Сергій КузьменкоДорогі ветерани!

Вітаємо Вас із 9 Травня і сердечно дякуємо за здобуту Перемогу!
Словами не передати усю ту шану і повагу, яку ми відчуваємо до Вас, до Ваших бойових і трудових заслуг. Вашу молодість відібрала страшна війна, запеклі бої з ворогом, тяжкі втрати фронтових друзів, близьких та рідних.
Ми розуміємо, що і зараз не все зроблено, аби Ви відчували себе по-справжньому пошанованими і доглянутими. Тому обласна влада зробить усе можливе, щоб гідно віддячити Вам за достойно виконаний обов’язок перед Вітчизною – таким є завдання Президента України, таким є наш святий обов’язок перед вами.
Щиро бажаємо Вам міцного здоров’я, довголіття – нехай здоровими і щасливими будуть Ваші діти й онуки.
Зі святом Вас!

З повагою Андрій НІКОЛАЄНКО, голова обласної державної адміністрації
Микола КОВАЛЬЧУК, голова обласної ради

З Червоним Хрестом в усьому світі пов’язані ідеї гуманізму, доброти, милосердя, високої моральності, впевненності в тому, що  в найскрутніший час там підтримають і допоможуть.
Щиро дякуємо працівникам Червоного Хреста і Червоного Півмісяця за чуйність сердець, можливість допомогти  знедоленим, обігріти нещасних.
Бажаємо радісних весняних свят, міцного здоров’я, щастя, успіхів в подальшій благородній праці для загального добра в ім’я нашої України!

Юрій САМОХВАЛ, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

 

Дорогі жінки!

Безумовно, День матері - це одне з самих зворушливих свят, тому що кожен з нас з дитинства і до своїх останніх днів несе в своїй душі єдиний і неповторний образ - образ своєї мами, яка все зрозуміє, простить, завжди пожаліє і буде самовіддано любити, не зважаючи ні на що.
Щастя й краса материнства в усі століття оспівувалися кращими художниками і поетами. І невипадково - від того, наскільки шанована в державі жінка, яка виховує дітей, можна визначити рівень культури й благополуччя суспільства. Щасливі діти ростуть в дружній родині й під опікою щасливої матері.
В цей день ми від усієї душі вітаємо дорогих мам зі святом. Хай світлом і добром відгукуються в душах дітей ваші нескінченні турботи, терпіння, любов і відданість.

Юрій САМОХВАЛ, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Сергій ЛарінДесять років тому в області з’явився осередок Партії регіонів. Три останніх роки, коли обласну парторганізацію очолив Сергій Ларін, стали справжнім проривом у діяльності та ідеології влади, яку новий керівник змусив повернутися обличчям до людей. Неабияку роль відіграла спільна участь влади і громади у створенні головного документа Кіровоградщини – програми «Центральний регіон-2015». З цією програмою команда Партії регіонів виграла минулі вибори, але не забула про свої обіцянки, як інші політсили, а продовжує працювати над розвитком економіки та розбудувою соці-альної інфраструктури Кіровоградщини.
Щоб проаналізувати, як виконуються зобов’язання, регіонали області разом зі своїм очільником зібралися на ХХVІ конференцію Кіровоградської обласної організації Партії регіонів. Захід проходив в обласній філармонії – там, де команда Партії регіонів не раз збиралася на знакові форуми, під гаслом: «Ідемо обраним курсом – працюємо для людей». Учасники зібрання привітали новообраних однопартійців, обговорили роль місцевих партійних організацій у реалізації ініціатив і завдань Президента України Віктора Януковича та програми «Центральний регіон-2015», внесли зміни до складу Ради та Контрольної комісії обласної пар-тійної організації.
-Це добрий початок консолідованих дій, про які ми обіцяли, коли йшли на вибори. Тому ми очікуємо від наших представників у парламенті злагодженої позиції із захисту со-ціально-економічних інтересів Кіровоградщини та чекаємо на спільні законопроекти, що вирішуватимуть важкі системні проблеми нашого регіону. Я вважаю за потрібне створити при обласній партійній організації «мозковий» центр з розробки важливих проектів і законодавчих рішень, - так повідомив Сергій Ларін про створення у Верховній Раді України депутатського об’єднання «Кіровоградщина», яке очолив народний депутат Станіслав Березкін.
Прийшов час починати продовжувати

Шановні односельці!

