У Петровому урочисто відзначили День захисника України

Минулого тижня Петрівщина, як і уся наша Україна, відзначала своє наймолодше (за часом офі-ційного визнання) державне свято, яке, водночас, стало чи не найголовнішим з огляду на ті трагічні обставини, в яких воно було започатковане, - День захисника України. Невипадково ж і урочистості цього дня розпочалися зі скорботного ритуалу – покладання керівниками району квітів до меморіальних табличок пам’яті наших молодих героїв-захисників – Євгена Рєзнікова та Олексія Лисенка, закріплених на фасаді Петрівської гімназії – навчального закладу, який у різні роки закінчували згадані воїни.

Наступний етап святкових урочистостей ознаменувався подією, що безпосереднього стосунку до Дня захисників України начебто й не має, однак є дуже актуальною для кожного з нас – у нещодавно сформованому Сквері Ветеранів, що в центрі селища, пройшла церемонія урочистого відкриття районного Будинку ветеранів. У чому актуальність цієї події – відповідь очевидна: значна частина жителів району вже набули поважного Статуту ветеранів праці, а комусь до цього статусу (тобто до набуття пенсійного віку) залишаються лічені роки. Та й значно молодшим громадянам особливо тішити себе віддаленістю ветеранського звання не варто: молодість хоча і є найпрекраснішою порою людського буття, однак має одну суттєву ваду – вона занадто швидкоплинна. Шкода, що розуміти це починаємо занадто запізно, коли багато речей, які можна було зробити в молодості, відкладаємо «на потім», і лише одного прекрасного дня починаємо усвідомлювати, що вони нам уже недоступні.

Ваше здоров'я

Проблема патології щитоподібної залози широко розповсюджена у багатьох країнах. За останні 10 років захворюваність щитоподібної залози в Україні зросла вдвічі.

Для масового раннього виявлення хвороби на ранній стадії оптимальним інструментом є лабораторна діагностика. Це ефективний і низькозатратний масовий інструмент отримання інформації про стан здоров’я і системні (ендемічні) захворювання людей.

Розуміючи всю важливість виявлення хвороб на ранніх стадіях, особливо в умовах погіршення макроекономічних показників в системі охорони здоров’я, ТОВ «Незалежна лабораторія ІНВПРО» в період з 01.102017 по 31.102017 проводить акцію «Тиреотропний гормон за 65 грн».

Така назва виховного заходу милування природою, який ми провели днями з учнями 4-В класу. Промайнуло літо, прийшла осінь. Діти почали навчатися у школах. Велика увага у вихованні молодшого школяра приділяється саме екологічному вихованню.

Відомий письменник, педагог В.О. Сухомлинський говорив, що учні повинні ходити у природу «…слухати, спостерігати, міркувати…» На його думку, природа лежить в основі дитячого мислення, почуттів та творчості. Видатний педагог вважав, що формувати в дитини ставлення до рідного краю, як частки природи, слід починати з раннього віку.

«Вважаю, – писав В.О. Сухомлинський, – що школа майбутнього повинна найповніше використовувати для гармонійного розвитку людини все, що дає природа і що зможе зробити людина для того, щоб природа служила їй. Тільки через це ми повинні берегти і поповнювати природні багатства, які маємо».

Спортивні новини

Матчем попереднього сімнадцятого туру чемпіонату України з футболу серед команд Першої ліги між петрівським «Інгульцем» та «Балканами» з Одещини завершилося перше коло чемпіонату. Тож маємо усі підстави зробити певні проміжні підсумки. Отже, перше коло чемпіонату «Інгулець» відіграв, перебуваючи в статусі одного з лідерів чемпіонату, і знаходиться зараз на досить пристойній п’ятій сходинці. Якщо порівняти цей показник з минулорічним чемпіонатом, то прогрес нашої команди більш, ніж переконливий, адже тоді перше коло ми закінчили поруч із «зоною вильоту» - на п’ятнадцятому місці, і добре відчули, що закріпитися в Першій лізі не менш складно, ніж пробитися до неї. Власне, підтвердженням цього стала і турнірна доля стрийської «Скали» та чернівецької «Буковини», які пройшли до Першої ліги разом з нами, але вже через рік змушені були знову покинути Перший дивізіон. Особливо сумною ця обставина, напевне, була для чернівецьких уболівальників, адже «Буковина» в своїй історії мала досвід виступів навіть у радянській Першій лізі, коли, як відомо, конкуренція за право пробитися до неї була значно серйознішою, ніж зараз в українському чемпіонаті.

1) СКИДКИ на работы+материалы до 20% . РЕМОНТЫ квартир, домов, балконов. Перепланировки, подвесные потолки, гипсокартон. Отопление, теплый пол, водопровод,канализация, электрика и т.д. СТРОИТЕЛЬСТВО - дома, бани, пристройки, гаражи, павильоны. Навесы, беседки, ворота, заборы. Доставка материалов. (050)9440393, (098)0541868

2) СКИДКИ на работы+материалы до 25% . КРОВЕЛЬНЫЕ РАБОТЫ под ключ. Мансардные крыши, стропильные системы. Мягкая кровля, метал., битумная, полимерная, керамическая черепица. УТЕПЛЕНИЕ, ОБЛИЦОВКА домов, квартир. Сайдинг, фактурная штукатурка, короед, термопанели. Доставка материалов (050)9440393, (098)0541868