24 серпня ми відзначаємо найважливіше свято нашої держави – День незалежності України, а напередодні - День Державного Прапора.

Упродовж тисячолітньої історії однією з основних цінностей українців було прагнення свободи, що спонукало наш народ в усі часи боротися за незалежність.

Сторіччя тому, у часи Української революції, було відроджено державу, яку не вдалося зберегти через зовнішню агресію. І лише у серпні 1991 року Актом проголошення незалежності України наш народ відновив державність.

27 років нашої самостійності продемонстрували світові, що Україна відбулася як суверенна держава з власною символікою, мовою та боєздатною армією.

Щиро вітаю вас із найголовнішими святами нашої держави - Днем незалежності України і Днем Державного Прапора!

День незалежності України і День Державного Прапора – не просто святкові дні в календарі. Це нагадування про високу ціну й значення суверенітету та символів України – держави українського народу, право на свободу якої виборювали та виборюють сьогодні тисячі справжніх патріотів.

Ця визначна дата навіки увійшла в історію молодої держави золотою сторінкою її біографії, започаткувала нову епоху в житті нашого народу, законодавчо закріпила його вікові демократичні прагнення до національного відродження, духовної свободи, економічного зростання, культурного піднесення.

Від усього серця бажаю вам миру, доброго здоров’я, довгих і плідних років життя, щастя та добробуту в оселях, віри в завтрашній день.Слава Україні!

З повагою Голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко

Перші кроки незалежності стали випробовуванням для всіх нас - тестуванням на зрілість, на терпіння, на толерантність, нарешті – на здоровий глузд. Нині уже ніхто не сумнівається у тому, що український народ в змозі поліпшити життя у власному домі своєї Батьківщини. Впевнені, що день прийдешній принесе нам світле почуття радості від усвідомлення власної причетності до розбудови сіл та селищ району,а також сіл, селищ та міст області й усієї нашої України! Цей день обов’язково настане, і тим швидше, чим більш плідно із натхненням кожен з нас працюватиме на благо рідної Вітчизни, а усі разом проникнемося гордістю за нашу неньку – Україну, почуттям патріотизму до рідного краю, прагненням до єдності, порозуміння та згуртованості, не лише державних мужів, а усього народу нашої держави. Успіх прийде неодмінно!

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації
Тамара Сакара, голова районної ради

Саме це гасло взяв за основу своєї діяльності генеральний директор ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська» Олександр Поворознюк. Воно відоме далеко за межами Петрівщини, адже реально діє, втілюється у вагомі результати. Тому постаттю Олександра Григоровича і феноменом господарства, яке він очолює, вже не раз цікавилися провідні засоби масової інформації. А що історія відродження і розвитку «П’ятихатської» дійсно феноменальна, немає жодного сумніву. Адже 12 років тому колишній радгосп вже майже не подавав ознак життя, був,фактично, на межі суцільного розвалу. О.Поворознюк зумів його підняти з нуля і досить швидко перетворити на флагмана сільськогосподарської галузі.

Кілька днів тому в «П’ятихатській» знову побували столичні журналісти – знімальна група програми «Стоп-корупція», яка виходить на 5 каналі.

Тема боротьби з корупцією стала головною для всіх політиків і політичних партій. Спекулюючи на ній, вони намагаються підвищити свої рейтингові показники. Та більшість громадян вже давно не вірять у щирість намірів «борців з корупцією», навіть якщо вони займають найвищі посади, бо ця боротьба обмежується гучними заявами та фейковими затриманнями корупціонерів. Про справжню суть антикорупційної діяльності нинішньої влади говорять ганебні справи судді-колядника Зварича та голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій С. Бочковського, на якого демонстративно, перед телекамерами, одягли кайданки. Справжнім ляпасом «антикорупціонерам» стало його тріумфальне повернення на попереднє місце роботи.

Справжньою ганьбою для української політичної еліти стала епопея з прийняттям закону про створення антикорупційного суду. Його прийняли, незважаючи на шалений спротив більшості фракцій, можновладці з величезним пафосом оголосили, що тепер корупціонерам стане непереливки, та наступного ж дня виявилося, що закон сфальсифікували, вставивши лише один пункт, який його,фактично, перекреслює, робить пустопорожнім папірцем.

А як з корупцією борються в інших країнах, настільки ця боротьба ефективна?

