Шановні працівники соціальної сфери!

Від щирого серця вітаємо із професійним святом людей, чия праця сповнена гуманізму, милосердя і тепла!

Піклуючись про людину, її майбутнє, забезпечуючи надання соціальних гарантій і допомоги тим, хто потрапив у нелегкі життєві ситуації, ви робите вагомий внесок у розбудову демократичного, громадянського суспільства.

Щиро віримо, що ваша працьовитість, компетентність і надалі будуть служити людям.

Бажаємо вам творчого натхнення, здійснення всіх ваших задумів і мрій. щоб не вичерпалася ваша віра в щедрість людської душі, щоб вас завжди супроводжували милосердя та доброта, бажання та спроможність бути корисними людям!

Ви робите потрібну і гуманну справу.

Районна державна адміністрація

Районна рада

Прийміть щирі вітання з приводу нашого професійного свята – Дня працівника соціальної сфери! Бажаю вам міцного здоров’я, витримки, оптимізму, завжди доброго настрою, щоб не вичерпалася ваша віра в щедрість людської душі, щоб вас завжди супроводжували милосердя та доброта, бажання та спроможність бути корисними людям! Нехай у ваших сім’ях завжди панують мир і злагода, благополуччя і достаток!

З повагою директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Петрівського району Інна Лук’янова

Офіцери, прапорщики, курсанти, військовослужбовці військової служби за контрактом і строкової служби, працівники оборонної промисловості, ветерани війни, праці та Збройних Сил України - щиро вітаємо вас з профе-сійним святом - Днем ракетних військ і артилерії!

У цей святковий день висловлюємо глибоку шану і вдячність ветеранам війни, праці та Збройних Сил за мужність, бойовий і трудовий героїзм в ім’я незалежної України та вагомий внесок у військово-патріотичне виховання нинішнього покоління ракетників і артилеристів.

Бажаємо вам міцного здоров’я, щастя, добра, злагоди, невтомної наснаги та успіхів у ратній праці на благо нашої держави!

Районна державна адміністрація

Районна рада

На Петрівщині вибори пройшли організовано, у спокійній атмосфері, з непоганим показником явки виборців.

Згідно з попередніми даними п’ятивідсотковий бар’єр подолали чотири політичні сили – Блок Петра Порошенка «Солідарність», який отримав 11 місць в районній раді, ВО «Батьківщина» провела в раду 6 депутатів, Радикальна партія О.Ляшка – 5 і Опозиційний блок, який отримав 4 місця.

Серед кандидатів на посаду Петрівського селищного голови найбільше голосів отримала Світлана Тилик. Більшість донині діючих керівників органів місцевого самоврядування знову отримали довіру виборців.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

Олександр ПоворознюкПевне, цілком логічно, що першим нашим спілкуванням про підсумки щойно минулих місцевих виборів стало інтерв’ю з Олександром Поворознюком – депутатом районної ради ось уже третього поспіль скликання, а цього разу – ще й керівником виборчого штабу районної організації партії Блок Петра Порошенка «Солідарність», яка, за попередніми підсумками, стала беззаперечним лідером виборчих перегонів у нашому районі. Отож просимо Олександра Григоровича поділитися своїми враженнями про зміст і характер виборчої кампанії, про те, завдяки чому було досягнуто такого результату.

- Як відомо, Олександре Григоровичу, нині рейтинг пропрезидентської по-літичної сили вже не надто привабливий,принаймні зовсім не такий, яким був ще рік тому. І все ж у нашому районі «Солідарність» демонструє відмінний, місцями майже блискучий результат. Як Вам це вдалося, поді-літься секретами успіху?

Валентина Щука отримує Грамоту від Валентини СибіриДопомога людям – їх покликання

Напередодні професійного свята в територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Петрівського району, який у цьому році відзначає свій 20-річний ювілей, пройшли урочисті збори соціальних робітників. Щоб вшанувати їхню працю до установи прибули начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Валентина Сибіра та голова районної організації ветеранів України Олег Гіюк.

