керівник ПП «Дружба» Віталій Волков з жниварями: Віктором Литовченком, агрономом Сергієм Фесенком, Віктором Комишаном, Юрієм Білим, Віктором Краснюком, Миколою Бідним, Володимиром Прокопченком та Григорієм Хрулем(фоторепортаж )

До збирання ранніх зернових у ПП «Дружба» підготувались заздалегідь. Господарство придбало два нові імпортні комбайни «Челенджер». Нині всього задіяно на жнивах три комбайнових екіпажі. Хлібороби нарощують темпи збирання і вже впоралися з обмолотом озимого ячменю та ріпаку. Зараз на косі озима пшениця, клин якої становить 847 гектарів. Перші намолоти свідчать, що хлібороби виростили непоганий урожай.
Під час нашого спілкування керівник цього сільгосппідприємства Віталій Волков зазначив, що у них колектив невеликий та дружний і працьовитий, а працівники отримують гідну заробітну плату. У період польових робіт механізатори в середньому отримують від 4 до 5 тисяч гривень. За рахунок обігових коштів з грудня минулого року на оновлення машинно-тракторного парку підприємством було витрачено значну суму. Серед усього придбаного і трактор вітчизняного виробництва «Слобожанець».

Олена Свердленко приймає вітання від представників владиНещодавно представники влади вітали бухгалтерів з їхнім професійним святом. Урочистості відбулися в сесійній залі райдержадміністрації. На заході звучали вітання від голів районної державної адміністрації Сергія Завалія та районної ради Тамари Сакари. Вони високо оцінили кропітливу працю бухгалтерів і побажали їм міцного здоров’я, натхнення та добробуту: «Без вашого цінного досвіду, міцних професійних знань не може успішно функціонувати жодна організація, підприємство чи установа.
Від щирого серця бажаємо вам здоров’я та щастя, миру, розсудливості та впевненості, а також великого успіху, який буде супроводжувати вас у всіх справах!»
Розпорядженням голови Петрівської районної державної адміністрації за сумлінну працю, зразкове виконання службових обовязків та з нагоди Дня бухгалтера нагородженно Грамотою Петрівської державної адміністрації: Тетяну Канатенко – головного бухгалтера Петрівського комбінату комунальних підприємств, Світлану Колпащікову – завідувача сектору з питань бухгалтерського обліку та кономічного аналізу – головного бухгалтера управління агропромислового розвиткої районної державної адміністрації, Ольгу Кудряхіну – начальника відділу бухгалтерського обліку та звітності - головного бухалтера управліняя соціального захисту населення Петрівської державної адміністрації. Оголошено Подяку районної державної адміністрації: Інні Вільчинській – головному бухгалтеру териториального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг Петрівського району), Наталії Драгуновій – бухгалтеру централізованої бухгалтерії відділу культури і туризму Петрівської державної адміністрації, Олені Свердленко – головному спеціалісту – бухгалтеру відділу Держгеокадастру у Петрівському районі.

парад-хода «Зірки та династії ЦГОКу»День металурга — це свято людей, які обрали нелегку професію. Цей день не є вихідним, але саме сьогодні вітають славних майстрів металургії. В будь-якій країні металургія є однією з найважливіших галузей економіки та промисловості. Це не тільки сфера виробництв металу та металевих виробів, а й область науки, що вивчає процеси виготовлення металів із руд. Також люди, які святкують День металурга, займаються вивченням хімічних складів металів, їх структури і властивостей. Завдяки їхнім знанням ми сьогодні можемо виготовляти металеві вироби, придатні для роботи в різних умовах - від космосу, до водних і агресивних середовищ. Сьогодні без роботи металургів неможлива: важка, легка, харчова промисловість. Метал давно став основою життя людини. Тому в цей день ми дякуємо мужнім представникам цієї професії, починаючи від рудокопів, сталеварів і закінчуючи начальниками цехів.
Гірничо-металургійний комплекс по праву вважається одним з ключових стратегічно важливих секторів промисловості, розвиток якого в Україні є пріоритетним. Від цілеспрямованої і стабільної роботи його підприємств залежить динамічне зростання і зміцнення економічного потенціалу нашої держави.
Нагадаємо, цей день відзначається в Україні щорічно в третю неділю липня. Спочатку свято іменувалося «День металурга», але 27 червня 2006 року тодішній президент Віктор Ющенко підписав закон, згідно з яким цей день став називатися Днем працівників металургійної та гірничодобувної промисловості.

шаховий годинникСвято інтелектуальної гри

Вже багато років, починаючи з 1966 року, у всьому світі 20 липня відзначають Міжнародний день шахів (International Chess Day).
Це свято проводиться за рішенням ФІДЕ - Всесвітньої шахової федерації (World Chess Federation, FIDE), заснованої в 1924 році.
Батьківщиною шахів є Індія. Там у V столітті з’явилася попередниця шахів - гра чатуранга.
На Русі шахи з’явилися приблизно в 9 (або 10) столітті.
1. Отож «чатуранга», що стала пізніше називатися «шахи», означала з санскриту «чотири підрозділи війська», що включає в себе піхоту, кінноту, слонів і колісниці, які представлені в шахах пішаком, конем, слоном і турою.
2. У 1770 році угорський винахідник Вольфган фон Кемпелен начебто створив шаховий автомат. Машина являла собою фігуру «турка» в людський зріст, який сидів у величезній дерев’яній шафі, чиї двері відкривалися, демонструючи публіці складні механізми.
Механічна рука рухала фігури по полю, і обіграла навіть таких знаменитих супротивників, як Наполеон Бонапарт і Бенджамін Франклін.