Алла Ковалішина – добре відома на Петрівщині прихильникам поетичного слова, своєю творчістю вона полонила серця багатьох любителів і знавців поезії. У Петрівському краєзнавчому музеї, на поличці, стоять збірочки її віршів, притулившись одна до одної. Вони розкривають душу поетеси, знайомлять із її поглядами та переживаннями. Нелегка доля спіткала Аллу, але жінка не впала у відчай, а віднайшла себе у творчості. Зараз вона спілкується з сучасними письменниками, композиторами, музикантами. Разом з Лілією Чорною, Наталією Біденко, Оксаною Шпирко видала поетичний альманах «Чотири долі», а ще Алла Ковалішина працює у тісній взаємодії з Петром Лойтрою, котрий поклав на музику вже не одне її творіння. Петро зазначає: «Вірші поетеси самі просяться лягти на музику, дуже вони тонкі та мелодійні». Своїм талантом поетеса досягла неабияких вершин, вона – член Конгресу літераторів України, член Народної академії творчості інвалідів, дипломант Всеукраїнського творчого недержавного фестивалю «Неспокій серця», переможець Міжнародного конкурсу «Каплантида-2012», лауреат літературної премії ім. Юрія Каплана.

Слова Алли Ковалішеної, музика Петра Лойтри

Як піду я вранці до криниці
Та й нап’юся чистої водиці.
У зіницях сонце зійде ясно,
Зрозумію, що життя прекрасне!
Приспів:
Світи над світом, сонце, ясно,
Нехай сади буяють рясно!
Нехай душа пісень співає,
Мій світе, я тебе кохаю!

Мелодію сумну заграв скрипаль.
Пробач мені, журавлику, цей жаль
За тим, що наступила осінь рання
І небо сколихнув твій крик- прощання.
За те, що в серці твій лунає плач,
Пробач мені, журавлику, пробач.
Пробач, що із тобою не лечу,
Тобі услід лиш зболено мовчу.
Пробач мені, журавлику мій милий,
За те, що не зміцніли в мене крила.
За те, що в серці твій лунає плач,
Пробач мені, журавлику, пробач.
Пробач за те, що серденько щемить.
Нехай тобі, журавлику, щастить!
Пробач, що у твої нелегкі далі
Додам іще свої гіркі печалі.
За те, що в серці твій лунає плач,
Пробач мені, журавлику, пробач.

Поклялася Богові й собі,
Що тебе забути я зумію,
Не піддамся смутку і журбі,
Та душею й серцем розумію:

Приспів:
А без тебе день, неначе рік,
А без тебе небо, мов чуже.
А туман холодний важко ліг
Осені на втомлене плече.

Нагадали мені,
Як ходили ми босими
По колючій стерні.
Перестиглими сливами
Зорі падали в став,
І були ми щасливими
Серед степу і трав.

Як розквітне навесні калина
Я тобі пробачу всі провини,
Зіркою у сни твої впаду –
Та й на щастя, а не на біду.

Приспів:
На любов мою, на любов мою, не ворожи,
Я прийду до тебе, я прийду до тебе, тільки жди!
Бережи кохання, бережи кохання, бережи,
Бо якщо загубиш, то назавжди.

Біля яру калина,
Над водою верба.
Ти моя Україно,
Мій неспокій-журба.
Приспів:
Є верба і є калина,
Є у світі Україна!
Вітер є і є тополя
Усміхнеться краща доля!
Доньки є і є сини,
Небо сонячне й лани.
Є пшениця, є і жито,
У віках Вкраїні жити!

Розцвіли ромашки в полі,
Пелюстки біленькі.
Ворожу я на Миколу:
Де ж ти, мій миленький?

Приспів:
Любить чи не любить,
Скажуть правду всю.
Ой, ромашки білі,
Я його люблю!

А чи знаєш, як тануть медами
Світлі мрії, що вже не збулись?
А чи знаєш, як пахнуть дощами
Гарні дні, що минулись колись?
А чи знаєш, як пахнуть дощами
Гарні дні, що минулись колись?

А чи знаєш, як пам’ять снігами –
Біло-біло – сліди заміта?
…Ти не знаєш, бо вже поміж нами,
Поміж наших небес – німота.
…Ти не знаєш, бо вже поміж нами,
Поміж наших небес – німота.

