Щиро вітаю Вас із Днем пам’яті та примирення, з Днем Перемоги!

Ми високо цінуємо і шануємо наших героїв, які дали гідний приклад народу України, з вірою у перемогу і незалежність нашої країни, стати на захист своєї Вітчизни в період агресії.

Низький уклін, вічна пам’ять і слава визволителям, які із зброєю в руках захищали і захищають свободу та незалежність нашої країни.

Нехай світло Великої Перемоги додає нам усім сил та наснаги для добрих справ в ім’я щасливого майбутнього рідного краю, а червоні маки пам’яті назавжди залишаються у наших серцях.

З глибокою повагою народний депутат України Анатолій Кузьменко

Ціна великої Перемоги – це мільйони загиблих, навіки зламані людські долі, невимовне горе та біль. Схилимо ж голови перед світлою пам’яттю тих, хто віддав своє життя за світле майбутнє, відійшовши у вічність. Вічна пам’ять і слава визволителям, котрі зі зброєю в руках захистили свободу і незалежність нашої країни, трудівникам тилу, які самовіддано працювали задля Перемоги!

Бажаємо вам, дорогі жителі Петрівщини, та вашим родинам здоров’я, щастя, достатку, щоб омріяний мир знову повернувся на нашу багатостраждальну землю, а також упевненості та віри у велике, світле майбутнє нашої країни!

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації,
Тамара Сакара, голова районної ради

Щиро вітаю вас із Днем пам’яті та примирення, з Днем Перемоги!

Ми високо цінуємо і шануємо наших героїв, які дали гідний приклад народу України, з вірою у перемогу і незалежність нашої країни, стати на захист своєї Вітчизни в період агресії.

Щастя вам, довгих років життя та мирного неба, дорогі наші ветерани!

Нехай вічно живе ваш незабутній подвиг у серцях прийдешніх поколінь, розквітаючи щастям нових трудових здобутків та дзвінким дитячим сміхом нашої вільної України.

Бажаю вам міцного здоров’я, благополуччя, любові і шани. Нехай на нашій благословенній землі завжди панує мир, спокій та добро!

З повагою Олександр Поворознюк, депутат районної ради

Від усього серця вітаю вас з річницею Великої Перемоги.

Багато років минуло від незабутнього травня 1945 року, але й до сьогодні величний подвиг захисників і визволителів залишається невичерпним джерелом патріотизму, вірного служіння своєму народу.

У цей славний день ми згадуємо всіх, чиє життя забрала війна, низько вклоняємося та складаємо глибоку шану ветеранам, які на своїх плечах винесли тягар війни.

Ми у вічному боргу перед вами за обірвану війною юність, за зразки мужності, силу духу, самопожертву, які ви виявили в боях за рідну землю.

Вітаючи всіх, хто пройшов крізь вогонь війни, бажаю міцного здоров’я, родинного благополуччя, довгих літ щасливого та мирного життя!

Ніна Цапенко, Ганнівський сільський голова

Тема Великої Вітчизняної війни (чи Другої світової) завжди була однією з найголовніших у матеріалах нашої районки і, звичайно, особливого значення вона набувала в переддень 9 Травня – Дня Перемоги. І, напевне, не так важливо, як з точки зору тієї чи іншої політичної кон’юнктури, називатимуть минулу війну – Велика Вітчизняна чи Друга світова. Головне, що вона мала б в будь-якому здоровому суспільстві сформувати розуміння, що усяка війна - це страшна трагедія, розплата людства за його нерозсудливість, за невміння чи небажання облаштувати життя на нашій, не надто уже й безмежній планеті, таким чином, щоб на ній затишно і комфортно жилося усім, незалежно від раси чи національності, релігії чи ідеологічних переконань, соціального походження чи національних традицій. Та чи стала вона справді уроком, тим гірким досвідом, який мав би змусити людство стати мудрішим, обачнішим, розважливішим?

Давно це було, але ще й досі страшно згадати гуркіт від вибухів артилерійських снарядів і бомб, залпи гармат, від яких здригалася земля. Новим Стародубом війна прокотилася двічі – у 1941 році, коли Червона армія швидко відступала, а потім, коли німці відходили, запекло відбиваючись.