Прийміть щирі вітання зі світлим і радісним святом — Днем Перемоги! Низький уклін, вічна пам’ять і слава визволителям, котрі зі зброєю в руках захистили свободу і незалежність нашої країни, та трудівникам тилу, які самовіддано працювали задля Перемоги.
Напередодні цього світлого дня бажаємо вам, дорогі наші, великого щастя, здоров’я, опти-мізму та активного довголіття! Нехай у ваших родинах панує злагода і спокій, а оселі повняться достатком!
Вклоняємося вічному вогню,
Вклоняємось доземно всім солдатам,
Що міряли дороги крізь війну,
Щоб нам сьогодні мріяти й кохати.

Виконком Зеленської сільської ради.

БУЛДА Степан КостянтиновичБУЛДА Степан Костянтинович (1912, с. Вовчанка - 21.11.1965, м. Кривий Ріг)

Учасник Великої Вітчизняної війни, Герой Радянського Союзу (1944). Працював у колгоспі рідного села. З кінця 1943 р. - на фронті. Був кулеметником 52-ї стрілецької дивізії. Брав участь у боях за визволення від окупантів Кірово-градської, Вінницької областей, Молдавії. Головний подвиг звершив 13 квітня 1944 р. при форсуванні Дністра. Відбиваючи контр-атаку противника, влучним вогнем знищив 24 фашисти. Після війни працював на шахтах Кривого Рогу, а в останні роки був слюсарем Криворізької ДРЕС.


ОНИЩЕНКО Григорій Харлампійович (22.08.1913, с Ганнівка - 17.05.1945)

Учасник Великої Вітчизняної війни, Герой Радянського Союзу (1943). Після закінчення чотирьох класів та гірничого технічного училища протягом п’яти років працював на Криворіжжі. З 1938 р. - у колгоспі «Нова нива» у рідному селі. За успіхи в роботі нагороджений свідоцтвом ВДНГ (1940). Був учасником сільськогосподарської виставки в Москві. На фронті - з перших днів війни. Особливо відзначився під час боїв за Київ. Серед перших переправився зі своєю гарматою через Дніпро і відкрив вогонь по ворожих вогневих точках. Відбив кілька контратак, забезпечивши переправу основних підрозділів. Нагородженийорденом Леніна, медалями.

ПОГОРІЛИЙ Семен Олексійович (15.02.1915, с Новий Стародуб - 21.02.1945, м. Маніл, Польща)

Учасник Великої Вітчизняної війни, Герой Радянського Союзу (1945). Здобувши освіту в рідному селі, працював у школі. У листопаді 1937 р. призваний до лав Червоної Армії. Закінчив полкову школу і військове танкове училище. Звільняв Київщину, Черкащину, Вінниччину, Молдавію, Румунію, Білорусію, Польщу. Його взвод особливо відзначився у боях за визволення міст Сохачів, Любень, Іновроцлав, де знищив два паровози, два ешелони, дві гармати, 47 автомашин, 17 літаків, понад 300 фашистів, а 200 солдатів і офі-церів узяв у полон. У бою під містом Альтдам був смертельно поранений. Нагороджений орденами Лені-на та Червоної Зірки.

Тетяна Тихонівна УжваТетяна Тихонівна Ужва народилася у нашому селищі. У 23 роки була призвана в армію і направлена в 223 стрілкову дивізію 39 полку. Ця відважна жінка пройшла дорогами війни аж до Берліна. Визволяючи населені пункти України, брала участь у боях за визволення Будапешта, Чехословаччини.
День Перемоги 9 травня 1945 року зустріла в Берліні. Радості не було меж, серце розривалося від щастя.
Нагороджена орденами «Вітчизняної війни», «За мужність», медаллю «Ветеран труда».
Після демобілізації того ж року, пішла працювати в колгосп «Дружба». Доводилося працювати на різні польові роботи, телятницею, свинаркою, дояркою. Останнє для себе свято Перемоги відзначила у 2011 році. А наприкінці року - 30 грудня 2011 - її не стало.

