щедрувальникиТа не просто вона гуляла вулицями райцентру, а заходила в установи, які траплялися на її шляху. Побувала в газовій дільниці, відділі культури і туризму райдержадміністрації, районному управлінні Пенсійного фонду України, відділенні ПриватБанку, казначействі, у податківців, райдержадміністрації. Коза ходила не сама, а у супроводі Маланки, Василя, Лікаря, Мисливця, Циганки та інших традиційних для щедрувального гурту персонажів, у які перевтілилися учасники художніх колективів районного Будинку культури, що віншували щирими побажаннями трудові колективи райцентру. 

Шановні петрівчани!

Разом - заради добраЗвертаємося до вас із пропозицією взяти участь у благодійній акції «Разом - заради добра» - на підтримку хворих на ниркову недостатність, які потребують системного гемодіалізного лікування в обласній лікарні.

Упродовж багатьох років такі тяжкохворі отримують сеанси гемодіалізу не в окремій облаштованій гемодіалізній залі, як того вимагають стандарти лікування, а перебувають у палатах інтенсивної терапії, що створює серйозні проблеми як хворим, так і медичному персоналу.

Протягом останніх 2-х років у лікарні тривають масштабні ремонтні роботи, внаслідок чого з’явилися вільні площі, де можливо збудувати сучасну комфортну гемодіалізну залу, орієнтованою вартістю 500 тис. гривень.

учасники засіданняСпівпраця між органами державної влади, роботодавцями та профспілками є важливим фактором соціального захисту трудящих. Саме з цією метою в кабінеті голови райдержадміністрації Т.Сакари зібралися голова районної ради сільгоспвиробників О.Поворознюк, голова районної ради підприємців В.Соляр і голова координаційної ради профспілок Л.Куницька. 

Т.Сакара зазначила, що вона, як голова райдержадміністрації, зацікавлена в тому, щоб на кожній території були міцні підприємства, сільгосптоваровиробники і бізнесові структури, які б забезпечували надходження до бюджету, збереження існуючих і створення нових робочих місць, заробітну плату і соціальний захист працівників. З цією метою назріла необхідність підписання угоди про співпрацю між районною державною адміністрацією, районними формуваннями роботодавців та координаційною радою профспілок на 2014 – 2017 роки.

Таїсія Миколаївна приймає вітанняГолова райдержадміністрації Тамара Сакара, заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета разом із Ганнівським сільським головою Ніною Цапенко привітали з новорічно-різдвяними святами найстаршу жительку нашого району - Таїсію Миколаївну Ігліну.

На життєвому шляху їй довелося пережити немало випробувань долі. Змалечку звикла до тяжкої праці, адже в 7 років залишилася сиротою.

Народилася в 1910 році у Татарстані, після втрати батьків проживала в Удмуртії.

У 1929 році закінчила курси трактористів та працювала в колгоспі. Маючи гарну пам’ять і зараз згадує марки тракторів, на яких працювала. Довелося працювати і на різних роботах на фермі та в коморі.

поздоровлення для ювілярки12 січня відсвяткували свій 90-річний ювілей жителька Петрового Меланія Семенівна Захарченко та жителька Іскрівки Поліна Іларіонівна Стельмах.

Меланія Семенівна народилася у Петровому. Закінчивши школу здобула професію вчителя. На педагогічній ниві пропрацювала до пенсії, зокрема у 8-річній ЗШ у Петровому. Багато колишніх учнів пам’ятають цю добру, лагідну жінку, яка дала їм міцні знання та виховала справжніми патріотами Батьківщини.

Разом із чоловіком народили й виховали двох гарних доньок, які подарували трьох онучок та трьох правнуків.

Програмою передбачено реалізацію 10 інвестиційних проектів

1.Придбання обладнання для виготовлення тротуарної плитки Петрівським комбінатом комунальних підприємств.