Все село горіло, високо в небо злітало полум’я і дим, а люди ховалися, де тільки могли – в погребах і окопах. І так аж до світанку. А вранці в село увірвалися танки з червоними зірками на баштах і люди ніби ожили – хто вийшов їх зустрічати з квітами, хто виніс хоч кухлик води солдатам. Вітали визволителів, називали їх синочками. Солдати посміхалися і також вітали людей. Танки все йшли і йшли, а за селом вступили в бій . Бій був кривавий, нерівний, бо німці намагалися не поступитися. Вже майже всі танки горіли разом з танкістами, піхоті також було тяжко і не було їй допомоги.

З ініціативи голови районної державної адміністрації С.В. Завалія, голови районної ради Т.В. Сакари та генерального директора ПАТ «ЦГЗК» Д.В Шевчика у 2017 році в районі був започаткований і успішно проведений конкурс на кращий проект в рамках районної програми взаємодії «Майбутнє - спільна справа» (далі - Конкурс).

Так у минулому році було реалізовано 18 проектів - переможців конкурсу загальним обсягом фінансування 2090,6 тис.грн., в тому числі 500,0 тис.грн. - кошти ПрАТ «ЦГЗК», 451,7 тис. грн. - районного бюджету, 627,8 тис.грн. - сільських, селищних бюджетів, 82,0 тис.грн. - кошти громади, 429,1 тис.грн. - спонсорські кошти.

І ось уже традиційно, 27 квітня 2018 року, в сесійній залі районної ради відбулось публічне представлення старту конкурсу.

«Традиційно у квітні в Петрівській районній державній адміністрації проведено перший тур щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець» серед державних службовців апарату та структурних підрозділів райдержадміністрації.

Метою проведення конкурсу є зростання професіоналізму, відкритості, інституційної спроможності державної служби, підвищення її авторитету шляхом узагальнення досвіду роботи кращих державних службовців.

Цього року на звання «Кращий державний службовець» претендували четверо державних службовців апарату та структурних підрозділів райдержадміністрації, двоє – у номінації «Кращий керівник» і двоє – у номінації «Кращий спеціаліст».

Прийміть наші щирі вітання зі світлим і радісним святом - Днем Перемоги!

Низький уклін, вічна пам’ять і слава визволителям, котрі зі зброєю в руках захистили свободу і незалежність нашої країни, а також трудівникам тилу, які самовіддано працювали задля Перемоги.

Напередодні цього світлого дня бажаємо вам великого щастя, здоров’я, оптимізму та активного довголіття! Нехай у ваших родинах панує злагода і спокій, а оселі повняться достатком!

З вдячністю і глибокою шаною вклонимося ветеранам, які винесли на своїх плечах весь тягар воєнного лихоліття, звільнивши рідну землю від фашизму, і день у день тяжкою працею відбудовували на ній мирне життя. Зі святом, дорогі ветерани!

Здоров’я вам, щастя людського, добра, терпіння, любові та миру на нашій багатостраждальній землі!

Наталія Гавриленко, начальник відділу освіти,
Григорій Москалець, директор КУ «Петрівський районний центр із обслуговування закладів освіти»,
Людмила Горбанець, голова районної профспілкової організації працівників освіти

Від усього серця вітаю вас з Днем Перемоги!

Вклоняємося доземно солдатським вдовам, всім солдатам, що пройшли буремними фронтовими дорогами. Нехай мир і злагода завжди живуть у наших душах і серцях, хай це світле травневе свято і наші щирі побажання додадуть усім нам нових сил і натхнення. Миру вам та міцного здоров’я!

Буяють мирно квіти на могилах,
До сонця красного метелики летять.
А ті, кому війна зламала крила,
Священним вічним сном в могилах сплять.

Інна Беркун, Зеленський сільський голова

Від усієї душі вітаю вас з Днем Перемоги!

Сьогодні ми низько схиляємо голови перед світлою па-м’яттю тих, хто, нехтуючи смертю, зупинив фашистську навалу ціною власного життя. Своєю хоробрістю і героїзмом, відвагою та безмежною любов’ю до Батьківщини ви всьому світові довели, що Україна ніколи не скориться загарбникам. Ми складаємо глибоку шану всім, хто виборював перемогу в жорстоких боях і самовіддано трудився в тилу.

Мирного неба, добробуту та злагоди!

