподівань і трудових звершень.

Із року в рік часопис віддаляє
Своїх нащадків далі від війни.
Та травень знов і знову нагадає,
Як із життя ішли його сини.
Буяють мирно квіти на могилах,
До сонця красного метелики летять.
А ті, кому війна зламала крила,
Священним вічним сном в могилах сплять.

Дирекція ТОВ «Малинівське»

Своєю хоробрістю і героїзмом, відвагою та безмежною любов’ю до Батьківщини ви всьому світові довели, що Україна ніколи не скориться загарбникам. Сьогодні ми низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, хто, нехтуючи смерть, зупинив фашистську навалу ціною власного життя. Ми складаємо глибоку шану всім, хто виборював перемогу в жорстоких боях і самовіддано трудився в тилу. Ми ніколи не забудемо, що на вашу долю випали і найважчі випробування в післявоєнні роки. Своїми руками ви підняли з попелу вщент зруйновані міста і села, фабрики і заводи, відродили знищений війною народногосподарський комплекс держави.

З повагою Олександр Поворознюк, депутат районної ради

Цей дійсно святий день завжди викликає почуття світлої радості, безмежної гордості за наш народ та гіркий сум водночас. Знаючи, якою великою ціною завойовано нашу Перемогу, я схиляю голову перед священною пам’яттю загиблих.

Висловлюю свою безмежну синівську вдячність усім, хто тяжкою ратною працею наближав довгоочікуваний день визволення та кував перемогу в тилу. Низький уклін вам за це!

Щиросердно бажаю вам міцного здоров’я, добра й благополуччя. Нехай у вашій домівці завжди панують мир, спокій та достаток.

Віктор Волков, голова ПП «Дружба»

Важко знайти слова, якими можна було б передати всю вдячність за безсмертний подвиг переможців у найжорстокішій війні, яких до того не знало людство. Грядущі покоління у вічному боргу перед вами!

Прийміть найщиріші вітання з Днем Великої Перемоги!

Ви знов сьогодні поряд з нами,
Та невблаганний плин років...
Гроза відлунює громами
В старих листах поміж рядків...
Умитий ранок зустрічає
Шістдесят дев’ятий мирний рік,
А друзі десь за небокраєм...
Лиш вічне полум’я палає,
Щоб душі зболені зігріть.

З повагою дирекція ТОВ «Агродар ЛТД»

Прийміть мої щирі вітання зі світлим і радісним святом - Днем Перемоги!

Низький уклін, вічна пам’ять і слава визволителям, котрі зі зброєю в руках захистили свободу та незалежність нашої країни, а також трудівникам тилу, які самовіддано працювали задля Перемоги. Напередодні цього світлого дня бажаю вам, дорогі наші ветерани, великого щастя, здоров’я, оптимізму та активного довголіття! Нехай у ваших родинах панує злагода і спокій, а оселі повняться достатком!

День Перемоги – свято сивини
Наших прадідів, дідів і хто молодший.
Навіть тих, хто не бачив війни –
Але її крилом зачеплений був кожен.

Олександр Поворознюк, генеральний директор ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська»

Вітаємо вас зі Святом Перемоги. Це свято для нас усіх пов’язане з весною, народженням та розквітом нового життя.

Подвиг воїнів-переможців непідвладний часу, як і безмежна наша вдячність всім, хто відстояв Батьківщину, виявив нездоланну мужність та незламність духу. Саме вам завдячуємо свободою та мирним небом, тим, що сьогодні можемо ростити дітей, обробляти лани, посміхатися сонцю. Здоров’я вам та злагоди, добра і благополуччя.

Посміхається ранок травневий,
Трепет спогадів, потиск долонь…
У сльозинках непрохано-щедрих
Знов виблискує вічний вогонь.

З повагою Ганнівська сільська рада

Ми пам’ятаємо про тих, хто, не шкодуючи власного життя, захищав рідну землю, наше сьогодення. Прийміть найтепліші побажання міцного здоров’я, затишку та благополуччя.