Що шукав на темнім дні ріки
Місяць молодий у ніч Купальську?
Суперечку мали мужики,
Справу затіваючи рибальську.
- Може, учорашній день шука?
- Ну, а, може, чарівну русалку?
Думка є своя у рибака…
Словом, і цікава ж та рибалка!

Приспів:
Рибалка, рибалка, рибалка,
Не сплять мужики-рибаки,
Побачити мріють русалку
На тихому плесі ріки.

З нагоди великого національного свята нашої державності – Дня незалежності України - прийміть найсердечніші вітання і побажання! Народ України святкує уже 27 річницю, відколи здійснилася спокон-вічна мрія наших предків - стати господарями на своїй найбагатшій, прекрасній і чарівній українській землі. Ще з часів Київської Русі, українці прагнули вільно жити, сповідувати свої традиції та звичаї, не зазнаючи при цьому поневірянь та утисків. Історичні умови складалися так, що на наших землях постійно панували інші народи-сусіди. Та ,попри все, наші співвітчизники віками боролися за свою свободу, і лише нинішнє покоління - наші сучасники у 1991 році вибороли її. Без-умовно, ця визначна дата навічно увійшла в історію молодої держави, золотою сторінкою її біографії, започаткувала нову епоху в житті українського народу, законодавчо закріпила його вікові, демократичні прагнення, до національного відродження, духовної свободи, економічного зростання, культурного піднесення. Зі святом!

Світлана Тилик, Петрівський селищний голова

Від щирого серця й від усієї душі зичу землякам, рідним, друзям та колегам здоров’я, щастя, добра, достатку, миру, щедрої долі, сили і наснаги в усіх ваших справах.І нехай мрія про краще майбутнє окриляє вас на нові звершення, на нові добрі починання, в ім’я соборної незалежної демократичної процвітаючої України, надійної запоруки добробуту й щасливого життя її народу. Зі святом Вас! Хай святиться ім’я твоє вічно, Україно - колиско моя!

Олександр Поворознюк, депутат районної ради

Щиро вітаю вас із визначним святом — Днем Незалежності України! Бажаю успіхів і плідної праці на благо українського народу. Нехай це свято додасть вам наснаги і творчих здобутків в ім’я процвітання нашої незалежної Батьківщини. Від усієї душі зичу вам і вашим родинам міцного здоров’я, щастя і благополуччя!

Наталія Лепська, Петрівський сільський голова

Сердечно вітаємо вас зі святом — Днем незалежності України! В цей святковий день зичимо вам міцного здоров’я, щастя, родинного добробуту, душевної рівноваги та впевненості в майбутньому. Бажаємо, щоб ваша важлива праця на благо рідної Батьківщини та українського народу завжди була плідною та натхненою і дарувала вам лише радість та задоволення.

Дирекція та профком ПСП «Водянське»

Від імені колективу ТОВ «Агрофірма П’ятихатська» і від мене особисто прийміть найщиріші вітання з нагоди 27-ї річниці Незалежності України! Цей день, що є результатом тисячолітньої боротьби українського народу за право мати свою державу, відзначається як найголовніше свято нашої країни. Святкуючи разом з вами, від душі бажаю усім міцного здоров’я, гарного настрою, радості, щастя, віри у щасливе майбутнє України!

Олександр Поворознюк, генеральний директор ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська»

Прийміть щирі вітання від нашого колективу з Днем незалежності України — найбільшим національним святом. Бажаємо вам щастя, добра і злагоди, порозуміння і згуртованості, через які пролягає шлях до нового життя, до кращого прийдешнього. Нехай невичерпним буде джерело віри, надії й любові до України!

Дирекція та профком ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська»

Від усього нашого колективу прийміть щиросердні вітання з великим національним святом — Днем Незалежності України! Незалежність України відтворює загальнодержавну ідею і духовне оновлення, сприяє подальшому утвердженню патріотизму, надихає на добрі справи задля розбудови нашої України як демократичної, правової, економічно міцної, соціальної, знаної та впливової серед світової спільноти держави. Бажаємо вам міцного здоров’я, щастя і любові, миру, добра і злагоди, творчого натхнення і плідної праці на благо України, нашого талановитого і працелюбного народу!

Дирекція та профком ТОВ «Маяк»

Від імені усього колективу та від себе особисто щиро вітаю вас із нагоди 27-ї річниці Незалежності України! Цей знаменний день демократії й громадської злагоди нашого народу став поворотною віхою в історії розвитку Української держави і могутнім стимулом для плідної, натхненної праці заради миру й добробуту в нашому спільному домі. Зичу вам і вашим родинам міцного здоров’я, добробуту, життєвої наснаги, впевненості у власних силах і нових звершень на благо України!

