Днями, в рамках планового об’їзду територій сільських і селищних рад, голова райдержадміністрації Сергій Завалій, голова районної ради Тамара Сакара та перший заступник голови Петрівської РДА Тетяна Панета побували на території Луганської сільської ради.

У ході візиту представники влади відвідали сільську амбулаторію, освітні заклади – дитсадок та школу.

Робоча нарада по обговоренню питань життєдіяльності громади відбулася в залі засідань Луганської сільської ради. На обговоренні йшлося про реалізовані проекти розвитку території в минулому, 2016 році, та заплановані перспективні проекти на поточний, 2017 рік, про що коротко доповів Луганський сільський голова Роман Штурмак. Він зазначив, що зараз продовжуються роботи по благоустрою парку відпочинку в центрі села, зокрема здійснюється обрізка дерев, викладення тротуарних доріжок, заготовка матеріалів для дитячого майданчика.

Обговорюючи звіт, Тамара Сакара звернула увагу, що у сільського голови досить сміливі та амбіційні плани на майбутнє, до того ж він досить швидко знаходить можливості їх реалізації.

На зустрічі були порушені також і такі проблемні питання:
- ремонт дорожнього покриття;
- несанкціонована вирубка лісосмуг;
- об’єктивна потреба жителів Луганки в банкоматі хоча б одного з державних банків України;
- прибирання на лісосмугах підлеглої території;
- забезпечення сільської ради послугами пожежників та рятувальників;
- вкрай небезпечна екологічна обстановка в районі, зокрема і в Луганці, та високий показник онкозахворюваних серед місцевого населення;
- необхідність з’єднати Іскрівку та Луганку твердим дорожним покриттям.

Представники влади відповіли депутатам та представникам громади на поставлені ними запитання. Обговорили шляхи вирішення конкретних проблем та пообіцяли підтримувати розвиток Луганської територіальної громади.

Підсумовуючи робочу зустріч, керівники району подякували Роману Штурмаку та депутатському корпусу сільської ради за проведену роботу.

- На цій ділянці нашого району установились дружні й конструктивні взаємини з громадою Луганської сільської ради. Завдяки об’єктивним оцінкам і виваженим рішенням тут злагоджено працює система бізнесу та місцевого управління, налагоджена робота по соціальному розвитку, удосконаленню медичного забезпечення та освіти. У всіх сільських радах є свої особисті питання, але наша спільна робота дає можливість не стояти на місці, а активно рухатися вперед, - підсумовуючи свій візит, сказав Сергій Завалій.

Олена Приходкова.

На знімках: Олег Корінь, головний лікар Луганської амбулаторії, знайомить керівників району з проблемами сільської медицини; у спортивному залі Луганської ЗШ І-ІІІ ступенів; фрагмент спілкування з представниками Луганської територіальної громади; плановий огляд харчоблоку дитячого дошкільного закладу.