Навіщо українці отримують знання на віртуальних курсах найпрестижніших університетів? Досліджував канал ТСН. ua. Ганна Куркова, 27-річна глава HR-відділу великої компанії з іноземним капіталом, досі впевнена: зайняти настільки серйозну позицію їй вдалося завдяки власній допитливості, ініціативності та престижним онлайн - курсам Стенфордського університету. «Спочатку я сподівалася виграти грант на навчання за кордоном і раптом натрапила на такі курси, заповнила анкету, поступила, прослухала лекції онлайн і отримала сертифікат», - розповідає дівчина. Відмітка в резюме про таку освіту зіграла вирішальну роль. З 30 претендентів на місце топ-менеджмент компанії зупинився саме на її кандидатурі. Як пізніше з’ясувалося, закордонних босів підкупив пункт про додаткову освіту. Зараз Ганна Куркова заробляє три тисячі доларів на місяць, їздить на стажування в штаб-офіс компанії в Лондон і відповідає за кадри в компанії, де працює понад тисячу осіб. Її історія успіху надихає багатьох отримувати нові знання. Такі курси дуже популярні за кордоном. Найбільші університети Європи та США пропагують таке навчання не лише локально, можливість отримати додаткові знання має мешканець будь-якої точки світу. Піонером віртуального руху знань став Стенфордський університет, що у 2011 році запустив одразу три таких курси, які зібрали 160 тисяч слухачів з 190 країн світу. Вже через рік десятки провідних американських вищих навчальних закладів пропонували всім охочим безкоштовні онлайн - курси своїх кращих професорів. Слідом за Стенфордським університетом пішли Мюнхенський і Женевський, Політехнічна школа Парижа, університети Риму і Копенгагена. У Великобританії набирає обертів створена в грудні 2012 року платформа масових онлайн-курсів Futurelearn – понад 20 відомих британських вузів, серед яких - університети Уор-віка і Бата, Королівський коледж Лондона і Сент-Ендрюського університету.

Кіровоградський педагогічний університет ім. В.Винниченка запрошує воїнів, учасників АТО, до пільгового вступу на факультети:

- фізико-математичний – математика (додатково інформатика, фізика, економіка), фізика (додатково інформатика, економіка, англійська мова);
- трудове навчання та технології (додатково автосправа, конструювання одягу, технічна та комп’ютерна графіка, технології приготування їжі);
- статистика (додатково фінансова та страхова справа);
- комп’ютерні науки та інформаційні технології (програмування, адміністрування, менеджмент);
- фізичне виховання – фізична культура і спорт;
- мистецький;
- педагогіка та психологія (початкова освіта, корекційна психопедагогіка і логопедія);
- дошкільна освіта (психологія, соціальна робота);

- історія та право (правознавство і географія, право, політологія);
- природничо-географічний (географія і історія, хімія, біологія);
- філологія та журналістика (журналістика, українська мова і література, редагування освітніх видань, російська мова);
- іноземних мов (англійська, німецька, германські мови).
Прохідний бал за результатами ЗНО – 100 балів;
Для учасників АТО – без ЗНО, на основі співбесіди та екзаменів і результатів атестату про освіту попередніх років.
Телефон приймальної комісії 05-22-22-86-50, адреса: м.Кропивницький, вул. Шевченка 1, к. 5.

Знову перемоги

Футболісти обох наших команд – «Інгульця» і «Інгульця-2» провели чергові товариські матчі. Їхнім візаві були спортсмени команди прем’єр-ліги – «Дніпра». «Інгулець» переміг з рахунком 5:0 команду «Дніпро» - U-21, а «Інгулець-2» з рахунком 3:1 «Дніпро» U-19.
Вітаємо наших улюбленців і бажаємо подальших успіхів на футбольних полях.

Календар ігор 1-го туру
чергового чемпіонату України серед команд ПФЛ
Перша ліга
«Арсенал» (К) – «Суми»
«Полтава» - «Інгулець»
«Оболонь» _ «Гірняк-спорт»
«Іллічівськ» - «Скала»
«Миколаїв» - «Десна»
«Нафтовик» - «Авангард»
«Черкаський Дніпро» - «Колос»
«Геліос» - «Тернопіль»
«Буковина» - «Верес»

Друга ліга
«Жемчужина» - «Нікополь»
«Кристал» - «Металург» (З)
«Мир» - «Балкани»
«Поділля» - «Суднобудівник»
«Рух» - «Іллічівець-2»
«Нива» (В) – «Енергія» (Н.К.)
«Інгулець-2» - «Реал-Фарма»
«Арсенал-Київщина» - «Тепловик»

Ігри першого туру і в першій, і в другій лігах пройдуть 24 липня. Повністю календар змагань буде опубліковано пізніше.