Віталій Волков, генеральний директор ПП «Дружба»

З нагоди річниці Незалежності нашої держави бажаю вам міцного здоров’я, великого родинного щастя, миру, взаєморозуміння, злагоди та добробуту. Нехай кожен день вашого життя буде сповнений радістю, теплом і новими здобутками, а ваші добрі справи примножать славу рідної України.

Катерина Галуган, депутат районної ради

Прийміть сердечні вітання з 27-ю річницею Незалежності України. Бажаю усім міцного здоров’я, особистого щастя, добра і благополуччя в родинах. Нехай день прийдешній принесе вам світле почуття радості від усвідомлення власної причетності до будівництва нашого рідного дому, ім’я якому — Україна.

Сергій Дяченко, Чечеліївський сільський голова

Україна – це наша держава, наша земля, і господарями у ній є ми – український народ!

Нехай наші серця наповнюються гордістю за нашу державу, прагненням до єдності та порозуміння, а наша плідна праця буде надійною запорукою щасливого майбутнього.

Щиро бажаю, щоб усі ваші починання увінчалися успіхами, ще вагомішими були здобутки у щоденній сумлінній праці на благо українського народу. Нехай цей день разом із серпневим ароматом духмяного хліба принесе у ваші родини добре здоров’я, благополуччя, мир і злагоду!

Зі святом! З Днем прапора! З Днем незалежності рідної України! Ми – українці! Нам є чим пишатися!

З повагою народний депутат України Анатолій Кузьменко

У День Незалежності України, вітаю усіх вас, хто своїми діями докладається до нашої спільної справи – розбудови нової європейської держави - Україна. Сьогодні наше завдання, завдання усіх громадян України – зробити усе, аби наповнити незалежність нашої країни справжнім змістом, докласти максимум наших зусиль і снаги, аби наблизити пору розквіту України. І не має значення, де ми народилися: у Києві чи Севастополі, Львові чи Донецьку, Полтаві чи Одесі, не має значення, скільки нам років і якою мовою ми говоримо. Лише одне має вирішальне значення: наша спільна Батьківщина і наше спільне майбутнє. І тільки разом ми можемо його змінити на краще.

Зі святом вас! Слава Україні!

Олексій Терещенко, директор ТОВ «Верес»

Щиро вітаю вас із Днем Незалежності України! Запорука державотворчого успіху – у громадянській злагоді, високій відповідальності за доручену справу, в об’єднанні зусиль мільйонів громадян вільної і незалежної України в єдиному прагненні – сумлінною працею зміцнити силу і славу Вітчизни. Нам судилося стати учасниками творення новітньої української держави, втілювати у реальність одвічну мрію нашого народу. Це велика честь і велика відповідальність перед власним сумлінням, родиною і прийдешніми поколіннями. Саме від кожного з нас залежить, якою бути нашій державі, як житимуть наші діти, онуки й правнуки. Нехай не міліє джерело нашої віри, надії і любові до рідної землі, додається енергії, снаги і впевненості у власних силах і переконаннях. З нами Бог і Україна. Нехай мир і злагода панують у нашому спільному домі.

Зі святом вас!

Анатолій Дорофеєв, генеральний директор ТОВ «Агродар ЛТД»

Щиросердно вітаю вас із найбільшим національним святом українського народу — Днем незалежності України! У серцях народу України серпнева блакить неба і жовтогарячий зерновий лан зливаються барвами української державності в символ свободи та праці. Творення історії Батьківщини, її сьогодення і майбутнього — обов’язок кожного з нас, усього народу. Нехай потужне джерело вашого таланту і натхнення, незламного оптимізму та творча будівнича енергія будуть прикладом служіння Україні, примножують її славу, наповнюють її криницю добробуту процвітанням та благополуччям. Нехай свято Незалежності духмяним серпневим запахом українського хліба принесе у ваш дім щастя і добро, порозуміння та згуртованість, мир та любов! Міцного здоров’я, бадьорості духу, успіхів у всіх починаннях.