Сільське господарство:

1. Реконструкція зерносушильного комплексу під елеватор на базі ПСП «Зарічне», (Новий Стародуб);

2. Оновлення та модернізація основних засобів матеріально-технічної бази сільськогосподарських підприємств. На реалізацію даного заходу у 2013 року використано фінансовий ресурс у сумі 15 млн. 828 тис. грн., придбано 24 одиниці сільськогосподарської техніки;

Кіровоградська область була утворена згідно указу Президії Верховної ради Союзу РСР 10 січня 1939 року, одночасно із Запорізькою і Сумською областями, у складі Української РСР. В Указі було сказано: «Утвердить представление Президиума Верховного Совета Украинской ССР об образовании Кировоградской области с центром в г. Кирово с переименованием города Кирово в Кировоград». Підписали Указ голова Президії Верховної Ради СРСР Калінін Михайло Іванович і Секретар Президії Горкін Олександр Федорович.

За цим Указом до Кіровоградської області увійшли:

За два місяці до свого 87-річчя пішла з життя Галина Миколаївна Запека. Ця жінка усе своє життя віддала педагогічній ниві, на якій засівала золоті зерна просвіти у підростаючі покоління.

На початку педагогічної діяльності мудрість педагогічної справи передав їй досвідчений педагог Володимир Семенович Педан, з яким вона пропрацювала не один десяток років у Петрівській початковій школі №1 (сьомий десяток). З цієї школи дітей переводили для здобуття подальшої освіти до Петрівської середньої школи, завжди відзначаючи, що серед випускників ніколи не було відстаючих. І тому, навіть через десятки років після закінчення середньої школи, учні завжди приходили до своєї першої вчительки зі словами вдячності за ті перші уроки мудрості та незабутні щасливі шкільні роки.

БРОВЧЕНКО ВОЛОДИМИР ЯКОВИЧ

Поет, громадський діяч.

Народився 1 червня 1931 року в с. Мала Виска на Кіровоградщині. 

Після закінчення середньої школи у 1950 році вступив до Одеського технологічного інституту. Саме в студентські часи, 1951 року, у Маловисківській районній газеті був опублікований перший його вірш - «Хліб».

Добрий день, люба «Трудівничко»!

Інакше й не можу тебе назвати… Все своє свідоме життя я прожила з цією газетою, такою близькою, рідною для жителів Петрівщини! Навіть у мої далекі студентські роки, виїжджаючи на навчання до Полтави, я просила маму не використовувати газету, як макулатуру, а складати до книжкової шафи, щоб я мала змогу під час канікул перечитати всі екземпляри районки. І мама мене розуміла, бо теж була затятою патріоткою нашої улюбленої газети, а тому до кінця своїх днів життя не розлучалася з нею. Тому мене дуже дивують ті люди, які ніколи не читають районку і навіть не бажають її мати на своєму письмовому чи журнальному столі.

Новий рік 2014 - Рік Коня - період, коли від розрахунків і спостережень переходять до діла.

Для року характерний старт, забіг і прагнення до фінішу. Переможе та конячка, яка зможе розрахувати свої сили на весь період шляху, оцінити попутників і вибрати безпрограшний варіант! Кінь, за китайським гороскопом, символ чистого розуму і мудрості. Тому 2014 рік обіцяє низку розумних вчинків і мудрих рішень всім тим, хто працює у творчій сфері. Цей рік взагалі стане для творчих людей переломним. Муза буде їх вірною «подругою» всюди. Рік Коня принесе таким особистостям багато нових думок, які варто записувати. Мозок буде просто «розриватися» від свіжих ідей. 

2 січня у мене сталася прикра несподіванка - зламався замок у дверях і я ніяк не могла потрапити до квартири. Сусіди порадили звернутися в ДПРЧ-32.

Через 15 хвилин приїхали І.Дяченко, В.Масюк, Р.Лавріненко, О.Каплун, Д.Худан і за годину відкрили двері.

Щира вдячність цим чемним, ввічливим, добрим людям за оперативність і турботу про людей, які потрапили у надзвичайну ситуацію. Нехай їм щастить у всьому.

З повагою Н.Болдіна.