Мирного неба вам та вашим родинам!
Знову Вічний вогонь обпікає серця,
Знову спогад далекий приносить неспокій,
Бо дорогам воєнним немає кінця,
Бо приходять до Вас побратими крізь роки,
Забираючи друзів в останній політ,
Щоб по їхніх стежках вже онуки ходили...
Тільки вічний вогонь об’єднує усіх,
Щоб вклонитися Вам і солдатським могилам.

Дирекція ПСП «Зарічне»

У цей урочистий день дозвольте побажати вам здоров’я, довголіття, наснаги, родинного благополуччя, довгих літ, щасливого та мирного життя! 

Схилімо ж голови перед світлою пам’яттю тих, хто віддав своє життя за світле майбутнє, відійшовши у вічність.

«Колись історія назве,
Наш час народженням людини.
Бо поки серце в нас живе -
Ми не стояли на колінах.»

Адміністрація ТОВ «Агрофірма «Фортуна»

У цей святковий день бажаємо вам міцного здоров’я, довголіття та щоб ваші близькі вас не засмучували.

Від всієї душі поздоровляємо зі святом Перемоги!

Бажаємо мирного неба, ясного сонця та всього самого найкращого!

Нехай завжди вас оточує мир, здоров’я та щастя!

Війна, вона і є - війна...
І до цього дня колишні ниють рани.
І все-таки - надіньте ордени!
Зі святом Перемоги, ветерани!

Новостародубська сільська рада

Щиро вітаємо вас із Днем Перемоги!

Міцного здоров’я, чудового настрою в цей святий і сумний для всіх нас день. Хай не болять ваші рани, хай щастя і радість не переводяться у ваших оселях. Пишаємося тим, що ви зробили для Перемоги!

Нехай Господь дарує вам літа,
Тепло і затишок, щасливі дні безхмарні.
Нехай щороку зелень молода
Встеляє килимом стежки у завтра!

З повагою Чечеліївська сільська рада

Вічна слава всім, хто поліг смертю хоробрих на фронтах, у партизанських загонах та підпіллі, у гітлерівських катівнях і таборах смерті, пішов із життя від ран, хвороб, голоду і негараздів! Ми пам’ятаємо про тих, хто не шкодуючи власного життя, захищав рідну землю, наше сьогодення. Вклоняємося до землі їх пам’яті!

Спасибі вам за ратні справи,
За серце, що тепло дає!
Спасибі вам, що стільки травнів
Ви серед нас були і є!

Петрівська сільська рада

У цей славний день ми згадуємо всіх, чиє життя забрала війна, низько вклоняємося та складаємо глибоку шану ветеранам, які на своїх плечах винесли тягар війни.

Ми у вічному боргу перед вами за обірвану війною юність, за зразки мужності, силу духу, самопожертву, які ви виявили в боях за рідну землю.

Світла пам’ять загиблим воїнам! Честь і слава нині живущим героям! Ви наша гордість!

Смак незабутній Перемоги
Лунає досі у серцях,
Блиск переможної дороги
Дарує радість у роках.

Дирекція ТОВ «Чечеліївське»

Щиро вітаю вас із Днем Перемоги!

Це велике свято для нашої держави та для кожного з нас, що єднає людей проти агресії та війни, символізує прагнення до миру і процвітання. Важко знайти слова, якими можна передати всю вдячність за безсмертний подвиг переможців. Дозвольте доземно вклонитися вам, адже саме ви принесли на нашу змучену війною землю мир і свободу. Честь і слава вам, ветерани і учасники Великої Вітчизняної війни! 

Бажаю Вам міцного здоров’я, благополуччя, любові і шани, віри у славне майбутнє рідної України! Нехай на нашій благословенній землі завжди панує мир, спокій та добро!

З повагою Анатолій Кузьменко, генеральний директор групи компаній «УкрАгроКом» 

виступ начальника управління агропромислового розвитку Людмили МаліщукЦій темі був присвячений виступ начальника управління агропромислового розвитку Людмили Маліщук на засіданні колегії райдержадміністрації. Вона доповіла про проведення комплексу весняно-польових робіт. Загалом роботи в полі ведуться організовано і досить інтенсивно, тож є сподівання, що вони будуть завершені вчасно.

