Марія Максимівна ОлефіроваСаме у день Різдва Святого свій сторічний ювілей відзначила жителька Нового Стародуба Марія Максимівна Олефірова.

Народившись у сім’ї селян, дівчинка не мала змоги навчатися, тому, підрісши, працювала у колгоспі на різних роботах. Там і познайомилася з Йосипом Гнатовичем, який працював конюхом у сільській раді. Одружилися й разом з дітьми до війни мирно проживали у своїй хаті. Та у роки фашистської навали хату розбомбили, тож довелося копати землянку. Коли фронт просунувся далі від села, продали корову й купили нову хату, де згодом розвели господарство, виховали чотирьох дітей.

Чоловік помер ще в далекому 1988 році. Діти здобули гарну освіту й розлетілися хто куди, лише на свята навідуючись до мами, яка майже до 90 років тримала господарство. Та сьогодні вже й діти мають похилий вік, один із синів пішов із життя, тож старенькою опікується соціальний працівник територіального центру.

На віковий ювілей до Марії Максимівни приїхали діти, семеро онуків, десять правнуків та троє праправнуків. Теплими словами вони вітали неньку зі значною датою та дякували за життя й науку.

До привітань приєдналися голова райдержадміністрації Тамара Сакара та її заступник Тетяна Панета, начальник управління соціального захисту населення РДА Валентина Сибіра, та Новостародубський сільський голова Віктор Заїка. Вони вручили ювілярці подарунки та Почесні грамоти від імені Президента України, губернатора Кіровоградської області та голови райдержадміністрації.