У цей світлий весняний день прийміть найщиріші вітання з нагоди найвеличнішого християнського свята – Воскресіння Христового!

Великдень для всіх нас символізує радість життя, надій і сподівань, високих і світлих почуттів. Він гуртує українців навколо давніх християнських цінностей – терпіння, любові до ближнього, милосердя та доброчинності.

Щиро бажаю, щоб в ці святкові дні Боже благословення торкнулося кожної родини і кожної оселі!

Нехай непохитною залишається наша віра у всепереможність Добра.

Нехай у ваших серцях та домівках панують Віра, Любов і Злагода!

Хай зміцнюється почуття християнського єднання і порозуміння.

Миру вам і Божого благословення, гарних Великодніх свят!

ХРИСТОС ВОСКРЕС!
ВОІСТИНУ ВОСКРЕС!

З повагою Олександр Чорноіваненко, голова обласної ради

У цей благословенний час дозвольте щиро привітати вас зі святом світлого Христового воскресіння! Святий Великдень несе нам довгоочікувану радість перемоги Сина Божого, дарує надію та впевненість у завтрашньому дні, поселяє спокій у серцях, укріплює віру та живить душу. Тож нехай Божа милість та благословення оросять ваше життя, а мир, любов та злагода запанують у ваших оселях. Зичу вам гарного настрою, відмінного здоров’я, сімейного затишку, незмінного успіху та здійснення усіх задумів.

Олександр Поворознюк, генеральний директор ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська»

З Воскресінням Христовим щиро вас вітаю!
Жити в радості й любові від душі бажаю!
Запашною нехай буде Великодня Паска
І до віку буде з вами світла Божа ласка!
Хай Божа матір вас охороняє,
А Дух Святий здоров’я посилає.
Господь дарує Ангела з небес!
- Христос Воскрес! - Воістину воскрес!

Ніна Цапенко, Ганнівський сільський голова.

Прийміть сердечні привітання та щирі побажання з нагоди Великодніх свят!

Нехай ці святкові дні наповнять ваші серця світлом любові до Бога і ближніх, зміцнять віру, наповнять серця милосердям, добром та радістю.

Хай Господь Бог не обходить вас своєю милістю, обдарує всепрощенням й надалі супроводжує вас і вашу родину, дає силу, енергію, допомагає повсякчас.

Божого благословення вам у всіх ваших справах і помислах!

Дирекція та профком ТОВ «Малинівське»

Бажаю вам щастя і радості, віри і благополуччя! Нехай чудесне свято Великодня принесе любов та світло у вашу родину, щирість та добро!

Нехай Боже благословення буде запорукою миру на нашій землі, духовного відродження нашої держави, здійснення найзаповітніших сподівань!

Христос Воскрес!

Людмила Коломієць, Іванівський сільський голова

Від щирого серця та з відчуттям глибокої радості вітаємо вас зі світлим Христовим Воскресінням!

Бажаємо вам і вашим родинам душевної чистоти, злагоди, миру та гармонії! У цей день кожен з нас згадує чудо Христового Воскресіння, яке є символом перемоги життя, сили добра, милосердя, відродження.

Нехай у це свято Божа любов і благодать наповнить ваші серця і душі. Віра в краще надихає на добрі та праведні справи. А Великодні свята принесуть надію на краще майбутнє і початок нового життя.

Давайте побажаємо один одному Божого захисту, духовного відродження, здоров’я і благополуччя, добра і злагоди у кожній родині.

Христос Воскрес! - Воістину Воскрес!

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації
Тамара Сакара, голова районної ради

Прийміть найщиріші вітання з Великим Днем Світлого Христового Воскресіння! У житті кожного християнина Великдень – свято особливо шановане та величне. Й не тільки тому, що приходить воно з утвердженням справжньої, квітучої та теплої весни, але й тому, що є символом перемоги життя над смертю, добра над злом, світла над пітьмою, а також добробуту, окриленого настрою, миру, злагоди та душевної величі. Нехай цей Великий День дарує вам щастя, здоров’я, любов та непохитну віру в кращий завтрашній день! Христос Воскрес!