Іван Шульга, Йосипівський сільський голова

Від усієї душі поздоровляю вас з цим світлим святом!

Ми пам’ятаємо про тих, хто, не шкодуючи власного життя, захищав рідну землю, наше сьогодення. Прийміть найтепліші побажання міцного здоров’я, затишку та благополуччя.

Мирного неба вам та вашим родинам!

Знову Вічний вогонь обпікає серця,
Знову спогад далекий приносить неспокій,
Бо дорогам воєнним немає кінця,
Бо приходять до Вас побратими крізь роки,
Забираючи друзів в останній політ,
Щоб по їхніх стежках вже онуки ходили...
Тільки вічний вогонь об’єднує усіх,
Щоб вклонитися Вам і солдатським могилам.

Світлана Тилик, Петрівський селищний голова

Вітаю вас з Днем Перемоги!

Цей день – символ гордості за тих, хто відстояв свободу нашої Батьківщини.

Ми високо цінуємо і шануємо наших героїв, які дали гідний приклад народу України - з вірою у перемогу і незалежність нашої країни стати на захист своєї Вітчизни в період агресії.

Низький уклін, вічна пам’ять і слава визволителям, які із зброєю в руках захищали і захищають сьогодні свободу та незалежність нашої країни. Нехай світло Великої Перемоги додає нам усім сил та наснаги для добрих справ в ім’я щасливого майбутнього рідного краю, а червоні маки пам’яті ніколи не покидають наших сердець.

Віктор Заїка, Новостародубський сільський голова

Ціна великої Перемоги – це мільйони загиблих, навіки зламані людські долі, невимовне горе та біль. Схилимо ж голови перед світлою пам’яттю тих, хто віддав своє життя за світле майбутнє, відійшовши у вічність. Вічна пам’ять і слава визволителям, котрі зі зброєю в руках захистили свободу і незалежність нашої країни, трудівникам тилу, які самовіддано працювали задля Перемоги!

Бажаємо вам, дорогі колеги, та вашим родинам здоров’я, щастя, достатку, а також упевненості та віри у велике, світле майбутнє нашої країни!

Дирекція та профком ТОВ «Маяк»

Від усієї душі поздоровляю вас з цим світлим святом!

Важко знайти слова, якими можна було б передати всю вдячність за безсмертний подвиг переможців у найжорстокішій війні, яких до того не знало людство. Грядущі покоління у вічному боргу перед ветеранами!

Прийміть найщиріші вітання з Днем Перемоги! Нехай у наш буремний час над вами буде мирне небо і світить ясне сонечко. Надії всім на краще, добробуту і щастя!

Ми, сивочубі ваші діти,
Й багатолюдна вся рідня
Вітання вам шлемо і квіти
З нагоди пам’ятного дня.

Едуард Яротник, Малинівський сільський голова

У цей урочистий день бажаю вам здоров’я, довголіття, наснаги, родинного благополуччя, довгих літ, щасливого та мирного життя!

Схилімо ж голови перед світлою пам’яттю тих, хто віддав своє життя за світле майбутнє, відійшовши у вічність.

Колись історія назве
Наш час народженням людини.
Бо поки серце в нас живе -
Стоять не будем на колінах.

Щиросердно бажаємо всім міцного здоров’я, добра й благополуччя. Нехай якомога швидше припиниться і нинішня безглузда війна, а у ваших домівках назавжди запанують мир, спокій та достаток.

Наталія Канатенко, Червонокостянтинівський сільський голова

Прийміть мої щирі вітання з Днем Перемоги!

Низький уклін, вічна пам’ять і слава визволителям, котрі зі зброєю в руках захистили Вітчизну, а також трудівникам тилу, які самовіддано працювали задля Перемоги.

На нашу землю знов прийшла війна звідти, звідки ніколи й не чекали. Сьогодні наші земляки виборюють свободу та незалежність неньки-України, віддаючи своє життя та здоров’я заради мирного неба над нашими головами. Низький уклін воїнам, матерям та солдатським вдовам АТО

Миру, злагоди, добра!

Наталія Лепська, Козацький сільський голова

Цей дійсно святий день завжди викликає почуття світлої радості, безмежної гордості за наш народ та гіркий сум водночас. Знаючи, якою великою ціною завойовано нашу Перемогу, ми схиляємо голови перед священною пам’яттю загиблих.