Запрошені гості вітали соціальних робітників теплими словами, висловлювали вдячність за їх нелегку, але потрібну людям працю та доброзичливе ставлення до своїх підопічних, бажали здоров’я та успіхів. Потім Валентина Григорівна Сибіра відзначила Грамотами управління соціального захисту населення Петрівської РДА таких соціальних робітників: Ю.Б. Харлан (с. Петрівське), Л.М. Попкову (с. Новий Стародуб), Н.І. Бабій та К.І. Шеляг (смт Балахівка), Н.І. Боднарюк (с. Іскрівка), В.О. Годун, О.В Чудного та В.А. Щербину (смт Петрове). За значний особистий внесок у вирішенні питань соціального обслуговування ветеранів та пенсіонерів Олег Володимирович Гіюк нагородив Грамотами Петрівської районної організації ветеранів України таких соціальних робітників: О.Г. Єременко (с. Рядове), В.В. Нечунаєву (с. Володимирівка), Н.Ю. Антонян (с. Луганка), І.О. Єлісєєву (с. Новий Стародуб), Л.І. Буртову (с. Зелене), В.В. Чудну (смт Петрове).

Майдан НезалежностіНинішній жовтень є для нас приводом ще раз згадати про унікальну здатність українського народу боротися за свої права. 25 років тому у Києві, на тодішній площі Жовтневої революції (нині – Майдан Незалежності), розпочалася акція протесту, організована українською молоддю, переважно студентами. Вони розбили на площі наметове містечко й оголосили політичне голодування. Акція отримала назву Революція (або Студентська революція) на граніті.

Її спричинили тривалі негативні настрої в суспільстві та критичне ставлення людей до тодішньої влади. Панування в СРСР (до якого Україна входила у статусі союзної республіки) Комуністичної партії, підпорядкування їй усіх сфер життя не відповідали потребам переважної більшості населення і були неспроможні змінити складну соціально-економічну ситуацію в СРСР, де існував великий дефіцит продуктів харчування та елементарних побутових речей. Найбільше нуртувала молодь, прагнучи до змін.

Ганнівська сільська

виборча комісія

(28325 Кіровоградська область, Петрівський район,

с. Ганнівка, вул. Леніна 25а)

Постанова

с. Ганнівка, Петрівський район

від 28 жовтня 2015 року №40

Про встановлення результатів голосування в одномандатних виборчих округах з виборів депутатів до Ганнівської сільської ради

Відповідно до статті 85, 88 Закону України «Про місцеві вибори» та згідно протоколів дільничних виборчих комісій (350623, 350624,350625, 350626) чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських селищних, міських голів 25 жовтня 2015 року Ганнівська сільська виборча комісія постановляє:

Визнати депутатами Ганнівської сільської ради обраних на чергових виборах депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів:

Ганнівська сільська виборча комісія

(28325 Кіровоградська область, Петрівський район,

с. Ганнівка, вул. Леніна 25а)

Постанова

с. Ганнівка, Петрівський район

від 28 жовтня 2015 року №39

Про встановлення результатів з виборів Ганнівського сільського  голови в єдиному одномандатному виборчому окрузі

Відповідно до статті 85, 88 Закону України «Про місцеві вибори» та згідно протоколів дільничних виборчих комісій (350623, 350624,350625, 350626) чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських селищних, міських голів 25 жовтня 2015 року Ганнівська сільська виборча комісія постановляє:

Визнати головою Ганнівської сільської ради обрану на чергових виборах депутатів місцевих рад та сільських селищних, міських голів 25 жовтня 2015 року:

Цапенко Ніну Степанівну – 1959 року народження; освіта середня спеціальна; сільський голова, Ганнівська сільська рада; місце проживання: с. Володимирівка, вул. Сонячна, 18; безпартійна; суб’єкт висування – самовисування.

Голова Ганнівської СВК В.А.Безмогоричний

Секретар Ганнівської СВК О.М.Канівець

Богданівська сільська виборча комісія

(28332, Кіровоградська область, Петрівський район, вулиця Леніна 1)

Постанова

с. Богданівка, Петрівського району

від 30.10.2015

Про встановлення результатів голосування в одномандатних виборчих округах з виборів депутатів до Богданівської сільської ради 

Відповідно до ст. 85, 88 Закону «Про місцеві вибори», згідно протоколів дільничних виборчих комісій та протоколів про підсумки голосування Богданівської сільської виборчої комісії із чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2015 року Богданівська сільська виборча комісія постановляє:

Водянська сільська

виборча комісія

(28330 Кіровоградська область, Петрівський район, с. Водяне, вул. Засядька, 26)

Постанова

с. Водяне, Петрівський район

від 29 жовтня 2015 року №11

Про встановлення результатів голосування в одномандатних виборчих округах з виборів депутатів до Водянської сільської ради.