Олександр Поворознюк, депутат районної ради

Прийміть вітання з Великим Днем Світлого Христового Воскресіння!

У поле, в ліс, де сніг останній тане,
У досвіток покотиться луна.
А там зі сну прокинеться
І встане дзвінка, заквітчана весна.
Співаймо, друзі, в великоднім колі
І Господа воскреслого молім,
Щоб обновивсь весною щастя й долі
наш рідний край, наш рідний дім

Христос Воскрес! - Воістину Воскрес!

Світлана Тилик, Петрівський селищний голова

Прийміть щиросердечні вітання зі світлим Воскресінням Христовим! Це свято спонукає кожного із нас ще раз замислитися над вічними цінностями християнської моралі, дає нам найкращу нагоду наповнити свої серця любов’ю і добротою, зміцнює кожного з нас духовно. Свято Велико-дня нагадує нам про те, що кожна людина народжується для добрих справ і творіння. Хай цей день принесе у ваші домівки віру і надію на позитивні зміни, а нашій країні – омріяний мир та порозуміння. Нехай Воля Господня надихає вас на праведні справи, закликає до милосердя, додає натхнення і сили в ім’я добробуту й процвітання України. Христос Воскрес!

Іван Шульга, Йосипівський сільський голова

З відчуттям глибокої радості вітаю Вас із світлим Христовим Воскресінням!

Великдень несе нам довгоочікувану радість перемоги, дарує надію та впевненість у завтрашньому дні. Хай воскресне у ваших душах усе найкраще на землі – непохитна віра, щира відданість і вічна любов.

Нехай це величне свято наповнить ваші серця світлими почуттями, щастям і добром. А Великодні свята принесуть надію на краще майбутнє і початок нового життя.

Давайте побажаємо один одному Божого захисту, духовного відродження, здоров’я і благополуччя, добра і злагоди у кожній родині.

Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

З повагою народний депутат Анатолій Кузьменко

З нагоди великого свята Воскресіння Христового прийміть наші найкращі вітання і побажання Божого благословення, здоров’я і добробуту!

Сердечно бажаю, щоб переможний дух надії, радості, всепрощення і надалі супроводжував вас і ваші родини, додавав сили, енергії, наснаги для добрих і корисних справ на добробут і процвітання нашої рідної України.

Нехай радісні Пасхальні дні покладуть благодатні початки нових перемог і звершень на вашому життєвому шляху.

Едуард Яротник, Малинівський сільський голова

У ці весняні дні мільйони людей усього світу зустрічають найбільше з християнських свят – Світле Христове Воскресіння!

Ми віримо в те, що ця єдність, заснована на віковічних християнських моральних цінностях, буде і надалі згуртовувати всіх нас у нашій спільній справі – будівництві кращої долі на шляхах миру та порозуміння.

Сердечно вітаючи вас, дорогі односельці, з Великодніми святами, щиро зичу щастя кожній родині, міцного здоров’я, добробуту, творчої наснаги в усіх гарних починаннях в ім’я розквіту нашої Батьківщини – суверенної України!

Віктор Заїка, Новостародубський сільський голова

З нагоди світлого, величного християнського свята Воскресіння Христового прийміть сердечні вітання та найкращі побажання – міцного здоров’я, добра, злагоди та Божого благословення. Нехай цей день гуртує всіх нас навколо давніх християнських цінностей: доброти, милосердя, любові до ближнього.

Хай диво Християнського Воскресіння надихає нас на добрі та праведні справи, наповнить радістю наші серця, а переможний дух надії додає вам сил, енергії для добрих корисних справ, спрямованих на процвітання України. Христос Воскрес!

Катерина Галуган, депутат районної ради

Вітаю вас із світлим Христовим Воскресінням!
Під зорями весна ще буде спати,
Ще місто мла вкриватиме густа,
А ми до церкви підем привітати
Воскреслого Христа!
А в церкві так велично, світло буде,
Заграють дзвони із церковних крес,
І разом з ними заспівають люди:
Христос Воскрес!
Воістину Воскрес!

Наталія Канатенко, Червонокостянтинівський сільський голова

Сердечно вітаю вас зі світлим днем Воскресіння Христового, святом Божої любові, перемоги добра над злом, життя над смертю, святом, яке вселяє в серця мир, радість, надію, віру і любов!

