керівник ПП «Дружба» Віталій Волков з жниварями: Віктором Литовченком, агрономом Сергієм Фесенком, Віктором Комишаном, Юрієм Білим, Віктором Краснюком, Миколою Бідним, Володимиром Прокопченком та Григорієм Хрулем(фоторепортаж )

До збирання ранніх зернових у ПП «Дружба» підготувались заздалегідь. Господарство придбало два нові імпортні комбайни «Челенджер». Нині всього задіяно на жнивах три комбайнових екіпажі. Хлібороби нарощують темпи збирання і вже впоралися з обмолотом озимого ячменю та ріпаку. Зараз на косі озима пшениця, клин якої становить 847 гектарів. Перші намолоти свідчать, що хлібороби виростили непоганий урожай.
Під час нашого спілкування керівник цього сільгосппідприємства Віталій Волков зазначив, що у них колектив невеликий та дружний і працьовитий, а працівники отримують гідну заробітну плату. У період польових робіт механізатори в середньому отримують від 4 до 5 тисяч гривень. За рахунок обігових коштів з грудня минулого року на оновлення машинно-тракторного парку підприємством було витрачено значну суму. Серед усього придбаного і трактор вітчизняного виробництва «Слобожанець».

Віталій Вікторович запропонував поїхати в поле, де дискує грунт по щойно скошених угіддях  Сергій Арсентьєв. По дорозі під”їхали  легковиком  до механізаторів, котрі тюкують солому для потреб господарства та пайовиків.  І вже за кілька хвилин  мчали польовою дорогою, де «Челенджер» вправно дискував стерню озимої пшениці, адже після недавніх рясних дощів земля легко розроблялася. Далі молодий керівник повідомив: «По осені тут плануємо посіяти озимий ріпак, і до того ж - на вдвічі більшій площі, ніж у минулому році. Вчасно і сумлінно розраховуємося з орендодавцями. Та зараз головне - якомога швидше впоратися із збиранням ранніх зернових, адже жнива - це вінець праці всього колективу за рік, і від нього залежить добробут трудівників та розвиток сільгосппідприємства».

Сергій АНДРУСЕНКО.

Віктор Розкошний і Сергій Скигар на заготівлі соломи на підготовці грунту до осінньої сівби задіяний меха-нізатор Сергій Арсентьєв

На знімках: керівник ПП «Дружба» Віталій Волков з жниварями: Віктором Литовченком, агрономом Сергієм Фесенком, Віктором Комишаном, Юрієм Білим, Віктором Краснюком, Миколою Бідним, Володимиром Прокопченком та Григорієм Хрулем; Віктор Розкошний і Сергій Скигар на заготівлі соломи; на підготовці грунту до осінньої сівби задіяний меха-нізатор Сергій Арсентьєв.
Фото автора.