У районі з черговим робочим візитом побував голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко

Голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко на Петрівщині доволі частий гість. Причому, окрім робочих поїздок, яких, зазвичай, трапляється по кілька щороку, він буває у нас ще й з неофіційними візитами, в ході яких вишукує можливості поспілкуватися з жителями району, представниками бізнесу і навіть, якщо є така нагода, - побувати на футбольних матчах за участі нашого «Інгульця».

Втім остання робоча поїздка Сергія Анатолійовича була підпорядкована цілком конкретній меті: простежити на прикладі нашого району (як одного з індикативних), як на Кіровоградщині здійснюються заходи в рамках комплексного проекту «Здоров’я наших дітей», що передбачає моніторинг якості харчування дітей у школах, моніторинг та удосконалення матеріальної бази для розвитку дитячої фізкультури і спорту (спортзалів, майданчиків); повне завершення усіх робіт в обласній дитячій лікарні й початок реставрації дитячих відділень в районних лікарнях. Втім розпочався візит, як і було анонсовано в одному з попередніх номерів районки, з особистого прийому громадян.

Сьогодні ми згадаємо про досить делікатну проблему, яка, втім, є життєвою необхідністю і потребує вирішення. Днями до редакції «Трудової слави» звернулася жителька Олександрії Надія Василівна Грищенко з приводу відсутності в нашому райцентрі громадських туалетів. Ось що вона пише:

- Я проживаю в Олександрії, але досить часто буваю в Петровому у своїх родичів, до того ж, доводиться їздити через Петрове в Кривий Ріг. Великою незручністю є те, що в селищі, в районі зупинки автобусів, немає автовокзалу чи автобусної зупинки, де б люди могли відпочити, чекаючи на свій рейс, є тільки вуличні навіси з лавочками. А головне – ніде поблизу немає громадського туалету, тому людям доводиться справляти фізіологічні потреби деінде, адже, якщо, як кажуть, «припече», нікуди не подінешся.

Сторінками історії

1989 рік для жителів Петрівського району, як і для всієї України, мав колосальне значення. Перший з’їзд народних депутатів СРСР, який, як і велика кількість публікацій на заборонені раніше теми, сколихнули суспільну свідомість, породивши у одних сподівання на кардинальні зміни на краще, а у других - розгубленість і страх. У цей час в «Трудовій славі» за 22 липня з’явилася стаття Анатолія Рябоконя «Діяти, як велить совість». Але публікації передували події, які й заклали основу створення Руху на Петрівщині.

Як стверджував Анатолій Васильович: «У тому, що я став рухівцем, певну роль відіграла Прибалтика». Так воно і сталося. Навесні 1989 року в особистих справах побував в Литві, де відчув незнаний досі дух свободи, придбав кілька газет з публікаціями, які розвінчували справжню суть комуністичної ідеології. У потязі Вільнюс - Київ познайомився з київським інженером Володимиром Семашем, який виявився членом оргкомітету по створенню Народного руху України за Перебудову. Він і ознайомив А. Рябоконя з проектом Програми та статуту НРУ, тож 40-річний директор підліткового клубу приїхав до Петрового вже окрилений ідеєю створити районний осередок Руху.

Висловлюю щиру вдячність за надану мені допомогу працівникам територіального центру обслуговування пенсіонерів, зокрема начальнику Інні Олександрівні Лук’яновій та її працівникам - медсестрі Антоніні Барташевич та Світлані Фесенко.

Від душі бажаю їм благополуччя, здоров”я, хорошого самопочуття, невпинного якісного розвитку їх служби та довгих років життя в добрі та злагоді.

З повагою Михайло Кабала.

Допомога в разі серцевого нападу

У 9 з 10 випадків людина помирає від гострого інфаркту, якщо не надати допомоги в перші ж хвилини. Ми розкажемо що робити, якщо раптово заболіло серце, а поблизу немає ні людей, ні ліків.

Ви самі вдома, поруч нікого немає і раптом серце почало битися занадто гулко й з перебоями або занадто часто. У грудях важкість, біль у лівій частині тіла (під лопаткою, за грудиною). Важко дихати, особливо зробити повний видих. Це ознаки серцевого нападу. Ви можете полегшити свій стан за допомогою нескладних дій.

Починайте кашляти – багато разів і з дуже великою силою. Щоразу перед тим як кашлянути зробіть глибокий вдих, кашель має бути глибоким і тривалим, наче ви випльовуєте мокротиння глибоко з грудей. Глибокий вдих, на видиху кашель – кожні 2 секунди без перерв і зупинок, аж до надходження медичної допомоги.

Минулого тижня в Іскрівці пройшли змагання мініфутбольних команд ветеранів, присвячені пам’яті місцевого футболіста Володимира Рєзніченка, в яких взяли участь команди Петрового, Іскрівки та ТОВ «Агрофірма «Красный забойщик» (с. Червоне Криворізького району). Ініціатором змагань став син покійного спортсмена - Сергій Рєзніченко.

Зустрічі були цікавими, відзначалися напругою і досить великою кількістю голів, що завжди подобається глядачам. За команду Петрового грали І.Комарчук, Г.Катрич, А.Дяченко і Ю.Грива. Фортуна цього разу була не на боці наших земляків, які програли футболістам з Червоного з рахунком 5 : 6 та іскрівцям – 8 : 10. У фінальній зустрічі команда господарів перемогла гостей з Криворіжжя з рахунком 3 : 2, ставши володарем Кубку В.Рєзніченка.

17 березня 2017 року на території Червонокостянтинівської ЗОШ І-ІІІ ступенів в с. Червонокостянтинівка проходила акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти.»

В програму дня входило:
- показові виступи рятувальників ДПРЧ – 32 У ДСНС України у Кіровоградській області;
- демонстрація аварійно-рятувального автомобіля;
- естафети дитячих команд;

Переможці за підсумками змагань отримали цінні подарунки, а головне - ще раз згадали правила поведінки під час різних надзвичайних ситуацій.