Вітаючи зі світлим Воскресінням Христовим, щиро бажаю, щоб ваші душі були багаті на добро, як святковий стіл, чисті, як Великодній рушник, і веселі, як українські писанки. Хай малинові дзвони Великодня принесуть у ваші оселі радість, достаток, віру, надію і любов, а нашій державі – жаданий мир, добробут та справедливість!

Наталія Лепська, Козацький сільський голова

У день Великого Воскресіння Христового сердечно вітаємо вас із цим світлим Християнським святом!

Нехай ця радісна подія утверджує наші переконання про те, що достойні терпіння нагороджуються перемогою, а чесне життя увінчується славою. Просимо у Господа мудрості для єднання сердець і помислів, бажань і праці. Здоров’я, миру, поміркованості вам і вашим родинам у поступах на життєвих дорогах. Нехай господня ласка вас зігріває і навчає щастя. Нехай любов Господня з ясних високостей в оселю вашу зійде світлим гостем!

Дирекція та профком ТОВ «Чечеліївське»

Вітаємо з Великоднем! У цей день ми намагаємось говорити тільки хороші слова тим, хто нам дорогий, і думати тільки про найбільш високе і світле... Тож нехай наші старання і наша віра в чудо не залишаться забутими і будуть винагороджені щастям та радістю життя!

Хай збудуться мрії, і серце окрилить задоволення від того, що щасливі не тільки ми, але й ті, кого ми любимо!

Дзвонять дзвони Великодні!
Божа Паска вже сьогодні.
Лине пісня із небес -
Радість всім - Христос Воскрес!

Анатолій Дорофеєв, генеральний директор ТОВ «Агродар ЛТД»

Від щирого серця прийміть наші привітання зі святом Христового Воскресіння!

Простивши все, відкинувши зневіру,
Просвічені пасхальним торжеством,
Кріпімо прадідівську віру
І воскресаймо разом із Христом.

Христос Воскрес! - Воістину Воскрес!

Віталій Волков, генеральний директор ПП «Дружба»

Прийміть наші щирі вітання із світлим Воскресінням Христовим!

Весняного дня, коли відцвітає верба, приходить до українців світле свято Великодня.

Нехай ці радісні дні покладуть початки новим перемогам. Це свято – невід’ємна частка українства. Великдень приходить до нас, аби поєднати близьких людей, дати їм нагоду пробачати прикрощі і сказані зопалу слова. Тієї миті, коли вдарять над нашою великою Україною Великодні дзвони, нехай оселиться у вашому житті щастя! Христос Воскрес!

З повагою ПСП «Зарічне»

Дорогі трудівники!

Прийміть щиросердечні вітання із світлим Воскресінням Христовим! Це свято спонукає кожного із нас ще раз замислитися над вічними цінностями християнської моралі, дає нам найкращу нагоду наповнити свої серця любов’ю і добротою, зміцнює кожного з нас духовно. Свято Великодня нагадує нам про те, що кожна людина народжується для добрих справ і творіння. Хай цей день принесе у ваші домівки віру і надію на позитивні зміни, а нашій країні – мир та порозуміння. Нехай Воля Господня надихає вас на праведні справи, закликає до милосердя, додає натхнення і сили в ім’я добробуту й процвітання України. Христос Воскрес!

Роман Штурмак, Луганський сільський голова

На тлі наших великих духовних потреб вітаємо зі святим торжеством Великодня – величі Божої любові – і щиро бажаємо непереборної радості й торжества, які походять від воскреслого Христа.

Намагаймося зрозуміти, що Христос відкрив нам кращий шлях – шлях любові, чистоти і служіння ближньому. Нехай милостивий Господь, який довів нам у такий прекрасний спосіб свою любов, сповнює вас радістю і бажанням з відкритим серцем прийняти Його дари, жити ними і поширювати навколо себе добро. Христос Воскрес!

Дирекція та профком ТОВ «Верес»

Подія Воскресіння Христового - найбільше християнське свято, знамення перемоги над гріхом і смертю, торжество добра над злом. Щороку це свято відгукується у наших серцях радістю та надією. Не дивлячись на життєві проблеми та негаразди, воно нам дає віру в себе і опору в житті.

