Шкільне життя

Щоб сміливо вийти зі школи назустріч світові ХХІ століття, учневі недостатньо отримати академічні знання. Запорука щасливого та комфортного життя у майбутньому криється не у високих балах — вона з’являється тоді, коли кожен учень отримує можливість розвитку, зростання та повного розкриття своїх задатків. Щорічні олімпіади та конкурси – престижні інтелектуальні змагання, які дають змогу школярам реалізувати свій потенціал та побачити перспективу особистісного розвитку, «запалюють» у дитині інтерес до предмета, відкривають непізнаний світ науки.

Традиційно, у березні, ми підсумовуємо тривалу естафету олімпіадного руху. Цьогоріч наші учні успішно взяли участь в обла-сному етапі олімпіад з навчальних предметів та вибороли 14 перемог. За рішенням журі обласного етапу Всеукраїнських олімпіад з навчальних предметів 8 учнів Петрівського навчально-виховного об’єднання «загальноосвітня школа І - ІІІ ступенів-гімназія» показали високий рівень підготовки та завоювали дипломи І, ІІ, ІІІ ступенів.

Найвищий результат - І місце на олімпіаді з російської мови та літератури здобув Денис Коваль, він буде захищати честь області на Всеукраїнському етапі змагань. Досить вагомі досягнення - 6 перемог на рахунку Юлії Попової , із них – два других місця.

Поряд із цими досягненнями слід відзначити і результати участі учнів Петрівського навчально-виховного об’єднання у Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук, у Міжнародних мовно-літературних конкурсах. Так, перемогу в обласному етапі Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Т. Шевченка одержала учениця 8 класу Іллюк Анастасія (вчитель О.В.Слободяник); друге місце в обласному етапі Міжнародного конкурсу з української мови ім. П. Яцика здобула учениця п’ятого класу ПолінаГорбанець (вчитель О.В.Лито-вченко); ІІІ місце в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Кіровоградської Малої академії наук на рахунку учениці 11 класу Вікторії Макар (вчитель І.В.Галушко).

Творчі звершення наших школярів – це результат особистої цілеспрямованості, наполегливості й рішучості в досягненні поставленої мети, працьовитість та відчуття високої відповідальності.

Ми пишаємося вашими досягненнями, радіємо перемогам!

Дякуємо педагогам, які підготували переможців, адже їхні учні – це віддзеркалення їх, їхніх знань.

Неможливо не згадати та не подякувати батькам, які вірять у своїх дітей, підтримують їх та спонукають на нові звершення.

Тож бажаємо всім вам не зупинятися на досягнутому, а ставити нові цілі, будувати амбітні плани і продовжувати працювати над їхнім втіленням. Як сказав Альберт Енштейн: «Життя – це як управління велосипедом, щоб мати стійкість – тобі необхідно рухатися».

     

Наталія Гавриленко, начальник відділу освіти райдержадміністрації