Висловлюємо свою безмежну си-нівську вдячність усім, хто тяжкою ратною працею наближав довгоочікуваний день визволення та кував перемогу в тилу. Низький уклін ветеранам, солдатським вдовам, відбудовникам рідної вітчизни!

Дирекція та профком ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська»

Щиро вітаю вас із Днем Перемоги!

Міцного здоров’я, чудового настрою в цей святий і сумний для всіх нас день. Хай не болять ветеранські рани, хай щастя і радість не переводяться у ваших оселях. Пишаємося ветеранами , які боронили рідну землю від гітлерівських загарбників! Нехай будуть вони прикладом для воїнів нинішньої війни. Миру нам усім та добра!

Нехай Господь дарує вам літа,
Тепло і затишок, щасливі дні безхмарні.
Нехай щороку зелень молода
Встеляє килимом стежки у завтра!

Оксана Гончаренко, Водянський сільський голова

Щиро вітаємо зі світлим і радісним святом Перемоги над фашистськими загарбниками! Багато років минуло від незабутого Травня 1945 року, але й сьогодні величний подвиг захисників і визволителів залишається невичерпним джерелом патріотизму, вірного служіння своєму народу. Ми пам’ятаємо про тих, хто, не шкодуючи свого власного життя, захищав рідну землю, наше сьогодення. Ми у вічному боргу перед вами за обірвану війною юність, за зразки мужності, сили духу, самопожертву, які солдати виявили в боях за рідну землю. Прийміть найтепліші побажання міцного здоров’я, затишку та благополуччя. Мирного неба вам та вашим родинам!

Анатолій Дорофеєв, генеральний директор ТОВ «Агродар ЛТД»

З Днем Перемоги вас! Подвиг воїнів-переможців непідвладний часу, як і безмежна наша вдячність всім, хто відстояв нашу Вітчизну, виявив нездоланну мужність та незламність духу. І сьогодні така мужність, життєва мудрість, ставлення до громадянського обов’язку – це гідний приклад для наслідування.

Обов’язок нащадків – бути гідними вашого подвигу, усіма силами боронити Батьківщину, стверджуючи мир на землі.

Нехай злагода, гармонія та мир живуть у кожній оселі на українській землі! Нехай земля радує щедрим колосом, мирне небо – сонячними погожими днями та рясними дощами, а всі будуть радісні і щасливі!

Дирекція та профком ТОВ «Малинівське»

Вітаємо всіх із Днем Перемоги!

Цей день уособлює героїзм, силу духу, ратну працю й вічну скорботу за мільйонами нерозквітлих українських доль, нездійснених мрій і задумів. Для нас – нащадків солдатів Великої Перемоги, найвищою життєвою істинною є вірність їх справі і громадянському обов’язку, довічна синівська шана і повага. Наш земний уклін усім, хто виніс роки окупації та пекло концтаборів, хто піднімав з руїн і відроджував рідний край.

Міцного всім здоров’я, лише радісних мирних буднів та щасливого майбутнього.

Дирекція та профком ПСП «Водянське»

Щиросердно вітаємо вас із Днем Перемоги – священним святом народної мужності.

Наш земний уклін усім, хто бився на фронтах Другої світової, виніс роки окупації та пекло концтаборів, хто піднімав з руїн і відроджував рідний край. Подвиг ваш – безсмертний, пам’ять про вас, живих і мертвих, – нетлінна, вдячність народу – безмежна.Ми у вічному боргу перед вами за обірвану війною юність, за мужність, силу духу, самопожертву.

З повагою Катерина Галуган, депутат районної ради.

З Днем Перемоги!

Ось вже не одне десятиліття минуло відтоді, як завершилася найкровопролитніша в історії людства війна, вогонь якої зачепив своїм смертоносним крилом майже всю земну кулю. Десятки мільйонів кращих представників багатьох народів і народностей ціною неймовірних зусиль захистили цивілізацію і прийдешні покоління від геноциду, не дали повернути колесо історії до часів рабства та інквізиторських жахів середньовіччя. А саме таку долю готував нам озброєний до зубів агресор, кований чобіт якого плюндрував нашу рідну землю, несучи горе і біль українським родинам.

У цей день від щирого серця бажаємо вам міцного здоров’я, довголіття, і щоб війни оминали нашу землю.