У ці теплі радісні дні бажаємо вам чудового весняного настрою, душевного спокою та родинного затишку. Нехай Великодні дзвони озвуться у вашому серці вірою, надією і любов’ю та додадуть натхнення і сил. Хай благодатна, світла радість Воскресіння Христового осяє вашу душу. Христос Воскрес!

Дирекція та профком ТОВ «Маяк»

Прийміть сердечні привітання та щирі побажання з нагоди Великодніх свят!

Нехай ці святкові дні наповнять ваші серця світлом любові до Бога і ближніх, зміцнять віру, наповнять серця милосердям, добром та радістю.

Хай Господь Бог не обходить вас своєю милістю, обдарує всепрощенням й надалі супроводжує вас і вашу родину, дає силу, енергію, допомагає повсякчас. Божого благословення вам у всіх ваших справах і помислах!

Весна розквітла, наче казка, і сяє сонцем височінь небес.

Вітаємо із світлим святом Паски!

Христос Воскрес! - Воістину Воскрес!

Наталія Гавриленко, начальник відділу освіти райдержадміністрації
Григорій Москалець, директор комунальної установи «Петрівський районний центр із обслуговування закладів освіти»
Людмила Горбанець, голова районної профспілкової організації працівників освіти

У Пасхальній ночі є мить, коли відбувається щось утаємничене і те, що неможливо пояснити: от, немовби, всі втомились і знеможені від сонливості. Та раптом вдаряє у серце така благодать, що ані сну, ані втоми, і торжествує дух у Воскресінні Христовому. Як описати цю дивну благодать Пасхи, коли небо відкрите і Янголи співають на небесах?

Хай Воскреслий Господь стане вашим миром, а Його любов переможе всяке зло. Радісних вам свят!

Дирекція та профком ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська»

Вітаючи зі світлим Воскресінням Христовим, щиро бажаю добра, радості, благополуччя, миру і спокою в душі, Божого благословення. У ці урочисті святкові дні сердечно вітаю вас, дорогі колеги, з Воскресінням Христовим, з Пасхою Христовою, і нехай царюють у ваших серцях радість і душевний спокій. Бажаю вам і вашим рідним у ці весняні дні відчути повноту життя, щедроти української землі та родинне тепло. Нехай Господь дарує вам любов, радість, мир та злагоду на довгії літа.

Микола Платошин, Іскрівський сільський голова

Прийміть найщиріші вітання з Великим Днем Світлого Христового Воскресіння!

Нехай Світло Воскресіння Христового надає вам силу перебороти всі труднощі, які випали на вашу долю, та непохитну віру в кращий завтрашній день!

Бажаємо, щоб ваше життя було чистим, як Святий Благодатний вогонь, щедрим, як запашна Великодня паска, яскравим, як колоритна українська писанка.

Сергій Дяченко, Чечеліївський сільський голова

Щиро вітаємо вас із великим святом – світлим Воскресінням Христовим!

У цей нелегкий час для нашої країни свято Великодня - чудова нагода для кожного з нас пригадати про ключові життєві цінності – любов до ближнього і віру у всеперемагаючу силу добра.

Ми єдині у своїх прагненнях і мріях про неділиму могутню Україну, а Бог допоможе нам зберегти і примножити славу нашої держави.

Нехай воля Господня об’єднує нас, утверджує милосердя, додає терпимості й сил, а радість цього свята нагадує про цінність життя кожного з нас.

Зі святом вас! Христос Воскрес!

Оксана Гончаренко, Водянський сільський голова

Зі святом вас! З Великоднем!

Зі святом сподівань, надії, добра та Любові Божої!

Невипадково цей день зветься в нас саме Великдень: великий і світлий - головний день цілого року!

І невипадково це свято відзначається навесні, коли прокидається рідна земля, коли цвітуть яблуні та вишні, коли з вирію додому повертаються лелеки.

Воскресіння Христове – це символ вічного оновлення.

Зі святом вас! Христос Воскрес!

Нехай сонце зігріває душу, а близькі люди – серце!

