2014 року у порядку денному 39-ї сесії Петрівської районної ради шостого скликання начальник Петрівського РВ УМВС України в Кіровоградській області майор міліції Євгеній Чуйко з метою налагодження співпраці з населенням особисто виступив та доповів, що з початку року зареєстровано більше 60 тяжких та особливо тяжких злочинів. Слідчим відділенням до суду направлено 53 кримінальних провадження. Особисто працівниками карного розшуку розкрито 39 кримінальних правопорушень, з яких 27 тяжких та 12 середньої тяжкості. Крім того, виявлено два факти незаконного обігу наркотичних засобів, за якими винним особам оголошено про підозру. Особовим складом сектору ДІМ складено 107 адміністративних протоколів, проведена профілактична робота із раніше судимими особами та встановлено 4 адміністративних нагляди, особисто працівниками сектору розкрито 18 кримінальних правопорушень. Зважаючи на це, Є.Чуйко  наголосив, що криміногенна ситуація в районі спокійна, а за рейтинговими показниками Петрівський райвідділ вважається одним з найкращих в області. Водночас необхідно приділити більшу увагу розкриттю тяжких та особливо тяжких злочинів, вжиттю конкретних заходів по виявленню фактів корупції та хабарництва, виявленню та розкриттю злочинів, пов’язаних з незаконним обігом наркотичних речовин.

Також Є. Чуйко навів приклад розкритого тяжкого злочину, передбаченого ч.3 ст.289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом) ефективної роботи працівників райвідділу. Зокрема, 23.03.2014 року до Чергової частини Петрівського РВ надійшло повідомлення від гр. Л., який повідомив, що двоє невідомих чоловіків на ділянці дороги між м. Жовті Води із застосуванням насильства, що є небезпечним для життя та здоров’я потерпілого, незаконно заволоділи легковим автомобілем, який належить гр. Л. Після цього невстановлені особи сіли в автомобіль та зникли з місця скоєння злочину. Автомобілем, яким заволоділи незаконним шляхом, в подальшому розпорядилися на власний розсуд, чим спричинили матеріальну шкоду потерпілому гр.. Л.

Виконавши всі необхідні слідчі та оперативно-розшукові заходи, було встановлено, що даний злочин вчинили гр.. А та гр.. С., їх вину доведено, тож їм було оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст. 289 КК України. Найближчим часом дане кримінальне провадження буде направлено до суду з обвинувальним актом, а винним особам може бути призначено покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна..

І, підсумовуючи сказане, Євгеній Володимирович зазначив, що результати роботи Петрівського районного відділу УМВС України у Кіровоградській області, враховуючи нестачу працівників, однак є високими та стабільними. Але для того, щоб робота завжди була на високому рівні, працівники міліції потребують співпраці із населенням у розкритті злочинів, зокрема, важливою є інформація, яку можуть дати очевидці чи свідки. Важливою також є довіра, адже зміцнення довіри населення до органів внутрішніх справ, зростання правової свідомості громадян, їх готовності брати участь у вирішенні правоохоронних проблем сприятиме ефективнішому виконанню міліцією оперативно-службових завдань. Також у надважкі часи для нашої країни важливим є фінансування, адже коштів на виконання різноманітних програм просто не вистачає.

Анна Пащенко, інспектор по роботі з населенням та громадськими формуваннями.