Микола Михайлович Нерода народився в Петровому. У 1943 році був призваний Петрівським райвійськкоматом в армію і направлений у 223 стрілкову дивізію. Приймав участь у Кіровоградській наступальній операції. У січні 1944 р. був тяжко поранений та контужений, направлений у польовий госпіталь. Звідти – у м.Баку для подальшого лікування. Ніхто навіть не сподівався, що він виживе, бо поранення в голову було дуже тяжким. Отримав першу групу інвалідності.
Нагороджений орденами: «Слави», «Великої Вітчизняної війни», «За мужність», медалями Жукова, «За перемогу над Німеччиною», медалями 10, 20, 30, 40-50 років Перемоги у Великій Вітчизняній війні, медаллю 60 років визволення України, 70 років Збройних сил Радянського Союзу та медаллю «Ветеран труда».
У післявоєнні роки працював у колгоспі ім. Шевченка головою ревкомісії. З серпня 1948 року – у районному споживчому товаристві продавцем, і аж до виходу на пенсію у 1985 році. Пішов з життя 26.03.2007 р., але досі його світла постать живе у пам”яті односельців.

воронЧорнобильський  вітер по душах мете.
Чорнобильський пил на роки опадає.
Годинник життя безупинно іде.
…Лиш пам’ять, лиш розум усе пам’ятає.
Чорнобиль... Нині це слово знає весь світ. Чорнобиль - це мука і трагедія, це подвиг і безсилля, це пам’ять, це наш нестерпний біль.
25 квітня у селі Петрівське відбувся концерт, присвячений найбільшій промисловій катастрофі в історії людства - аварії на ЧАЕС.
Учні із запаленими свічками промовляли такі слова:
Не можна про це не казати,
Мовляв, це було вже давно.
Перед очима батько-мати
І Україна, і Дніпро.

переможці конкурсу - загін Чечеліївської ЗШ І-ІІІ ступенівЮні та чарівні барабанщиці Петрівщини, які прагнуть відродити до недав-нього забуті традиції нашого району та, разом із тим, гучним барабанним боєм вшанувати пам’ять воїнів, що віддали свої життя за Батьківщину, зібралися на відкритті фестивалю-конкурсу загонів юних барабанщиць. Присвячений фестиваль особливим по-діям: 68-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні, 75-річчю утворення Кіровоградської області та 90-річчю утворення Петрівського району, а також Року дитячої творчості в Україні.Демонструвати своє вміння та професіоналізм зібралися 7 загонів: Петрівський НВК – «Катран», Іскрівська ЗОШ І-ІІІ ст. - «Іскряночка», Балахівська ЗШ І-ІІІ ст. - «БЕМС», Володимирівська ЗОШ І-ІІІ ст. - «Бумс», Петрівська ЗОШ І-ІІІ ст. - «Хутор», Чечеліївська ЗОШ І-ІІІ ст. «Відродження», Новостародубська ЗОШ І-ІІІ ст. - «Чайка».
Під час демонстрації виступу загонів оцінювалися оригінальність у підборі маршу, естетичне оформлення колони, виконавське уміння в русі та на місці, одночасність та послідовність виконання. Після завершення показу, відбулася урочиста хода вулицями селища для покладання квітів до пам’ятника загиблим воїнам.
Хочеться підкреслити: всі дівчатка виглядали чудово, майже всі загони відповідали тематиці фестивалю, крім того, у юних барабанщиць був гарний настрій, усі відверто раділи за своїх суперниць та вітали кожну команду лунним барабанним дробом. А вітати було за що. Підготувалися команди якнайкраще - марширували в русі та на місці, синхронно відбивали ритм, дружно скандували девізи та речівки .

Управління соціального захисту населення Петрівської районної державної адміністрації оголошує конкурс на заміщення тимчасово вакантних посад державних службовців: головного спеціаліста відділу прийняття рішень; головного спеціаліста відділу персоніфікованого обліку пільгових категорій населення
У конкурсі на заміщення тимчасово вакантної посади головного спе-ціаліста відділу прийняття рішень управління соціального захисту населення Петрівської районної державної адміністрації можуть брати участь особи, які мають вищу економічну освіту за освітньо-кваліфіка-ційним рівнем магістра, спеціаліста, стаж роботи за фахом у державній службі на посаді провідного спеціаліста не менше 1 року або стаж роботи за фахом в інших сферах економіки не менше 3 років, володіють комп’ютерною технікою на рівні користувача та вільно володіють державною мовою.