Із колегії районної державної адміністрації

Розпочав чергове засідання колегії райдержадміністрації голова райдержадміністрації Сергій Завалій з досить приємного повідомлення: днями Кабінет Міністрів України прийняв постанову про виділення одного мільйона гривень на ремонт Петрівської центральної районної лікарні. Цьому активно посприяв народний депутат України Анатолій Кузьменко.

Очільник району висловив вдячність керівникам територіальних громад, які взяли участь в конкурсі «Майбутнє – спільна справа», а також за фінансову допомогу на реалізацію загальнорайонних програм.

- Співпраця з ПрАТ «ЦГЗК» вийшла на новий рівень, підписана додаткова угода на 1 млн.грн, які підуть на розвиток об’єктів соціальної сфери, – повідомив Сергій Володимирович.

Днями в апараті Кіровоградської обласної ради зареєстровано проект рішення, поданий постійною комісією обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, свободи слова, правової та антикорупційної політики «Про внесення змін до складу президії Кіровоградської обласної ради». В ньому, зокрема, виписані такі положення: «...виключити зі складу президії Кіровоградської обласної ради сьомого скликання Бублика Ярослава Володимировича – уповноваженого представника депутатської фракції партії «Блок Петро Порошенка «Солідарність» та «...обрати до складу президії Кіровоградської обласної ради Завалія Сергія Володимировича – уповноваженого представника депутатської фракції партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

Очевидно, Сергій Завалій очолить і відповідну фракцію в обласній раді. Чим викликані такі кроки – інформації знайти нам поки що не вдалося, однак мусимо констатувати приємну для нас тенденцію: так зване «петрівське лобі» в обласній раді міцніє і набирає ваги, адже, нагадаємо, до складу Президії вже входить Микола Давидовський – голова постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу та земельних відносин. Таким чином, Сергій Завалій, в разі позитивного голосування, буде вже другим представником Петрівщини в цьому дорадчому органі.

Сьогодні ми хочемо розповісти про листоношу Петрівського поштового відділення. Наталію Реву, яка обслуговує вулиці Олексія Лисенка, Святкову, Правобережну. Наталка - найкраща працівниця цього відділення. Вона працьовита, завжди в настрої, привітна, весела, свою роботу виконує «на відмінно». Кожного підбадьорить, щось порадить, поспівчуває, вчасно принесе газети, журнали, пенсію, листи. За фахом Наталія педагог, закінчила фізико-математичний факультет Кіровоградського педагогічного університету. Але за своєю спеціальністю роботи не знайшла, тож і влаштувалася до районного поштового відділення. Тут працює не так давно, але люди завжди її згадують тільки добрим словом. На роботі її також цінують. Відтак хочеться їй побажати:

За справи хороші хай люди шанують,
А віра і успіх завжди поруч крокують.
Довіку у світі щасливо живеться,
Достаток, удача в оселі ведеться,
А доля дарує хай довгого віку,
Щоб щастя й здоров’я було ще без ліку.

Олена Приходкова.

На знімку: поштар Наталія Рева.

Офіційно!

О Г О Л О Ш Е Н Н Я

про результати проведення конкурсу з відбору суб’єктів оціночної діяльності для проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки на території Іскрівської сільської ради

25 липня 2017 року Іскрівська сільська рада провела конкурс з відбору суб’єктів оціночної діяльності для проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки під складом - кадастровий номер 3524982900:51:000:0655 загальною площею 0,30 га, розташовану за адресою: Кіровоградська обл. Петрівський р-н, с. Іскрівка, вул. Миру, буд. 34.

На розгляд комісії надійшло 2 конкурсні пропозиції: від приватного підприємства «Експертне агентство» (м. Кропивницький) та ТОВ «Меркурій Партнерс» (м. Ірпінь).

Комісія вирішила: визнати конкурс таким, що відбувся. Переможець конкурсу - приватне підприємство «Експертне агентство» (м. Кропивницький).

Президент США Рональд Рейган недаремно свого часу назвав Росію Імперією Зла. І хоча це ще були роки існування Радянського Союзу, та його в усьому світі, здебільшого, називали саме Росією, адже всі розуміли, що, фактично, союз «рівноправних» республік є новітньою Російською імперією. Про це недвозначно говорилося і в тексті Державного Гімну СРСР: «Союз нерушимый республик свободных сплотила навеки вєликая Русь»… Бо, якщо республіки «свободние», то чому одна з них «велікая», та ще й «спло-тіла» решту? Адже ні в Сполучених Штатах Америки, ні в Сполучених Штатах Бразилії, ні в Канаді, ні в Бельгії, ні в інших країнах з федеративним устроєм жоден зі штатів, кантонів, провінцій не вважається «вєлікім», головним, таким, що «сплотіл» інші.