Дирекція ТОВ «Верес»

У травні 1945 року завершилася одна з найкровопролитніших воєн в історії людства. Ціна перемоги виявилася занадто дорогою. Слава героїв-учасників бойових дій, тих, хто поклав голови у боях, хто дійшов до Берліна, не меркне у пам’яті нащадків. Кожного року цього травневого дня ми віддаємо данину шани та поваги людям, завдяки героїзму та мужності яких нині живемо та працюємо.

Не забуваємо й про подвиги тих, хто здобував перемогу в тилу та відбудовував з попелу та руїн народне господарство. Пам’ять про їх самовіддану працю зберігають нові покоління українців.

Дорогі земляки, дозвольте привітати вас зі знаменним Днем Перемоги. Нехай міцнішає з роками ваше здоров’я та завжди будуть поруч святковий настрій, добробут і родинна злагода.

Дирекція та профком ПСП «Зарічне»

Вітаю вас зі Святом Перемоги!

Це свято для нас усіх пов’язане з весною, народженням та розквітом нового життя.

Подвиг воїнів-переможців непідвладний часу, як і безмежна наша вдячність всім, хто відстояв Батьківщину, виявив нездоланну мужність та незламність духу. Саме їм завдячуємо свободою та мирним небом.

Вклоняємося Вічному вогню,
Вклоняємось доземно всім солдатам,
Що міряли дороги крізь війну,
Щоб нам сьогодні мріяти й кохати.

Вітаю всіх із Днем Перемоги!

Хай завжди над Україною буде мирне небо!

Роман Штурмак, Луганський сільський голова

Через певні організаційні проблеми ми не мали змоги розмістити звіт про цей захід своєчасно, тож подаємо його зараз, бо ж він вартий уваги, адже стосується проблем охорони здоров’я, яке потрібно усім нам.

Минулого місяця представники лікувальних закладів району зібралися в центральній районній лікарні на щорічну медичну раду, на якій підвели підсумки роботи впродовж минулого року. В заході взяли участь керівники району Сергій Завалій та Тамара Сакара, перший заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета, очільники місцевих територіальних громад.

Відкрив засідання і виступив з доповіддю головний лікар ЦРЛ Микола Яновський. Він повідомив, що кількість населення району складає 23734 чоловік, в тому числі 20108 дорослих, 595 підлітків і 3071 дітей. Їх обслуговують 27 лікувально-профілактичних закладів.

Дозвольте привітати вас та ваші сім”ї з Днем Перемоги!

Низький уклін нашим визволителям, що боронили рідну землю від фашистської навали. Висловлюємо глибоку шану і повагу трудівникам тилу, які самовіддано працювали задля Перемоги!

Цими травневими днями давайте вшануємо воїнів-визволителів, за народним звичаєм, гідно пом’янемо загиблих і тих ветеранів, що вже назавжди відійшли від нас.

Бажаю вам та вашим родинам здоров’я, щастя, достатку, а також упевненості та віри у велике світле майбутнє нашої країни!

Сергій Дяченко, Чечеліївський сільський голова

Прийміть наші щирі вітання зі світлим і радісним святом — Днем Перемоги!

Низький уклін, вічна пам’ять і слава визволителям, котрі зі зброєю в руках захистили свободу і незалежність нашої країни, і трудівникам тилу, які самовіддано працювали задля Перемоги.

Напередодні цього світлого дня бажаю вам, дорогі наші земляки, великого щастя, здоров’я, оптимізму та активного довголіття! Нехай у ваших родинах панує злагода і спокій, а оселі повняться достатком! Зі святом вас!

Людмила Коломієць, Іванівський сільський голова

Щиро вітаємо вас із Днем Перемоги!

У цей день пам’ятаємо про живих і мертвих. Вдячність народу - безмежна. Спасибі нашим визволителям за наше сьогодення, за щасливе дитинство наших дітей та онуків.

Ми шануємо тих, хто завжди буде нагадувати нам - хто ми і якого ми роду.

У цей пам’ятний день бажаємо вам міцного здоров’я, наснаги та довгих років життя. Нехай ваші родини оминають усі життєві випробування і негаразди.

Дирекція та профком ТОВ «Дружба»

Щиро вітаємо вас із Днем Перемоги!