Дирекція та профком ТОВ «Водянське»

Для того й дарований нам день світлої Пасхи, щоб ми вірили і сподівалися, щоб знали: неодмінно буде краще, неодмінно буде добре!

Це не просто побажання, це – неспростовні закони Правди та Істини. Адже ми сильніші за лихоліття, ми горді та хоробрі. Ми все подолаємо! Ми побудуємо ту країну, якої варті, - сильну і квітучу Україну!

Усе минає, усі проблеми будуть здолані. І тільки Божа Любов та Милосердя вічні. Вічна наша Україна, яка заслуговує на щастя та успіх.

Від щирого серця бажаю вам добра, здоров’я, успіху, благополуччя. Вірте в себе, вірте в Україну. Творіть добро на Землі. Все буде добре!

Христос Воскрес і воскресне Україна!

Сергій Доцяк, Богданівський сільський голова

Прийміть найщиріші вітання з нагоди найбільшого християнського свята - Воскресіння Христового!

Нехай ваші душі будуть багаті на добро, як святковий стіл, чисті, як Великодній рушник, і веселі, як українські писанки. Хай малинові дзвони Великодня принесуть у вашу оселю радість, віру, надію і любов.

Зі святом вас! Христос Воскрес! - Воістину Воскрес!

Інна Беркун, Зеленський сільський голова

З Великоднем традиційно пов’язана значна кількість народних повір’їв, прикмет і обрядів, які формувалися століттями.

Після святкової літургії, яка триває у ніч із суботи на неділю, священики в храмах проголошують “Христос Воскрес!”, а віряни відповідають: “Воістину воскрес!”. Після служби процесія тричі обходить навколо церкви, а потім священик починає освячення пасхальних кошиків з обрядовими стравами. Таким чином церква благословляє віруючих після тривалого посту знову вживати «скоромне», тобто їсти непісні страви. Багатий великодній стіл — символ небесної радості і символ вечері Господньої. Кажуть, під час обходу церкви ангели виводять Спасителя з гробу, а святі виходять з ікон і цілуються - христосуються. З освяченим поспішають додому (іноді навіть бігли, обганяючи один одного). За народним повір’ям, якщо прийдеш з церкви раніше сусіда, то буде тобі щастити, довго житимеш.

Тривають робочі поїздки керівників району в місцеві громади. Днями Сергій Завалій і Тамара Сакара побували в Малинівці та Чечеліївці. Разом з ними громади відвідали перший заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета, начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації Геннадій Горбанець, директор КУ «Петрівський районний центр з обслуговування закладів освіти» Григорій Москалець та завідувач сектору інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю загального відділу райдержадміністрації Тетяна Волощенко.

Під час зустрічей з місцевими активістами та представниками депутатського корпусу Малинівський та Чечеліївський сільські голови Едуард Яротник і Сергій Дяченко доповіли про хід виконання програм соціально-економічного розвитку та місцевих бюджетів на підзвітних територіях (в Чечеліївці зі звітом про виконання бюджету виступила головний бухгалтер сільської ради Наталія Швидка), проблеми, над вирішенням яких працюють органи місцевого самоврядування та шляхи їх розв’язання, ставлення до децентралізації, реформ в галузях охорони здоров’я та освіти. Керівники району висловили схвальне ставлення до діяльності Малинівської і Чечеліївської сільських рад та їх очільників, своє бачення втілення в життя названих реформ.

Нещодавно на базі комунального закладу «Петрівське навчально - виховне об’єднання «загальноосітня школа І-ІІІ ступенів – гімназія» Петрівської районної ради для освітян нашого району відбулася визначна подія. За сприяння голови райдержадміністрації Се-ргія Завалія та голови районної ради Тамари Сакари, було організовано та проведено обласний семінар завідувачів (директорів), методистів методичних кабінетів (центрів) органів управління освітою райдержадміні-страцій, міських рад, об’-єднаних територіальних громад. Усього зареєструвалося 23 учасники, які представляли школи різних районів області. Учасники семінару, головною темою якого було визначено проблему «Переформатування діяльності методичних служб в умовах реалізації Концепції Нової української школи», підійшли креати-вно , тож провели семінар у формі методичного сторітеллінгу – сучасної форми соціально-культурної активності, під час якої кожен ділиться власним досвідом з іншими, іноді використовуючи імпровізацію, театралізацію чи перебільшення.

