переможці конкурсу - загін Чечеліївської ЗШ І-ІІІ ступенівЮні та чарівні барабанщиці Петрівщини, які прагнуть відродити до недав-нього забуті традиції нашого району та, разом із тим, гучним барабанним боєм вшанувати пам’ять воїнів, що віддали свої життя за Батьківщину, зібралися на відкритті фестивалю-конкурсу загонів юних барабанщиць. Присвячений фестиваль особливим по-діям: 68-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні, 75-річчю утворення Кіровоградської області та 90-річчю утворення Петрівського району, а також Року дитячої творчості в Україні.Демонструвати своє вміння та професіоналізм зібралися 7 загонів: Петрівський НВК – «Катран», Іскрівська ЗОШ І-ІІІ ст. - «Іскряночка», Балахівська ЗШ І-ІІІ ст. - «БЕМС», Володимирівська ЗОШ І-ІІІ ст. - «Бумс», Петрівська ЗОШ І-ІІІ ст. - «Хутор», Чечеліївська ЗОШ І-ІІІ ст. «Відродження», Новостародубська ЗОШ І-ІІІ ст. - «Чайка».
Під час демонстрації виступу загонів оцінювалися оригінальність у підборі маршу, естетичне оформлення колони, виконавське уміння в русі та на місці, одночасність та послідовність виконання. Після завершення показу, відбулася урочиста хода вулицями селища для покладання квітів до пам’ятника загиблим воїнам.
Хочеться підкреслити: всі дівчатка виглядали чудово, майже всі загони відповідали тематиці фестивалю, крім того, у юних барабанщиць був гарний настрій, усі відверто раділи за своїх суперниць та вітали кожну команду лунним барабанним дробом. А вітати було за що. Підготувалися команди якнайкраще - марширували в русі та на місці, синхронно відбивали ритм, дружно скандували девізи та речівки .

Цього разу всіх присутніх приємно вразила Іскрівська команда. Дівчатка були як на підбір, їхнє зовнішнє оформлення значно вирізнялося серед інших. Одним словом – молодці.

Звісно ж, за свої старання та наполегливість всі учасники загонів були нагороджені подарунками й дипломами відділу освіти. А Почесну грамоту за зайняте І місце отримала команда «Відродження» з Чечеліївки.

Тетяна ТАНЧИНЕЦЬ.

учасники фестивалю вшанували пам”ять полеглих воїнів покладанням квітів до підніжжя пам”ятника.

На знімках: переможці конкурсу - загін Чечеліївської ЗШ І-ІІІ ступенів; учасники фестивалю вшанували пам”ять полеглих воїнів покладанням квітів до підніжжя пам”ятника.