Якщо у хліборобів розпочалася гаряча пора, то у комунальників зимові турботи вже позаду. Начальник відділу регіонального розвитку містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та з питань цивільного захисту райдержадміністрації Світлана Заєць надала інформацію «Про підсумки проведення опалювального сезону господарського комплексу району 2013-2014 року». Зокрема, доповідачка повідомила, що сезон  пройшов стабільно, без зривів і надзвичайних ситуацій.

слова вдячності керівників району на адресу тих, хто став на захист Вітчизни від загрози ядерної стихіїЧорнобильська трагедія – одна з найстрашніших техногенних катастроф, що на довгі роки залишила свою чорну мітку на долях мільйонів людей, і передусім на долі нашого народу. Певне, не знайти в Україні жодного району, жодного міста чи села, де б не проживали мужні герої, що віддали своє здоров’я, а нерідко і життя задля порятунку людства від загрози атома, що враз перестав бути мирним.

Традиційно щороку 26-го квітня героїв-ліквідаторів вшановують в пам’ятних заходах, приурочених до цієї події. І як завжди, досить серйозно і відповідально до неї готуються в Ганнівській сільській раді. Цього разу скорботні заходи пройшли у формі пам’ятного вечора, що відбувся у центрі с. Володимирівки на площі біля торговельно-розважального комплексу.

щирі вітання на адресу ювіляраНещодавно призначений керівник райдержадміністрації Олександр Анісімов напередодні травневих свят продовжив детальне знайомство з місцевими територіальними громадами Петрівщини, побувавши в ряді сільських та селищних рад північної частини району. Принагідно свою поїздку до Балахівської селищної ради, разом з головою районної ради Світланою Тилик, керівники району приурочили й до теплих та щирих вітань на адресу селищного голови Віктора Кабанця з нагоди його піввікового ювілею. Ювілярові вручили букет троянд та пам’ятний подарунок, висловивши добрі побажання здоров’я, успіхів у роботі на благо громади, злагоди, миру та спокою.

фотокопія часів війни з особистого архіву нині покійного колеги-ветерана Івана Яковича ЛітвіноваВід початку тих пекельних днів Великої Вітчизняної війни минуло більше семи десятиліть. Не злічити, скільки горя і душевних ран завдала вона людству. Відлуння того жахливого лихоліття і до цього часу не дає спокою десяткам тисяч людей, адже багато їх рідних і близьких загинули, а інші загубилися у вирі війни.  

Ця фотокопія часів війни з особистого архіву нашого нині покійного колеги-ветерана Івана Яковича Літвінова була передана до редакції його онукою Валентиною Корнієнко. На ній зафіксовані бойові побратими Петро Клименко, Яків Логвиненко, Олексій Постніков і Микола Цепалін. Фото зроблене у 1944 році, всі вони звільняли від фашистської нечисті наш район. Судячи з прізвищ, це українці і росіяни, котрі разом з воїнами других національностей громили ворога. Тоді основний тягар визвольної боротьби ліг на плечі саме Радянського Союзу.

Професії, набуття яких розширює можливості щодо працевлаштування або відкриття підприємницької діяльності

1. Професія: швачка

З давніх-давен і до наших днів одяг є невід’ємним атрибутом життя людини. Індивідуальний пошив та ремонт одягу - одне з найдавніших ремесел. Головне призначення швачки – задоволення індивідуальних запитів споживачів, продовження строку служби одягу шляхом його оновлення, реставрації. Професія швачки потребує від робітника розвинених художнього смаку і творчих здібностей, розуміння художніх ефектів, наочно – образної уяви. Для оволодіння даною професією потрібно мати ґрунтовні знання із загальноосвітніх предметів, зокрема креслення, малювання, хімії, фізики та ін.

