Днями в актовій залі ЦДЮТ відбувся традиційний щорічний районний конкурс молодих учителів «Міс освітянка та Містер освітянин - 2017», який об’єднав молоде та старше покоління представників освітянської ниви.

По-різному складаються людські долі: одні - короткі, але яскраві, як спалах падаючої зорі. Інші - сірі й буденні, як набридлива осіння мжичка: пройшла - і сліду не лишилося. Ще інші - неповторні, довговічні, окрилені працею, надійні. Це долі тих, чиї серця горять любов’ю до людей, чия праця робить навколишній світ чарівним і сповненим високого сенсу.

Молодий учитель. Молодий спеціаліст. Романтика. Мрії. Найгарніші задуми. Ідучи працювати в школу, молодий спеціаліст ще глибоко не осмислює ті великі й відповідальні завдання, які покладені на вчителя, усю ту складність професії педагога. Адже батьки, держава довірять йому найцінніший скарб світу - дитину, людину, свою надію, своє майбутнє.

З кожним роком на освітянському обрії загальноосвітніх навчальних закладів району з’являються нові імена молодих учителів, які вирішили присвятити своє життя дітям. А допомогти становленню особистості, реалізації творчого потенціалу молодого спеціаліста - справа метрів педагогічної науки, тож завжди готові простягнути руку допомоги ветерани педагогічної ниви, які багато років віддали навчанню та вихованню молоді. Цього разу на районному конкурсі були присутні: Ніна Василівна Гуренко, Валентина Кирилівна Кіфенко, Марія Савівна Гончаренко, Валентина Кирилівна Кулибаба, Віра Іванівна Сім”ян. Привітати молодих учителів завітав Григорій Москалець - директор комунальної установи «Петрівський районний центр із обслуговування закладів освіти», який від імені керівництва району побажав усім учасникам тільки перемоги. З вітальним словом виступила і голова ветеранського клубу «Свічадо» Ніна Гуренко. У своїй промові вона зазначила, що у кожного вчителя в житті був свій перший урок з незабутнім відчуттям, коли ти стоїш перед відчиненими дверима класу і треба переступити цей поріг уперше, а в учнів безліч питань. І раптом постає питання, що ж там чекає попереду?

Готуючись до проведення районного конкурсу, організатори підготували декілька дуже цікавих конкурсних завдань, де учасники мали змогу розкритися як особистості і продемонструвати свої професійні якості.

За звання «Міс освітянка та Містер освітянин 2017» змагалися: Леся Тук - вчитель початкових класів та англійської мови в початкових класах Водянського НВК; Юлія Лисенко - вчитель математики та інформатики Петрівського НВО «ЗШ І-ІІІ ступенів - гімназія». Вікторія Махнюк - вчитель англійської мови Володимирівської ЗШ І-ІІІ ступенів; Сніжана Висоцька - вчитель фізичної культури Володимирівської ЗШ І-ІІІ ступенів; Юрій Кулибаба - педагог-організатор Новостародубської ЗШ І-ІІІ ступенів.

У своїх виступах усі учасники мали рівну кількість балів, усі були гарно підготовлені та показали високий рівень професіоналізму. Членам журі було дуже складно обрати кращого, тому додатково було запропоновано іще одне конкурсне питання із нестандартних випадків шкільного життя. Дебати розгорілися і серед ветеранів освітянської ниви, але і тут молодь виплуталася з легкістю. До речі, у кожного був свій підхід.

І ось урочиста мить: переможцями районного конкурсу «Міс освітянка та Містер освітянин 2017» визнано Юлію Лисенко та Юрія Кулибабу, які й представлятимуть наш район на обласному конкурсі молодих учителів.

Стати справжнім учителем - справа нелегка. Сьогодні школа відчуває брак молодих, творчих учителів, готових працювати по-новому. Колись Цицерон розмірковував: маючи поганих кравців, ми не матимемо гарного одягу, якщо погані пекарі – їстимемо такий-сякий хліб, а якщо матимемо поганих вчителів, то не буде у нас майбутнього.

У нас же буде майбутнє, бо ми маємо хороших вчителів і прекрасних наставників! Тож чекатимемо на нього з оптимізмом.

Олена Приходкова.

На знімках: спільне фото ветеранів освітянської ниви та учасників районного конкурсу; Юрій Кулибаба та Юлія Лисенко «Містер та Міс освітяни 2017».