Інна Беркун, Зеленський сільський голова

Щиро вітаємо вас зі святами – Днем Державного Прапора України та Днем незалежності України! Щастя і процвітання вільній незалежній соборній Україні! Слава вам, слава кожному із нас, слава Господу Богу і слава Україні! Здоров’я кожному із вас, добра, віри, благополуччя в родинах і довгих років життя. Україні потрібні ваші руки, ваш талант, ваш патріотизм, ваше вміння жити на українській землі та бути українцем! Нова доба відкриває нові можливості та перспективи для кожного з нас. Ми маємо створити такі умови життя, які були б гідні громадянина України. Зі святом вас!

Дирекція та профком ТОВ «Малинівське»

Вітаємо вас із Днем Незалежності України!

Усі великі успіхи нашої держави складаються з успіхів кожного небайдужого українця - як безліч річок і потічків зливаються в один могутній Дніпро. Тож давайте з нагоди найважливішого свята України щиро покладатися на успіх наших спільних дій і продовження активної співпраці, яка єднає нас, зміцнює нашу державу. Сердечно бажаємо вам, дорогі друзі, щастя, радості і добра.

Слава Україні!

З повагою дирекція та профком ПСП «Зарічне»

З національним святом українського народу –
Днем незалежності – ми щиро Вас вітаємо!
Благополуччя, щастя, радості, натхнення,
Добра, здоров’я й злагоди бажаємо.
Нехай це свято Вам наснаги додає,
В майбутнє краще доля стежку прокладе.

Іван Шульга, Йосипівський сільський голова

Україно моя співуча,
Ніжна нене, колиска добра!
Я люблю твої древнії кручі,
Буйну зелень на схилах Дніпра.
Ти одвічна — у пісні, у слові,
Ти у думах співця-кобзаря,
Україно моя казкова,
Наше серце для тебе співа.
Живи, Україно! Живи для краси,
Для сили, для правди, для волі!
Співай, Україно, як рідні ліси,
Як вітер в широкому полі.

Людмила Коломієць, Іванівський сільський голова

Прийміть щирі вітання з національним святом Днем Незалежності України від колективу політичної партії «Розумна сила»

Бажаємо вам міцного здоров”я, щастя, миру, добра та злагоди в кожній родині. Нехай невичерпним буде віра, надія та любов до України! Нехай ваші серця наповнються гордістю за нашу державу та її народ.

Зі святом!

Голова рйонної організації партії «Розумна Сила» А. Пузанов

Вже 27-й рік ми відзначаємо День Незалежності України!

З кожним роком розбудови і розвитку нашої держави поглиблюється усвідомлення цієї події і дати - 24 серпня - та значення її для всієї країни, для кожного з нас, її громадян. І це закономірно: великі події осягаються на відстані, з плином часу. Перед Україною, її громадянами — складні й великі завдання. Але я вірю, що разом ми здолаємо будь-які перешкоди на шляху зміцнення незалежності нашої держави.

Ніна Цапенко, Ганнівський сільський голова

Святковий день — двадцять четверте серпня,
Так хочеться усмішок і пісень.
Віднині Україна незалежна.
Запам’ятайте, люди, світлий день!
Здійснилась давня заповітна мрія,
Бажання і надія поколінь.
Це почуття свободи серце гріє
І піднімає думи височінь.
Давайте ж станемо пліч-о-пліч всі народи,
Щоб славу України відродить.
Щоб дружно жити, в радості і згоді,
Ми - України сестри і брати.

Віктор Заїка, Новостародубський сільський голова

З Днем Незалежності, дорогі наші!
Наша славна Україна,
Наше щастя і наш рай,
Чи на світі є країна
Ще миліша за наш край?
І в щасливі, й злі години
Ми для неї живемо.
На Вкраїні й для Вкраїни
Будем жити й помремо.

Роман Штурмак, Луганський сільський голова

У Петрівському центрі дитячої та юнацької творчості на посаді керівника гуртка «Капітошка» працює Тетяна Добровольська.

Завжди усміхнена, привітна, добра наставниця з радістю зустрічає юних виконавців, котрі прийшли до неї вчитися шити іграшки. До кожного з легкістю знаходить підхід, пояснює, допомагає, тому учениці виходять із класної кімнати завжди щасливими, а у рученятах тримають іграшки, виготовлені власноруч. Тетяна шиє зразки тематичних іграшок до свят (на 8 Березня – гладіолуси й тюльпани, на День Святого Валентина – пряник із сердечками, на минулий Новий рік – різноманітні песики (бо ж – рік собаки!), а підставочки під чашечки можуть бути доречним до кожного свята, у залежності від того, що на них наклеєно), щоб діти радували рідних приємними подарунками. Бо ж —яке то щастя отримати не просто подарунок, а виготовлений з любов’ю своєю дитиною.