Кожен з нас бажає жити в комфортних побутових умовах і в упорядкованому оточуючому середовищі. Це забезпечують працівники житлово-комунального господарства, які нещодавно відзначили своє професійне свято. З цієї нагоди в офісі КП «Петрівське» пройшли збори трудового колективу.

Начальник підприємства Юрій Граданович привітав колег, побажав їм усіляких гараздів і запросив до слова заступника Петрівського селищного голови Андрія Сидоренка та секретаря селищної ради Володимира Руденка.

В.Руденко поздоровив з професійним святом працівників підприємства, передав привітання та найкращі побажання від селищного голови Світлани Тилик.

Шкільне життя

Щоб сміливо вийти зі школи назустріч світові ХХІ століття, учневі недостатньо отримати академічні знання. Запорука щасливого та комфортного життя у майбутньому криється не у високих балах — вона з’являється тоді, коли кожен учень отримує можливість розвитку, зростання та повного розкриття своїх задатків. Щорічні олімпіади та конкурси – престижні інтелектуальні змагання, які дають змогу школярам реалізувати свій потенціал та побачити перспективу особистісного розвитку, «запалюють» у дитині інтерес до предмета, відкривають непізнаний світ науки.

Традиційно, у березні, ми підсумовуємо тривалу естафету олімпіадного руху. Цьогоріч наші учні успішно взяли участь в обла-сному етапі олімпіад з навчальних предметів та вибороли 14 перемог. За рішенням журі обласного етапу Всеукраїнських олімпіад з навчальних предметів 8 учнів Петрівського навчально-виховного об’єднання «загальноосвітня школа І - ІІІ ступенів-гімназія» показали високий рівень підготовки та завоювали дипломи І, ІІ, ІІІ ступенів.

Весна. У шкільних коридорах досить тихо і спокійно. Наразі розпочалися шкільні весняні канікули, та у комунальному закладі «Петрівське навчально - виховне об’єднання «загальноосітня школа І-ІІІ ступенів – гімназія» освітній процес триває – тут навчаються учителі.

Для викладачів початкових класів, які працюють із дітьми молодшого шкільного віку, заслужений вчитель-методист України, доцент, кандидат педагогічних наук, лауреат обласної педагогічної премії імені

В.О.Сухомлинського, Світлана Панасівна Логаче-вська провела майстер-клас з диференці-йованого навчання молодших учнів, оптимального поєднання методів і засобів навчання на різних етапах уроку та викори-стання цих методів у Новій українській школі.

Вже календарна весна давно крокує планетою, а пані Зима ще й досі не хоче відступати – подобається їй господарювати і все!

Щоби якось задобрити зиму, учні Володимирівської ЗШ І-ІІ ст, філії Ганнівської ЗШ І-ІІІ ст. взяли участь у районному фестивалі-конкурсі снігових фігур на тему «В гостях у казки». Дитячій фантазії не було меж. Снігові скульптури одна за одною з’являлися на шкільному подвір’ї . Кожна була по-своєму цікавою. Але найкращими визнано роботи: «Алігатор» (9 клас), «Кіт Баюн» (8 клас), «Ведмідь» (1 клас), «Веселий собака» (2 клас). Сподіваємось, що казкові снігові герої сподобаються Зимі, і вона таки поступиться місцем Весні.

Минулого тижня на Петрівщині з короткочасним робочим візитом вже вкотре побував голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко. Власне, як зазначив сам Сергій Анатолійович, наш район він відвідав на запрошення голів райдержадміністрації Сергія Завалія та ра-йонної ради Тамари Сакари з конкретною метою: відстежити, як тривають роботи по реконструкції Центральної районної лікарні. Тим більше, що Петрівщина останніми днями опинилася в центрі уваги багатьох загальнодержавних ЗМІ і конкретно – саме райлікарня, адже вона зуміла єдиною з-поміж усіх інших лікувальних закладів області виграти грант від уряду Японії на оснащення сучасним медичним та санітарним обладнанням. Тож куди саме, в які умови буде встановлюватися це обладнання, звичайно, було цікаво подивитися керівникові області.