Росія оголосила себе правонаступницею Радянського Союзу, за яким ллє крокодилячі сльози російський фюрер Путін, тож і слова Рейгана про імперію зла стосуються її. А про те, що зло є її головною ознакою, говорить неймовірна жорстокість її військових. Ще й досі жахають фото і відеокадри вщент зруйнованого Грозного (порівняйте їх з виглядом квітучих Донецька і Луганська, про які російська пропаганда криком кричить, як про знищені київською «хунтою»). Провідні світові телекомпанії у 2008 році під час нападу Росії на Грузію транслювали репортажі з зафіксованими кадрами безсоромних грабунків та інших військових злочинів російських військових. Ми всі є свідками нечуваної жорстокості російської вояччини і проросійських бандитів-сепаратистів, яку вони чинять на Донбасі. Та в цьому немає нічого дивного, бо надмірна жорстокість завжди була притаманна росіянам, їхньому війську. Вражає також ставлення до цієї війни тих, кого вважають «цвітом» і «розумом» нації – інтелігенції. Пушкіни і грибоєдови тодішньої Росії хизувалися своїми чорносотенними (сьогодні ми б сказали – фашистськими) поглядами, як хизуються нині більшість російських письменників, поетів, артистів, вчених, журналістів … Про це пише у своїй статті Іван Гавриш, яку ми пропонуємо увазі наших читачів.

Як Москва винищувала «Землі дикунів»

Світ наших Захоплень

Більше десяти років Лариса Мовчан з Петрового, що на Кірово-градщині, займається вишивкою картин атласними стрічками.

Це одне із багаточисленних її захоплень, на якому вона добре знається. А окрім того, жінка залюбки працює з бісером та папером - чудово володіє техніками канзаши та орігамі.

Втім, найпозитивніші емоції викликають саме її картини з атласних стрічок.

Найчастіше на них майорять розкішні троянди, ромашки та маки.

А щоб квіти видавалися справжніми, мисткиня уміло передає всі відтінки і різнобарвність пелюсток та вдало підбирає тло навіть вигадує власні методи вишивання пелюсток та стебел.

Стрічки для картин купує, як правило, в Олександрії, де є гарний вибір і ціни помірні.

Каже, що ідею до такого захоплення їй подала одна добра знайома. А скориставшись нею, Лариса натхнено займається специфічною вишивкою та отримує від того справжню насолоду.

Господині на замітку

* Щоб яєчня була пишною, потрібно додати дві ложки холодної води на склянку яєць і гарненько збити.

* Замість дріжджів у тісто можна додати трохи коньяку. При цьому тісто стане ароматним, а випічка - смачнішою.

* Білок яйця швидше зіб’ється в пишну піну, якщо його попередньо охолодити і додати кілька крапель лимонного соку або трохи лимонної кислоти. З жовтком роблять навпаки - він любить тепло і цукор.

* Щоб обсмажити або запекти м’ясо з золотистою скоринкою, його треба намазати медом.

* Цибуля втратить гіркоту і буде набагато смачнішою, якщо її покласти в друшляк і обдати окропом, після того як вона була нарізана.

Все починається змалечку: любов до батьків, до природи, до Батьківщини, до роботи і навіть до життя. Але любов до навчання починається з перших кроків до своєї школи, з першого дзвоника, з перших розповідей вчителя. І все це нас дуже захоплює, адже вчитель - це наш провідник у життя. Саме таким вчителем, без усяких сумнівів, яку пам’ятає значна кількість мешканців селища, є Катерина Миколаївна Бакун (Кінішенко).

Щедра талантами Кіровоградщина. Саме тут, у селі Жеванівка, Новоархангельського району, в сім’ї передових колгоспників народилася та виросла Катерина Миколаївна. З дитинства батьки привчали своїх дітей до праці. З любов’ю та повагою вона згадує батька - комбайнера-передовика, простого сільського чоловіка, який був непересічним авторитетом для односельців. Мама теж працювала у колгоспі, сердечна, добра жінка - вона понад усе любила правду. Дітей своїх також навчила бути чесними і правдивими. Від неї маленька Катерина навчилася любити природу і рідну пісню. Дитячими розвагами були збирання грибів та співання українських народних пісень. Співали усі - від малого до великого. І це було найулюбленішим заняттям селян, бо пісня надавала багато сил. Співаючи з друзями в одному колі, забували про усі турботи і переживання, відпочивали, з піснею і життя ставало легшим.

Спортивні новини

Перед початком матчів третього туру «Інгулець» залишався єдиною командою в лізі, що не пропустила у власні ворота жодного м’яча. З одного боку, ця обставина тішила наше самолюбство, а з іншого – змушувала насторожено чекати, що ось колись таки вона може змінитися, адже команда, яка кілька матчів поспіль залишає свої ворота «сухими», є особливо сильним подразником для своїх опонентів, кожен з яких намагатиметься стати першим, кому вдасться зруйнувати цю «недоторканість». І ось це невеселе для нас явище таки відбулося. Але, напевне, навіть найбільші скептики не чекали, що пропущених м’ячів у цьому матчі ми матимемо одразу три.

Стисло охарактеризувати події на полі цього дня можна було б таким чином: «Інгулець» з самого початку заволодів ініціативою, мав від-чутну ігрову і територіальну перевагу, але кілька грубих помилок в обороні, плюс шалене невезіння і зумовили цей невтішний для нас, програшний результат. І така оцінка справді трохи схожа на правду. Однак більш точною, здається, буде й наступна характеристика: «Арсенал», усвідомлюючи силу і потужність команди гостей у відкритій, швидкісній грі, свідомо віддав ініціативу «Інгульцеві», зосередившись на щільній, дисциплінованій обороні та намагаючись «підловити» опонентів стрімкими контрактами. Іншими словами: хоч «Інгулець» і виглядав у звітному поєдинку більш потужною командою, однак тактично господарі начисто переграли підопічних Сергія Лавриненка, адже саме їх план на гру цього дня спрацював на усі сто відсотків.