парад-хода «Зірки та династії ЦГОКу»День металурга — це свято людей, які обрали нелегку професію. Цей день не є вихідним, але саме сьогодні вітають славних майстрів металургії. В будь-якій країні металургія є однією з найважливіших галузей економіки та промисловості. Це не тільки сфера виробництв металу та металевих виробів, а й область науки, що вивчає процеси виготовлення металів із руд. Також люди, які святкують День металурга, займаються вивченням хімічних складів металів, їх структури і властивостей. Завдяки їхнім знанням ми сьогодні можемо виготовляти металеві вироби, придатні для роботи в різних умовах - від космосу, до водних і агресивних середовищ. Сьогодні без роботи металургів неможлива: важка, легка, харчова промисловість. Метал давно став основою життя людини. Тому в цей день ми дякуємо мужнім представникам цієї професії, починаючи від рудокопів, сталеварів і закінчуючи начальниками цехів.
Гірничо-металургійний комплекс по праву вважається одним з ключових стратегічно важливих секторів промисловості, розвиток якого в Україні є пріоритетним. Від цілеспрямованої і стабільної роботи його підприємств залежить динамічне зростання і зміцнення економічного потенціалу нашої держави.
Нагадаємо, цей день відзначається в Україні щорічно в третю неділю липня. Спочатку свято іменувалося «День металурга», але 27 червня 2006 року тодішній президент Віктор Ющенко підписав закон, згідно з яким цей день став називатися Днем працівників металургійної та гірничодобувної промисловості.

виступ Петрівського хорового колективу працівників ПрАТ «ЦГЗК»У нашому районі своє професійне свято відзначили працівники та ветерани Петрівського рудника, кар”єрів №3 та №4. Привітати металургів на турбазу «Мрія» приїхали генеральний директор ПрАТ «ЦГЗК» Дмитро Шевчик, голова профспілки ПрАТ «ЦГЗК» Дмитро Васильченко, начальник Петрівського кар’єру Олександр Тилик та голова Петрівської селищної ради Світлана Тилик.  Керівництво ЦГЗК відзначило  матеріальними нагородами та грамотами за вагомий внесок і високий професіоналізм найкращих працівників:  Івана Бровді, Володимира Глазачева, Дмитра Горбача, Івана Іваницю, Ларису Комишову, Оксану Кисіль, Миколу Максимкіна, Євгена Мантая, Сергія Назаренка, Миколу Ошегу, Олега Пелептія, Володимира Реву, Івана Реву, Сергія Саєнка, Миколу Семенка, Сергія Сенюка, Володимира Стеця, Олександра Тульчевського, Олександра Хрокала. Також почесні грамоти від профспілкового комітету за багаторічну сумлінну працю в профспілці, активну участь в житті трудового колективу з нагоди Дня металурга та гірника, а також грошові нагороди отримали працівники: Микола Ситник, Роман Тронза, Олесандр Сергієнко, Геннадій Приходков, Олександр Антоненко, Микола Кухта, Роман Сокол, Ігор Полтавець, Олександр Вєксєй. Керівництво зазначило: «Шановні металурги! Вітаємо вас з професійним святом! Ваша робота вимагає великої майстерності і повної самовіддачі. Завдяки вашій відповідальності, особливого загартуванню характеру, відданості улюбленій справі зберігаються і примножуються кращі традиції металургійної промисловості. Ми переконані, що ваші колективи будуть і надалі проявляти ініціативу і наполегливість у вирішенні завдань, що стоять перед галуззю. Металургійний комплекс - основа індустрії нашого краю, сьогодні він являє собою потужну виробничу структуру, яка вносить значний вклад у розвиток економіки регіону. Відрадно, що незважаючи на труднощі, металургійні підприємства області продовжують стабільно працювати і формують стратегію розвитку на довгострокову перспективу. У галузі впроваджуються ефективні методи управління, ведеться модернізація. Продукція металургів відповідає світовим стандартам якості і користується широким попитом.
Нехай ваша праця завжди приносить задоволення і достаток. Бажаємо вам і вашим близьким здоров’я, щастя, радості і благополуччя!»
Після урочистостей було проведено ряд розважальних заходів для дорослих і дітей, фуршет, безпрограшна лотерея, а також спортивні змагання.
У Кривому Розі відбувся святковий концерт творчих колективів ЦГЗК, парад-хода «Зірки та династії ЦГЗК»

Олена Приходкова.

Микола Семенко отримує нагороду від керівників комбінату Івана Реву вітають Генеральний директор Дмитро Шевчик та голова профкому ПМГУ ПрАТ «ЦГЗК» Дмитро Васильченко

Олена Назаренко з представниками влади вітають працівників Петрівського рудника на турбазі «Мрія» працівники зі своїми сім’ями на нагородженні

сім’я Чернієнко вітаює тата Олександра з нагородженням дитячі розваги під час відпочинку

На знімках: парад-хода «Зірки та династії ЦГОКу»; виступ Петрівського хорового колективу працівників ПрАТ «ЦГЗК»; Микола Семенко отримує нагороду від керівників комбінату; Івана Реву вітають Генеральний директор Дмитро Шевчик та голова профкому ПМГУ ПрАТ «ЦГЗК» Дмитро Васильченко; Олена Назаренко з представниками влади вітають працівників Петрівського рудника на турбазі «Мрія»; турнір з армреслінгу між Богданом Тарасенком та Віталієм Макаром; працівники зі своїми сім’ями на нагородженні; сім’я Чернієнко вітаює тата Олександра з нагородженням; дитячі розваги під час відпочинку.