На першому плані бригадир бригади екскаваторників І.О.Петров (фото 70-80-х років)По дорозі до Балахівки мені пригадався той час, коли тут розпочався видобуток бурого вугілля. Тоді, у 60-70-ті роки, селище зростало дуже швидко і стало одним з найпривабливіших населених пунктів Петрівщини, з добре розвинутою інфраструктурою. На полицях магазинів завжди був широкий асортимент промислових та продовольчих товарів, адже тут цілодобово працювали місцеві шахтарі та мешканці із сусідніх сіл. Споживачі нашого району до цього часу згадують смачний лимонад, виготовлений на місцевому консервному заводі. В кінці 80-х років спочатку припинив роботу вуглерозріз, а згодом завершилися і рекультиваційні роботи. Шахтарі вважають, що видобуток вівся не продумано, адже у надрах під териконами було поховано ще значні запаси стратегічної сировини. Не здійснилися сподівання балахівців щодо видобутку графітової руди. Це привело до того, що згодом селище було віднесено до розряду регресивних територій, з того часу і почався його занепад. Що тепер представляє собою цей населений пункт і як живеться у ньому людям – головна мета нашого візиту. Аби дізнатися про це, ми зустрілися з Олександром Коваленком, якого на минулих виборах громада обрала селищним головою.

На підвідомчій території нині діють дві школи – загальноосвітня І-ІІІ ступенів та соціальної реабілітації, де, відповідно, тепер навчаються 90 та 13 учнів, а в минулому в них навчалося та виховувалося значно більше дітей. А завдячуючи заслуженим вчителям України С.П. Логачевській та О.Г. Скориніну, які зробили досить вагомий внесок у розвиток освіти, селище стало добре відомим як в області, так і в державі. Славилася у свій час балахівська земля знаменитими гірниками, найвідоміший серед яких І.О.Петров нагороджений трьома орденами «Шахтарська Слава» та іншими високими урядовими нагородами. І до тепер у селищі функціонують лікувальна амбулаторія, аптека, філії «Ощадбанку» та «Укрпошти». Торгова мережа селища поповнилась ще й магазином, що відноситься до мережі супермаркетів «Купець». Діє також ВАТ Кіровоградський комбікормовий завод, а після невдалого об’єднання з Петрівським КПП у селищі знову реанімують ЖКК. З проханням допомогти з ремонтом екскаватора селищна рада звернулася до народного депутата А.І.Кузьменка та до виконавчого директора ТОВ Агрофірми «Маяк» В.П. Кравцова

«Катюша» на базі «Студебеккера»Ницість і безпринципність путінської пропаганди просто вражає. Ще на початку 2013 року одному з найпопулярніших російських телеведучих-пропагандистів Володимиру Соловйову під час його шоу задали запитання – чи не варто Росії забрати собі Крим? Він тоді відповів, що Крим – невід’ємна територія України, а Росія поважає її територіальну цілісність і суверенітет. Тож не існує жодних правових підстав приєднати частину території сусідньої держави до Росії. Та пройшло менше року, як Соловйов заспівав зовсім іншу пісню, виправдовуючи анексію частини України.

Те ж саме відбувається з трактуванням історичних фактів, зокрема щодо Другої світової війни і її складової – німецько–радянської війни, яку ми ще зо два роки тому називали Великою Вітчизняною. Путін, не позичивши у Сірка очей, сказав, що Росія перемогла б Німеччину і без України. Більш підлого і недостойного трактування тієї війни, зважаючи хоча б на те, що кожен п’ятий українець загинув, а територія республіки була вщент зруйнована, що чи не половина Героїв Радянського Союзу, вищого генералітету і офіцерського корпусу Червоної Армії були українцями, важко і вигадати. Тож нічого дивуватися тому, що російська пропаганда зводить участь союзників у війні майже до нуля. Вони, мовляв, і майже не воювали, і допомога їхня Радянському Союзу була мізерною. Тож варто згадати одну зі сторінок Другої світової – так званий ленд-ліз.

