На території Петрівського району працівниками поліції виявлено факт незаконного зберігання наркотичних засобів.

В ході розслідування кримінального провадження за фактом вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України, та у ході проведення санкціонованого обшуку домоволодіння 56-річного жителя одного з сіл Петрівського району Кіровоградської області, якого було засуджено за вчинення злочину, передбаченого ст. 309 Кримінального кодексу України, та який на сьогодні перебуває на іспитовому строці, правоохоронці виявили та вилучили близько одного кілограму подрібненої речовини зеленого кольору у сухому стані зі специфічним різким запахом, ззовні схожу на наркотичну.

Вказану речовину було виявлено під ліжком в домоволодінні, де проживає зловмисник, а також у декількох вуликах, які знаходяться на території подвір’я домоволодіння.

Зловмисник пояснив, що зберігає нарковмісні рослини для власних потреб без мети збуту, а також те, що курить коноплю з 12 років.
Вилучену речовину направлено на дослідження в науково-дослідницький експертно-криміналістичний центр м. Кропивницький.

Інформацію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 309 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, збе-рігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту» Кримінального кодексу України, - розповів начальник Петрівського відділення поліції Долинського відділу поліції Олександр Лисенко. - Триває досудове розслідування. Зловмиснику загрожує покарання у виді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Прес-служба Петрівського відділення поліції.