Велика Вітчизняна війна і виборена в ній Перемога, віддаляючись від нас у часі, не відходять у забуття. 73 - й рік поспіль ми зустрічаємо мирну весну, свято, в якому переплелись біль втрат і радість Великої Перемоги над фашизмом. З особливими почуттями ми звертаємося до старшого покоління, до тих, хто відстояв для нас право жити у вільній країні, виховувати дітей.

Священна пам’ять і воєнні реліквії завжди живуть з нами, у наших серцях.

Здоров’я вам, щастя людського, добра, терпіння, любові!

З повагою дирекція та профком ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська»

Щиро вітаємо вас із Днем Перемоги!

Ось вже не одне десятиліття минуло відтоді, як завершилася найкровопролитніша в історії людства війна, вогонь якої зачепив своїм смертоносним крилом майже всю земну кулю. Десятки мільйонів кращих представників багатьох народів і народностей ціною неймовірних зусиль захистили цивілізацію і прийдешні покоління від геноциду, не дали повернути колесо історії до часів рабства та інквізиторських жахів середньовіччя. Та йому не під силу було здолати високий дух волелюбного народу і непохитну віру захисників Вітчизни у перемогу над ненависним ворогом.

Здоров’я вам, щастя людського, добра, терпіння, любові!

З повагою дирекція та профком ТОВ «Чечеліївське»

Нещодавно 90-ту річницю від дня народження відзначила наша землячка, петрівчанка Марія Петрівна Прокопець. З цієї нагоди до її господи завітали представники селищної ради, аби привітати з визначною датою. Марія Петрівна зустріла гостей привітно та гостинно, а у спільній бесіді розповіла чимало цікавого про своє життя та про своїх земляків. Тож найцікавішими з цих спогадів хочемо поділитися з нашими читачами.

«Життя прожити - не поле перейти», - так розпочала свою розповідь ювілярка, обвівши поглядом фото рідних та близьких, які, за давніми традиціями, зберігаються у рамках на стінах оселі. Для нас це були незнайомі обличчя, а для неї – усе її життя. Багато цікавого розповіла Марія Петрівна і про свою рідну тітку (дядину) – Олиту (Іулиту), відому багатьом петрівчанам, втім – не лише петрівчанам, а й далеко за межами району і навіть країни провидицю і знахарку-цілительку, що допомагала людям.

Тема сміття, в якому вже буквально потопають практично всі населені пункти України далеко не нова. В часи СРСР на цю проблему майже не звертали уваги, сміттєпереробні підприємства можна було порахувати на пальцях. В Україні до неї також все не доходили руки, бо вважалося, що, в першу чергу, слід займатися економікою. Та оліігархи, які вже майже чверть століття визначають еконо-міку держави, дбають виключно про розвиток власного бізнесу, намагаючись інвестувати кошти в те, що приносить прибуток якомога швидше, серед них дуже мало справжніх патріотів - людей, які турбуються про майбутнє держави. Довготривалі проекти, які дадуть прибуток лише через певну кількість років, їх не цікавлять.

Втім, саме життя змушує повернутися обличчям до таких проектів, в тому числі до проблеми переробки і використання побутових відходів, які є значним ресурсом у питанні заміщення газу. На це звертає увагу прес-служба Держенергоефективності. Виробництво енергії зі сміття є важливим фактором у вирішенні екологічних, енергетичних та економічних проблем, адже з 10 млн. тонн сміття можна виробити 3,5 Гкал тепла і 1,2 млрд. кВт/годин електроенергії за рік, що дозволить заміщувати до 1 млрд кубометрів газу.

Дехто з народних обранців, якщо вірити їхнім деклара-ціям, бідні, як церковні миші, є серед них і безхатченки. До того ж, значна частина законодавців по вуха в неоплатних боргах. Неоплатних не тільки через величезні суми, а і тому, що вони їх банально і нахабно не хочуть повертати. 75% українських народних депутатів, як повідомляє в ЗМІ керуючий партнер «Фінансового клубу» Руслан Чорний, на початок 2018 року мали великі непогашені банківські кредити. Цю інформацію підтвердив і Національний банк України.

Варто взяти до уваги і те, що серед цієї категорії отримувачів кредитів чимало тих, що отримують кредити з мінімальною ефективною ставкою, що збільшує ризик неповернення коштів банкам. Середні ставки по кредитах для цієї категорії клієнтів банків дуже відрізняються від тих, по яких отримують кредити звичайні люди і підприємства.

