Міністерство екології та природних ресурсів України в 2017 році продовжує ініціативу Всеукраїнської екологічної акції «Посади дерево миру», яка була започаткована у листопаді 2016 року за ініціативи Мінприроди та Української греко-католицької церкви. Для організації заходу на загальнодержавному рівні пропонується проведення вищезазначеної акції в кожному регіоні нашої держави.
У рамках акції проводяться заходи, спрямовані на налагодження співпраці між різними організаціями та гуртування громад довкола ідеї збереження природи і миру. Акція покликана привернути увагу до питань бережливого ставлення до природного середовища, збереження та примноження скарбів природної спадщини, формування екологічної свідомості та патріотизму, прагнення берегти рідну природу і країну.

Петрівський район, в рамках проведення Всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля», нещодавно теж долучився до акції «Посади дерево миру». Зокрема, біля будівлі управління соціального захисту населення РДА було висаджено 50 кущів самшиту, 50 саджанців туї та 20 кущів барбарису. В акції узяли участь 25 чоловік.

Висадження «символічних дерев» покликане не лише озеленити в різних куточках нашу країну і ра-йон зокрема, а й крок за кроком долучати кожного українця до збереження природи і особистого внеску в її розвиток.