Микола Петрович МажараВід щирого серця вітаємо з ювілеєм дорогого, милого, ріднесенького татуся та дідуся Миколу Петровича МАЖАРУ з 80-річчям!

Бажаєм здоров’я багато-багато,
Хай щастя і мир залишаються в хаті,
Хай горе обходить завжди стороною,
А радість приходить і ллється рікою.
Хай довго всміхається сонце і небо,
Хай бог береже тебе, любий, весь час,
Та іншого щастя нам більше не треба,
Живи тільки, рідний, із нами й для нас.

З любов'ю та повагою діти, онуки, правнуки.

У першому турі чемпіонату України серед команд першої ліги «Інгулець» на виїзді зустрічався з ФК «Полтава».

Це був дебютний матч для нашої команди  у першій лізі.

Як і на кожний матч, футболісти налаштовувалися на перемогу.

І вже на 18-ій хвилині «Інгулець» вийшов вперед: Сергій Алексанов став автором першого голу команди у першій лізі.

На превеликий жаль, до перерви переможний рахунок втримати не вдалося.

За три хвилини до завершення першої сорокап’ятихвилинки господарі відігралися. І цьому в певній мірі допомогло те, що гості грали в меншості: за чотири хвилини до цього новачок «Інгульця» Семен Доценко отримав червону картку.

У другому таймі зустрічі ФК «Полтава»  вдалося вийти вперед: Богдан Кушніренко забив свій другий м”яч у цьому матчі. Граючи в меншості,  «Інгулець»намагався уникнути поразки, але, на жаль, зрівняти рахунок не вдалося. В підсумку матч завершився перемогою «Полтави» з рахунком 2:1, яка 52 хвилини грала в більшості.

23 липня в стартовому турі чемпіонату України, «Інгулець-2» провів перший матч в другій футбольній лізі. Суперник був достойний. Одеська команда у минулому сезоні чинила гідний опір «Інгульцю». Бронзовий призер другої ліги минулого сезону в обох матчах не зумів забити жодного м’яча у ворота одеситів – тоді матчі завершилися нульовими нічиїми.

У стартовому складі «Інгульця-2» вийшло вісім футболістів, які в минулому сезоні були основними у «Інгульця». З перших хвилин господарі пішли вперед у пошуку щастя біля воріт суперника. Одесити теж не бажали відсиджуватися у обороні, намагались атакувати.

На 16-ій хвилині футболісти «Інгульця-2» відкрили рахунок: після виконання штрафного удару голкіпер виконав сейв – першим на добиванні був Віталій Колєсніков, який з другої спроби переграв Сергія Кравченка. Через хвилину Дмитро Клімаков отримав жовту картку. У середині тайму Микола Стеценко та Ілля Ходуля отримали теж по жовтій картці, хоча не можна сказати, що була груба гра. В одному випадку зривали контратаку, порушуючи правила у центрі поля, у іншому – біля власного штрафного майданчику.

1-й Тур
Дата Команди Рахунок
24.07.2016 Арсенал-Київ - Суми 1:1
24.07.2016 Полтава - Інгулець 2:1
24.07.2016 Оболонь-Бровар - Гірник-Спорт 2:1
24.07.2016 Іллічівець - Скала 2:1
24.07.2016 Миколаїв - Десна 0:2
24.07.2016 Нафтовик-Укрнафта - Авангард 1:1
24.07.2016 Черкаський Дніпро - Колос 0:0
24.07.2016 Геліос - Тернопіль 4:1
24.07.2016 Буковина - Верес 0:1

 

1-й Тур
Дата Команди Рахунок
23.07.2016 Інгулець-2 - Реал Фарма 3:1
24.07.2016 Жемчужина - Нікополь-НПГУ 3:0
24.07.2016 Кристал - Металург 2:1
24.07.2016 Мир - Балкани 0:0
24.07.2016 Поділля - Суднобудівник 2:0
24.07.2016 Рух - Іллічівець-2 6:0
24.07.2016 Нива-В - Енергія НК 2:2
24.07.2016 Арсенал-Київщина - Тепловик 0:6