Чимало обласних Інтернет – ЗМІ повідомили про спробу рейдерського захоплення «Агрофірми «Маріампольської», ми ж почекаємо офіційних висновків правоохоронців

Звичайний режим роботи редакції щойно минулого понеділка перервав телефонний дзвінок нашого колишнього колеги Сергія Андрусенка, який закликав терміново прибути до Луганки, де, за його словами, в базовому господарстві – «Агрофірмі «Маріампольській» - відбувається кричуща ситуація: спроба рейдерського захоплення. Мовляв, озброєні невідомі особи завітали до приміщення правління, примусово вигнали усіх працівників і планують перебрати на себе функції по управ-лінню господарством. І хоч понеділок для нас не самий зручний день для виїздів, адже уже наступного дня маємо пересилати зверстаний номер для друку, однак такий тривожний сигнал, звісно, змусив відкласти усі справи, в тому числі й невідкладні, та терміново вирушити до Луганки. Вже на під’їзді побачили, що й справді тут відбувається щось незвичайне: прямо на повороті перед топонімічним знаком з назвою села був виставлений такий собі імпровізований «блок - пост» - дорогу перегородили з допомогою сільськогосподарської техніки якісь люди, очевидно, працівники господарства. Тож довелося пред’являти їм наші журналістські посвідчення, аби мати змогу рухатися далі. Хоча, відверто кажучи, яку саме зі сторін виниклого конфлікту вони підтримують, ми не дуже й зрозуміли. Як, власне, не дуже й зрозуміли, по якій саме лінії в господарстві стався розлом, кого саме слід вважати «рейдером», а кого – законним власником. Уже під’їхавши до головного офісу підприємства, побачили близько сотні працівників, схвильованих і знервованих, чимало з яких також висловлювали думку, що у них хочуть відібрати господарство, але хто саме, й чому саме – зрозумілого пояснення ми не отримали. Хоча, звичайно, лунали різні припущення. Як і різні версії трактування причини конфлікту. Тут же побачили і Сергія Дмитровича Андрусенка, який замість того, щоб увести нас в курс подій, пояснити що, на його думку, тут відбувається, чому він нас сюди запросив, і де ті озброєні люди, про яких повідомляв, раптом почав знімати на відеокамеру саме нас…За інших обставин така увага, можливо, була б і приємною, але в контексті напруженої обстановки – щонайменше викликала подив. Зрештою, вирішили послухати, що з даного приводу скаже керівник господарства – Костянтин Міщанін, однак побачили, що в даний момент йому не до спілкування з пресою – до офісу прибули представники правоохоронних органів, тож, безумовно, втручатися в слідчі дії ми не мали ні права, ні бажання. Відтак, зрозумівши, що гострої фази конфлікту, здається, уникнути вдалося, а остаточні крапки над «і» мають розставити правоохоронці, поспішати з власним коментарем, до зроблених офіційно юридичних висновків, ми не стали. Адже, це хліб саме правоохоронних структур, яких у нас на сьогодні вже створено чимало, тож остаточну оцінку: рейдерство це, як поспішили заявити чимало обласних інтернет-сайтів, чи якась інша, можливо, цілком юридично законна дія, - нехай визначають вони.

Молодіжне пехрестя

Ще зовсім недавно вона була звичайною дівчинкою, школяркою Анжелікою Носенко. Час плине швидко, тож і не зчулася, як вже стала студенткою. Роки навчання також промайнули, як весняний вітерець і вже її величають Анжелікою Володимирівною, адже тепер вона – вчитель української мови і літератури Ганнівської ЗШ І – ІІІ ступенів, і вже вона веде учнів у величний храм нашої національної літератури, нашої солов’їної мови.

Уроки мого дитинства, яке минуло в Олександрії моєю улюбленою вчителькою була вчителька саме української мови і літератури Марія Олександрівна Орлик. До неї ще була інша вчителька, яка свій предмет викладала грамо-тно і професійно. Але викладала, і не більше того – вимагала від учнів знання правил і текстів літературних творів, біографій письменників тощо. Марія Олександрівна ж просто випромінювала любов до мови, зуміла нам ро-зкрити дійсно солов’їну її красу, від неї я дізнався, що свого часу на Всесвітньому фестивалі мов українська посіла друге місце за милозвучністю, поступившись тільки італійській.