Офіційно

РОЗПОРЯДЖЕННЯ ГОЛОВИ ПЕТРІВСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ

Кіровоградської області
від 13 серпня 2018 року № 29 - р
смт Петрове

Про скликання двадцять шостої сесії районної ради сьомого скликання

Відповідно до пункту 1 частини 6, частини 7 статті 55, частини 8 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пункту 2.4 розділу ІІ, пункту 13.6 розділу ХІІІ Регламенту Петрівської районної ради сьомого скликання:

Минулої суботи у селі Дмитрівка, що в Знам’янському районі, відбулися комплексні спортивні змагання «Краще спортивне село Кіровоградщини – 2018». Організатором змагань, які цього разу проводилися вже удвадцяте, виступила Кіровоградська обласна організація Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» АПК України.

Для нас ці змагання стали особливо цікавими тим, що серед десяти команд-учасниць, які вийшли цього року на старт змагань, була представлена й наша Іскрівка, спортсмени якої виступили дуже достойно, посівши п’яте місце в загально-командному заліку та ставши переможцями в змаганнях із дартсу та міні-футболу, а також здобувши призові місця в шашках та гирьовому спорті. Отже, найвлучнішим метальником дротиків став наш Сергій Колупаєв, а команду з міні-футболу, яка також святкувала перемогу, під керівництвом відомого ентузіаста спорту Володимира М”яленка, представляли Юрій Ткаченко, Артем Абиякий, Євгеній Петрунін, Андрій Різніченко, Ерік Григорян, Андрій Біляєв, Анатолій Дорошенко та Віталій Сімкович.

Це варто знати

Час від часу в світових ЗМІ з’являються повідомлення про те, що вже давно винайдені ліки від найстрашніших хвороб, які забирають мільйони людських життів, навіть таких, як СНІД і рак. Та могутня міжнародна фармацевтична мафія з усіх сил намагається не допустити їхнього виробництва і запровадження в лікувальну практику. Фармацевтичний бізнес вважається чи не найприбутковішим, тож бізнесменам не вигідно, щоб люди не хворіли, адже тоді в рази знизиться рівень продажу лікарських засобів.

Натомість щодня з’являється величезна кількість ліків від всіх хвороб. Та біда в тому, що серед них трапляється багато підробок, але і ті, що не підроблені, далеко не завжди позитивно впливають на наше самопочуття, мають лікувальний ефект.

На Інтернет-ресурсах можна знайти чимало списків ліків, які, в кращому разі, нічого не лікують, а в гіршому — можуть завдати ще й шкоди здоров’ю. Пропонуємо вам перелік деяких з них.

СПОРТИВНІ НОВИНИ

Слідом за четвертим, вдалим виявився для нас і п’ятий тур чемпіонату України з футболу серед команд Першої ліги, в якому «Інгулець» здобув чергову перемогу і привіз додому такі жадані 3 очки. Хоча, як і очікувалося, виїзд до Винників виявився для нашої команди досить нелегким, адже «Рух» сьогодні також дуже гарно укомплектована команда, а, крім того, - вона теж була налаштована виключно на перемогу, оскільки розпочали чемпіонат винниківці, як і наш «Інгулець», не так вдало, як на те сподівалися численні прихильники цієї цікавої західноукраїнської команди. Власне, гра й розпочалася потужним стартовим натиском господарів. Однак, до честі наших хлопців, цей тиск вони витримали досить таки спокійно, а вже за 10-15 хвилин ініціатива поступово перейшла на бік «Інгульця».

Дід у своєї старої запитує:

- Послухай, Одарко, ось вмру я, як ти мене поховаєш? Аж надто ти скупа в мене. А куди гроші-то берегти, у могилу їх не забереш …

- Прямо вже скупа! Поховаю не гірше, ніж олігарха! Костюм замовлю дорогий, в церкві батюшка відспіває, все як у людей буде!

Вирішив дід її перевірити. Через тиждень після розмови прикинувся, що помер. Бабця надягає на нього трико, футболку, кеди. Кладе у труну і голосить:

- І на кого ти мене покинув?! Куди ж ти зібрався?!

Дід підвівся, вилазить з труни:

- На футбол!