слова вдячності керівників району на адресу тих, хто став на захист Вітчизни від загрози ядерної стихіїЧорнобильська трагедія – одна з найстрашніших техногенних катастроф, що на довгі роки залишила свою чорну мітку на долях мільйонів людей, і передусім на долі нашого народу. Певне, не знайти в Україні жодного району, жодного міста чи села, де б не проживали мужні герої, що віддали своє здоров’я, а нерідко і життя задля порятунку людства від загрози атома, що враз перестав бути мирним.

Традиційно щороку 26-го квітня героїв-ліквідаторів вшановують в пам’ятних заходах, приурочених до цієї події. І як завжди, досить серйозно і відповідально до неї готуються в Ганнівській сільській раді. Цього разу скорботні заходи пройшли у формі пам’ятного вечора, що відбувся у центрі с. Володимирівки на площі біля торговельно-розважального комплексу.

матеріаьну винагороду ліквідаторам вручив Олександр ПоворознюкЗ теплими словами вдячності за здійсненний подвиг до ліквідаторів (а їх на території сільської ради проживає 16 осіб) звернулися голова районної ради Світлана Тилик, голова районної державної адміністрації Олександр Анісімов, Ганнівський сільський голова Ніна Цапенко та керівник місцевого сільгосппідприємства Олександр Поворознюк. Двоє останніх, крім іншого, вручили ліквідаторам з нагоди свята конверти із матеріальною допомогою. У свою чергу, від імені ліквідаторів за турботу і увагу до проблем чорнобильців подякував Віктор Циганок. Далі вечір продовжила тематична концертна програма, підготовлена силами учнівських колективів Володимирівської та Ганнівської загальноосвітніх шкіл, педколективів та майстрів художньої самодіяльності місцевих закладів культури. По закінченні ж урочистої частини Олександр Поворознюк, на правах господаря, запросив ліквідаторів та осіб, що їх супроводжують, до щедро накритого святкового столу, за яким герої-чорнобильці змогли пригадати деталі тих трагічних днів та друзів-колег, багато з яких, на жаль, не дожили до дня сьогоднішнього.

хореографічна композиція учнівського колективу,що символізує розбурхану енергію непідконтрольного атома

Володимир КІФЕНКО.

На знімках: слова вдячності керівників району на адресу тих, хто став на захист Вітчизни від загрози ядерної стихії; матеріаьну винагороду ліквідаторам вручив Олександр Поворознюк; хореографічна композиція учнівського колективу,що символізує розбурхану енергію непідконтрольного атома.