Любовь, как солнце, землю освещает,
Ум, как вода, живое всё питает.
И доброта, как воздуха глоток,
Да не иссякнет благодарности исток!

Стрімкою рікою спливли літа, але не покидає відчуття, що це ніби вчора доля привела мене в невеликий, злагоджений колектив Петрівської центральної ощадкаси, яким керував тоді Петро Васильович Коновалов, якому і хочу присвятити цей матеріал. Адже він - колишній фронтовик, офіцер, інвалід війни - був хорошою, мудрою людиною, тож заслуговує на те, щоб вшанувати його пам’ять у переддень Дня Перемоги у Другій світовій війні 1939 – 1941 років.

Запрошуємо вас узяти участь в урочистостях з нагоди 73-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні, які відбудуться в смт Петровому 09 травня 2018 року.

В програмі свята:
- 08.45 – 09.15 – шикування колони (від районного Будинку культури);
- 09.00 – 09.15 – «Веснянкова хода» за участю учнівської молоді закладів освіти селища Петрового (від Петрівського НВО до перехрестя вул. Центральної і Святкової);
- 09.15 – 09.30 - урочиста хода до місця проведення мітингу біля Братської могили радянських воїнів;
- 09.30 – 10.30 – мітинг, покладання квітів та Гірлянди Слави до меморіалу воїнам-визволителям;
- 10.30 – 13.00 – презентація оновленої експозиції в районному музеї історії;
- 10.00 – 13.00 - фотовиставка «Погляд у героїчне минуле» (біля Парку відпочинку селища Петрового);
- 11.00 - 12.30 - тематична концертна програма «День пам’яті та надії» за участю кращих аматорських колективів району в Парку відпочинку селища Петрового;
- 11.00 – 12.00 - спортивні змагання в Парку відпочинку селища Петрового;
- 11.30 – 12.30 - частування традиційною солдатською кашею.

Служба «101» інформує, застерігає

В Україні встановлено професійне свято «День пожежної охорони», яке відзначається щороку 17 квітня.Нині своє професійне свято відзначили ветерани протипожежної служби.Люди цієї безстрашної професії завжди були у великій пошані. У важку хвилину, коли все навколо горить і валиться, вони максимально швидко приходять на допомогу й рятують життя, природу, будинки, речі. Сьогодні у них свято. А тому побажаємо їм спокою і витримки в їх вибухонебезпечнiй роботі.


З 16 по 20 квітня 2018 року в дошкільних та загальноосвітніх закладах району відбувся Тиждень знань з безпеки життєдіяльності на тему: «Живи цікаво та безпечно!» Перед учнями загальноосвітніх шкіл з бесідами про дії в разі виникнення надзвичайних ситуацій виступили співробітники Петрівського РС та 32 ДПРЧ У ДСНС України в області.


10 квітня 2018 року був проведений районний Фестиваль дружин юних пожежників, який проходив в Пе-трівському НВК. Переможцем фестивалю стала команда «101 ДЮП» Чечеліївської ЗШ І-ІІІ ступенів, філії Новостародубської ЗШ І-ІІІ ступенів

Сергій Тюпін, головний інспектор Петрівського РС У ДСНС у Кіровоградській області

За розлуками, за війною,
Постаріла, збулася сну.
Овдовіла ще молодою,
Посивіла за ніч одну.

А сьогодні така хвилина,
Стільки радості (ну й дива) -
Повернулась її дитина,
Хай скалічена, та жива!

З нагоди Всесвітнього дня здоров’я у районі відбулися спортивні заходи.

Завершальним етапом другої районної спартакіади, у спортивному залі ДЮСШ «Олімп», пройшли «Веселі старти» у яких взяли участь об’єднані команди райдержадміністрації і районної ради - «Радар», «Освітяни» та представники Новостародубської громади - «Нью-Стародуб».

Від імені голови райдержадміністрації Сергія Завалія з вітальним словом до усіх учасників спартакіади звернулася перший заступник голови районної державної адміністрації Тетяна Панета та від імені голови районної ради Тамари Сакари також до привітань приєдналася заступник голови районної ради Антоніна Іванова, які побажали командам перемоги та гарного настрою.

