(Про роботу народного депутата Сергія Кузьменка)

Сергій КузьменкоХтось, напевно, може подумати: коли країну лихоманить, не час говорити про те, що десь кимось робилося, — те, що відбувається зараз, важливіше. Нам здається інакше. Саме сьогодні, коли думки українців відразу з багатьох приводів знову розділилися — причому розділилися полярно, на наш погляд, об’єктивність важлива як ніколи. Тому що емоції, навіть найбільш піднесені, не завжди дозволяють мислити по-справжньому тверезо. Виважена думка є більш конструктивною. А от конструктиву зараз якраз і не вистачає.

Тому, оцінивши перший рік роботи парламентських опозиціонерів від Кіровоградщини, ми не можемо проігнорувати їхніх візаві — четвірку представників Партії регіонів, обраних у мажоритарних округах нашої області та об’єднаних під брендом «команди Ларіна», колишнього голови Кіровоградської ОДА.

Андрій НіколаєнкоДорогі друзі!

Ця стаття - моє звернення до кожного з вас. До кожного, хто живе в Кіровоградській області, вболіває за неї, хто щодня робить свій внесок у розвиток нашого регіону. Мені б хотілося, щоб воно стало не монологом, а своєрідним запрошенням до серйозного і вдумливого діалогу.

9 січня виповнюється рівно рік з того дня, коли Президент України призначив мене на посаду голови обласної державної адміністрації. Це була довіра цілій команді, яку створив Сергій Ларін, довіра до розпочатих нашою командою проектів – і «Центральний регіон», і «Гаряча лінія», і «Купуй кіровоградське», і «Стоп радон», а також 10 регіональних ініціатив. Одним з ключових завдань, які поставив переді мною Президент, було забезпечення спадкоємності і стабільності, і, звичайно ж, ефективна реалізація усього запланованого, виконання взятих перед людьми зобов’язань. Це і стало основою в нашій роботі в 2013 році. 

Ключовим можна назвати успішний хід виконання районної програми «Центральний регіон-2015», що був досягнутий завдяки спільним зусиллям і співпраці всіх органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування.

Головним завданням влади є забезпечення збалансованого економічного і соціального розвитку району та підвищення добробуту населення.

Голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко провів пресову зустріч, присвячену результатам засідання Ради регіонів, що відбулась в останній тиждень минулого року під головуванням Президента України

Риторика Президента України під час Ради регіонів була досить жорсткою і сповненою різнопланових заяв, оминути увагою які не можна і на регіональному рівні. Своїми коментарями з цього приводу поділився із кіровоградськими журналістами голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко.

Марія Максимівна ОлефіроваСаме у день Різдва Святого свій сторічний ювілей відзначила жителька Нового Стародуба Марія Максимівна Олефірова.

Народившись у сім’ї селян, дівчинка не мала змоги навчатися, тому, підрісши, працювала у колгоспі на різних роботах. Там і познайомилася з Йосипом Гнатовичем, який працював конюхом у сільській раді. Одружилися й разом з дітьми до війни мирно проживали у своїй хаті. Та у роки фашистської навали хату розбомбили, тож довелося копати землянку. Коли фронт просунувся далі від села, продали корову й купили нову хату, де згодом розвели господарство, виховали чотирьох дітей.

Чоловік помер ще в далекому 1988 році. Діти здобули гарну освіту й розлетілися хто куди, лише на свята навідуючись до мами, яка майже до 90 років тримала господарство. Та сьогодні вже й діти мають похилий вік, один із синів пішов із життя, тож старенькою опікується соціальний працівник територіального центру.

Відповідно до п. 3.10 Порядку віднесення страхувальників до класу професійного ризику виробництва з урахуванням виду їх економічної діяльності та проведення перевірок достовірності поданих страхувальниками відомостей про види економічної діяльності (в тому числі основного, затвердженого постановою правління Фонду від 30.11.2010 року №30), страхувальники зобов’язані подавати Відомості розподілу чисельності працівників, річного фактичного обсягу реалізованої продукції (робіт, послуг) за видами економічної діяльності за рік (додаток № 5)

Нагадуємо, що термін подання звіту - до 25 січня року 2014 року.

Діти отримали подарункиДо дитячого відділення районної лікарні з подарунками і теплими привітаннями завітали заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета та директор центру для дітей, сім’ї та молоді Оксана Стулій. Вони від імені голови райдержадміністрації Тамари Сакари та від себе особисто привітали батьків та дітей, які знаходяться там на лікуванні. Побажали щастя, миру, злагоди та найголовнішого - здоров’я. Дітям вручили солодкі подарунки.

Яна БОЙКО

Дороги нашої області переповнені різними транспортними засобами – легковими автомобілями, вантажівками, маршрутними таксі, автобусами, мотоциклами і т.д. Кожен обирає свій транспортний засіб, аби зберігати свій час і встигати виконати все заплановане.

Статистика задокументованих порушень вказує на те, що транспортними засобами часто керують несвідомі водії, які несерйозно ставляться до виконання Правил дорожнього руху. Нормою стали проїзди на червоне світло світлофора, паркування у невстановленому місці. Найчастіше водії перевищують дозволену швидкість руху, ігнорують правила обгону, проїзду перехресть та залізничних переїздів. Проте справжньою бідою стало пияцтво за кермом, яке становить собою загрозу не лише для самого водія, а й для інших учасників дорожнього руху. Кожний водій знає про адміністративну відповідальність за таке порушення, та, на жаль, не кожен розуміє, що через таке правопорушення можна втратити життя.

В рамках  обласного телефестивалю «Від Дніпра до Бугу», присвяченого 75-річчю від дня утворення Кіровоградської області, в суботу, 11 січня о 18.30 год. на каналі «Кіровоград» відбудеться прем’єра фільму «І сивий, і дитинний» про історію, сучасність та славетних людей Петрівського району.

Телефільм та різноманітні інформаційні матеріали про життя нашого району також можна переглянути на каналі «Жовта річка» (м. Жовті Води).

На 65-му році пішов із життя Володимир Олексійович ПЕДАН. Володимир Олексійович завжди ефективно і результативно працював на будь-якій ділянці роботи, особливо багато сил він віддав справі соціального захисту громадян. Йому вдавалося досягти значних вершин в професійній діяльності. Як талановитий організатор, він вмів правильно будувати стосунки з людьми, завжди був чесним, відвертим, скромним і доброзичливим. Щиро ділячись багатим професійним досвідом, він допомагав співробітникам краще розкрити свій людський і фаховий потенціал.

Районний відділ культури РДА, працівники бібліотечних установ та районного Будинку культури глибоко сумують з приводу передчасної смерті працівника районної бібліотеки, активного учасника художньої самодіяльності РБК БОЛЬБОТ ЛЮДМИЛИ ЛЕОНІДІВНИ.

Вона була добрим другом, люблячою матір’ю, старанним працівником та щирою чуйною людиною. Пам’ять про неї назавжди залишиться в наших серцях. Висловлюємо щире співчуття рідним та близьким з приводу цієї тяжкої та непоправної втрати.