Відповідно до статті 85,88 Закону України «Про місцеві вибори» та згідно протоколів дільничної виборчої комісії (350622) та протоколів Водянської сільської виборчої комісії про підсумки голосування  по виборах депутатів Водянської сільської ради 25 жовтня 2015 року Водянська сільська виборча ко-місія постановляє:

Визнати депутатами Водянської сільської ради обраних на чергових виборах депутатів місцевих рад та сільських селищних, міських голів:

листівка вітанняУправління соціального захисту населення райдержадміністрації забезпечує у межах своїх повноважень додержання законодавства про працю, зайнятість, трудову міграцію, загальнообов’язкове державне соціальне страхування, пенсійне забезпечення, соціальний захист та соціальне обслуговування громадян.

Протягом 9-ти місяців 2015 року до управління за призначенням всіх видів державних соціальних допомог звернулося 3974 чоловік, а для надання консультацій – 6900 чоловік.

Важливою ділянкою роботи є призначення субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг. Станом на 01.10.2015 року субсидії призначено 1467 сім’ям, яким нараховано 21907 тис. грн. Профінансовано субсидії на суму 1587,7 тис.грн, поточна заборгованість по субсидіях складає 603,0 тис. грн. Крім того, погашено заборгованість минулих років на суму 120,9 тис. грн. Субсидію для відшкодування витрат на придбання скрапленого газу, твердого пічного палива призначено та профінансовано 453 сім’ям на суму 660,0 тис.грн.

У нинішні жовтневі дні своє 90-річчя від дня народження відсвяткували одразу кілька жінок, які своєю невтомною працею зміцнювали економіку держави та району, розвивали сільське господарство, працювали в інших галузях.

Антоніна Макарівна Шевчук, яка проживає в Балахівці, народилася 10 жовтня 1925 року в сім’ї селян. Трудову діяльність розпочала в роки війни, працюючи на різних роботах в колгоспі. З хлібною нивою пов’язана вся її трудова біографія. З 1980 року перебуває на пенсії.

Параска Кузьмівна Рубан народилася 28 жовтня 1925 року в Петровому. Трудову діяльність розпочала в роки війни - у жовтні 1943 року різноробочою в колгоспі ім. Леніна. Пізніше працювала машиністкою в райвиконкомі, а потім - в Петрівській районній бібліотеці (відділі партійної літератури в РК КПУ).

З 1980 року перебуває на заслуженому відпочинку.

Ганна Степанівна Пушка народилася 25 жовтня 1925 року в Кривому Розі Дніпропетровської області.

Трудову діяльність розпочала різноробочою в колгоспі ім. Комінтерну. В 1944 році вступила до Ерастівського сільськогосподарського технікуму, який закінчила в 1947 році, здобувши професію агронома. У 1949 році створила сім’ю з Григорієм Семеновичем Пушкою, який був інвалідом війни, помер в 1989 році. Крім роботи в сільському господарстві працювала в Петрівській та Водянській сільських бібліотеках.

Ганна Степанівна є учасником війни, нагороджена орденом «За мужність у Великій Вітчизняній війні» І ступеня. На даний час проживає в с. Петрівське.

Петрівська районна державна адміністрація, Петрівська районна рада та управління соціального захисту райдержадміністрації щиро вітають ювілярок з днем народження, бажають їм здоров’я, добробуту, уваги від рідних, близьких та всіх односельців.

Батьки групи «Барвінок», що в дитсадку «Рудана», щиро вдячні логопеду Ірині Миколаївні Ситник, яка вже не один рік допомагає нашим дітям: вчить їх правильно та красиво говорити, щоб вони не відчували дискомфорту у спілкуванні з однолітками та дорослими. Незважаючи на те, що діти відвідують групу лише рік, вони з перших днів перебування у групі знаходять в особі Ірини Миколаївни турботливого та люблячого друга, вимогливого вихователя, яка вміє зацікавити малят, залучити їх до роботи, зрозуміє їх невпевненість та навіть страх перед отими словами, що так важко та складно вимовляються. І дітвора з бажанням відвідує заняття, старанно виконує завдання, чекаючи схвалення від Іри, як часто вдома, а інколи і у групі її називають. А як люблять діти свою Ірину Миколаївну - ми бачили не тільки в дитсадку. При зустрічі на вулиці радісно її обіймають. «Спасибі Вам, Ірино Миколаївно, за Вашу роботу», - кажуть не тільки батьки, дякують Вам і бабусі та дідусі за своїх онучат.