З метою отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря ПСП «Райпольське» доводить до відома громадськості про те, що підприємство спеціалізується на очистці та зберіганні зернових та технічних культур, розведенні та вирощуванні свиней, зберіганні, заправці та ремонті сільськогосподарської техніки та обладнання підприємства, а також на теплопостачанні приміщень охорони та кімнати відпочинку в холодну пору року.

Основний майданчик ПСП «Райпольське» розташовано за адресою: 28321, Кіровоградська обл., Петрівський район, с. Іванівка, вул. Центральна, 1.

Джерелами забруднення на майданчику є: АЗС (резервуари для зберігання пального та пістолети для заправки транспорту); Криті склади зернових; Критий тік тимчасового зберігання зернових; Дві зерноочисних машини ОВС-25; Відкрита стоянка техніки та ремонтні бокси для її обслуговування; Зварювальний пост (електрозварювальний апарат та пропановий різак); Опалювальні печі кімнати відпочинку та приміщення охорони; Механічна майстерня (токарний, два заточних та свердлильний металообробні верстати); Корпуси утримання свиней.

В головному управлінні Пенсійного фонду України в Кіровоградській області щодня з 08.00 до 17.00 години працює пряма телефонна «гаряча лінія». Звертатись за телефоном: 330-441.

Щочетверга з 13.00 до 14.00 на телефонні дзвінки відповідають:

03 травня 2018 р. – начальник управління обслуговування громадян Світлана Олегівна РИНДІНА.

10 травня 2018 р. – начальник юридичного управління Євгенія Юріївна ВОРОНЮК.

17 травня 2018 р. – начальник фінансово – економічного управління Сніжана Леонідівна СОЛОВЕЙ.

24 травня 2018 р. – начальник управління внутрішнього аудиту та фінансового контролю Світлана Володимирівна КРИВЕНКО.

31 травня 2018 р. – заступник начальника управління застосування пенсійного законодавства – начальник відділу методології та організації роботи із застосування пенсійного законодавства Євгенія Іллівна ВАСИЛЬЄВА.

З метою отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря СФГ «СВС» доводить до відома громадськості про те, що спеціалізується на очистці та зберіганні зернових і технічних культур.

Виробничий майданчик СФГ «СВС» знаходиться за адресою: 28320, Кіровоградська обл., Петрівський район, с. Зелене.

Джерелами забруднення на майданчику є: опалювальна піч сторожки; дільниця по переробці сільськогосподарської продукції (зерноочисна споруда ЗАВ, тік); криті склади зберігання зернових культур.

Залишкова дія на навколишнє середовище пов’язана з викидами в атмосферу забруднюючих речовин: Оксид вуглецю, вуглецю діоксид, метан, речовини у вигляді суспендованих твердих частинок (мікрочастинки, волокна), діоксид азоту, азоту (1) оксид (N2O), НМЛОС.

Максимальні приземні концентрації забруднюючих речовин в атмосферному повітрі на межі СЗЗ не перевищують граничнодопустимі концентрації.

Пропозиції та зауваження направляти в Петрівську районну державну адміністрацію протягом місяця з дня опублікування за адресою: 28300, Кіровоградська обл., смт. Петрове, вул. Святкова, 20, або за телефоном: (0237) 9-63-01.

Богданівська сільска рада запрошує усіх жителів села Солдатського на збори з приводу початку прцедури розгляду та врахування пропозицій громадськості у проекті містобудівної документації - генерального плану зонування (зонінгу) території с.Солдатське, Богданівської сільської ради, Петрівського району, Кіровоградської області.

З розширеною документацією можна ознайомитися, подати свої пропозиції та зауваження в письмовій формі протягом 1 місяця з дня публікації цього повідомлення в Богданівській сільській раді.

Кіровоградська обласна рада оголошує конкурс на зайняття посади керівника ТМО «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Кіровоградській області».

Інформація щодо вимог до претендентів та умов проведення конкурсу знаходиться на веб-сайті обласної ради: https://www.oblrada.kirovograd.ua/

Документи приймаються з 24 квітня по 07 травня 2018 року за адресою: 25022, м. Кропивницький, площа Героїв Майдану, буд 1, каб. 205 з 9.00 до 17.00, або звертатися за тел. 0522 30-15-86.