У попередньому номері районки ми повідомляли, що Петрівська центральна районна лікарня стала одним з небагатьох в нашій країні суб’єктів (принаймні – єдиним в області), хто отримав грант на розвиток від уряду Японії. Виділені японськими партнерами кошти будуть спрямовані на придбання сучасного медичного та санітарного обладнання. Детальніше про цю, прямо скажемо, – непересічну для нашого району подію розповів головний лікар Центральної районної лікарні Микола Яновський.

Весна

Весна сьогодні, вже весна,
Теплом сонце лоскоче.
І жайвір в небі голубім
Крилятами тріпоче.

Це соловейко степовий,
Це він весну стрічає.
Це він оспівує її
І серця оживляє.

Це сонце запалило в нім
Ту пісню голосисту.
А він летить, летить, летить…
У височінь сріблисту.

Спортивні новини

У нашому попередньому номері, анонсуючи виїзний поєдинок з київською командою «Оболонь- Бровар» ми зазначали, що «пивовари» для нас є особливо незручним суперником, здається, єдиним, з-поміж усіх інших команд як Першої, так і Другої ліги, якого «Інгульцеві» ще жодного разу не вдалося перемогти. І все ж, говоритимемо прямо, цього разу мали надію, що, нарешті, невтішна для нас тенденція буде перервана, адже загалом якість гри, яку сьогодні демонструє «Інгулець», є значно вищою, аніж гра нинішньої «Оболоні». Та й це не лише наше відчуття, адже коефіцієнт букмекерських ставок практично усіх ігрових закладів, що спеціалізуються на футбольних тоталізаторах, на користь «Інгульця» був значно нижчим, аніж на нічию і тим більше - на перемогу «Оболоні-Бровар». Тобто, перемога нашої команди майже ні в кого не викликала сумніву. Однак ми знову не встояли перед незрозумілою для нас «магією» «Оболоні».

Звичайно, можемо нарікати й на дуже жахливий стан футбольного газону «Оболоні» - зрештою, грати довелося на полі, яке за своєю структурою нагадувало город. Зрозуміло, що за таких обставин перевага команди в індивідуальній майстерності гравців, у їх технічній підготовці зводиться до мінімуму, а на перший план виходить раціонально побудована стратегія гри і, говоритимемо прямо - звичайне везіння. От саме везіння цього дня у киян виявилося більше: при тому, що «Інгулець» начебто й володів ігровою та територіальною ініціативою, більше атакував, але перемогу за рахунок, фактично, єдиної контратаки, яка й виявилася результативною, вирвали саме господарі.

Після зіткнення з півзахисником нападаючий нашої збірної симулював такі муки, що дітей до 18 років попросили вивести зі стадіону.

* * *

Сидять два футбольні вболівальники. Один іншому:
- От я недавно жіночий футбол дивився, ну немає кінцівки й усе.
- Я теж цілих два тайми як дурень прочекав, думав як звичайно футболками будуть обмінюватися.

ПСП «Дружба», ПП «Богнер», фермерів Гриви та Щербакова!

Пропонуємо орендну плату за користування вашими земельними паями у розмірі 35000 грн. (щорічно). Розірвемо чинні договори оренди будь-якої юридичної складності за власний рахунок.

У разі бажання продати свій земельний пай, купимо його за 250 тис.грн.

Ганнівська сільська рада оголошує конкурс на заміщення вакантної посади посадової особи органів місцевого самоврядування: спеціаліста ІІ категорії з бухгалтерського обліку Ганнівської сільської ради.

У конкурсі на заміщення вакантної посади спеціаліста ІІ категорії з бухгалтерського обліку Ганнівської сільської ради можуть брати участь особи, які відповідають наступним вимогам:

Освіта вища, стаж роботи в органах місцевого самоврядування не менше трьох років, досконале володіння державною мовою, уміння володіти комп’ютером в обсязі користувача програмного забезпечення.