Професію швачки можна здобути в Олександрійському професійно-технічному училищі №33, а також на базі навчального центру ВАТ «КШФ «Зорянка».

2. Професія: перукар

Учні Червоносільської загальноосвітньої школиУчні Червоносільської загальноосвітньої школи І – ІІ ступенів взяли участь в акції з благоустрою населених пунктів «Чисте довкілля».

Протягом місяця проводилася робота щодо благоустрою території школи. Зокрема, упорядковано клумби, спортивний майданчик, побілено дерева, насаджено молоді деревця, кущі та квіти. 

В акції були задіяні всі учні школи. Учні 7 – 9 класів залучалися до упорядкування солдатських могил.

В ході акції всі працювали старанно, отримуючи задоволення від власної праці.

О. Деркач, педагог – організатор

Постановою НКРЕ від 3 квітня 2014 року №420, зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 8.04.14 р. №388/25165, затверджені з 1 травня 2014 року роздрібні ціни на газ природний, що використовується для потреб населення.

РОЗРАХУНОК

плати за природний газ для абонентів ВАТ «Кіровоградгаз»

(введено в дію з 1 травня 2014 року)

Роздрібні ціни на газ природний, що використовується для потреб населення:

2014 року у порядку денному 39-ї сесії Петрівської районної ради шостого скликання начальник Петрівського РВ УМВС України в Кіровоградській області майор міліції Євгеній Чуйко з метою налагодження співпраці з населенням особисто виступив та доповів, що з початку року зареєстровано більше 60 тяжких та особливо тяжких злочинів. Слідчим відділенням до суду направлено 53 кримінальних провадження. Особисто працівниками карного розшуку розкрито 39 кримінальних правопорушень, з яких 27 тяжких та 12 середньої тяжкості. Крім того, виявлено два факти незаконного обігу наркотичних засобів, за якими винним особам оголошено про підозру. Особовим складом сектору ДІМ складено 107 адміністративних протоколів, проведена профілактична робота із раніше судимими особами та встановлено 4 адміністративних нагляди, особисто працівниками сектору розкрито 18 кримінальних правопорушень. Зважаючи на це, Є.Чуйко  наголосив, що криміногенна ситуація в районі спокійна, а за рейтинговими показниками Петрівський райвідділ вважається одним з найкращих в області. Водночас необхідно приділити більшу увагу розкриттю тяжких та особливо тяжких злочинів, вжиттю конкретних заходів по виявленню фактів корупції та хабарництва, виявленню та розкриттю злочинів, пов’язаних з незаконним обігом наркотичних речовин.

Прокуратурою району проводиться відбір абітурієнтів для направлення на навчання у вищі юридичні навчальні заклади:

- Національну академію прокуратури України (з базовою вищою юридичною освітою, освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра);

- Національний університет «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого;

- Національний університет «Одеська юридична академія».

 Бажаючим отримати вищу юридичну освіту та майбутню професію  прокурора чи слідчого, слід звертатись за довідками по тел. 9-71-61 або безпосередньо до прокуратури Петрівського району за адресою: смт Петрове, вул. Дружби, 1. Відбір абітурієнтів проводиться до 09.06.2014 року.

Віктор Апостолов, прокурор Петрівського району, радник юстиці

Військове виховання

Йде прапорщик. Бачить, що солдат віджимається від підлоги, а поруч стоїть сержант і рахує. 

Прапорщик: - Сержант! Що тут відбувається? Що за нестатутні відносини?! Ти сам давно сержантом став?! Забув, коли в учебці віджимався? А ну, упор лежачи прийняв! І раз-два, раз-два...

З метою отримання дозволу на викиди, ФОП Обушко Н.Я. доводить до відома громадськості, що АГЗП, яке знаходиться за адресою: 28000, Кіровоградська обл., смт Петрове, вул. Філатова, не є підприємством, що випускає продукцію, а призначене для заправлення автотранспорту зрідженим газом (пропан-бутан).

Об’єктивний обсяг реалізації газу на АГЗП 150м3. 

На території АГЗП розташовано: