Хочу у переддень світлого свята весни і кохання сказати кілька слів про тих, кого воно стосується найбільше: кращу половину людства – наших ніжних, милих, коханих дружин, матерів, сестер і подруг.

Свого часу, до 1963 року, мені довелося працювати в радгоспі «П’ятихатський» трактористом. Мені завжди імпонувала колишня голова Ганнівської сільради Зінаїда Микитівна Ковальова – її діловитість, відповідальність, поєднання слова з ділом, вміння згуртувати людей на виконання різноманітних завдань. Вона і зараз на вістрі громадського життя територіальної громади, є однією з активних помічниць нинішнього сільського голови Ніни Степанівни Цапенко.

10 років тому, коли господарство через недолуге керівництво було на межі розвалу, саме ці жінки стали ініціаторами запрошення на посаду керівника О.Поворознюка. Вони організували збори, на які прибув Олександр Григорович, ознайомив людей з планом виходу з кризи і оздоровлення господарства. Люди повірили йому, і сьогодні всі ми є свідками того, що не помилилися: агрофірма «П’ятихатська» - одне з найпотужніших господарств не тільки нашого району, а й області, яке динамічно розвивається, має стабільні прибутки, що дає змогу поліпшувати добробут його працівників і пайовиків, забезпечувати розвиток соціальної інфраструктури населених пунктів територіальної громади, брати активну участь у виконанні районних програм соціально-економічного розвитку.

Багато жінок працюють на різноманітних посадах у виробничій, соціальній сферах, органах місцевого самоврядування. Тож з нагоди жіночого свята хочу їх всіх від себе особисто, та від чоловіків села Козацького привітати і побажати щастя, здоров’я, кохання і благополуччя. Це моя шкільна подруга Лідія Юхимівна Сердюк, з якою ми разом закінчували Секлетинівську початкову школу (мешкає нині у Володимирівці), працівниці сільради та соціальної сфери с. Козацьке Наталія Володимирівна Лепська – сільський голова, Алла Володимирівна Даниш – головний бухгалтер, Людмила Іванівна Казіцька – секретар сільради, Олена Вікторівна Єфіменко – землевпорядник, Оксана Олексіївна Колісник – прибиральниця, Ольга Миколаївна Соколенко – бібліотекар, Юлія Павлівна Дубік – завідуюча поштовим відділенням, Ольга Григорівна Чорнопольська і Галина Яківна Татур – працівниці ДНЗ «Колосок» та жінки – працівниці ЗШ І- ІІІ ступенів с. Козацьке: Лідія Григорівна Гнатюк – директор школи та Валентина Олексіївна Лугова – вчитель історії. Вітаю також Марію Дмитрівну Сафонову, Галину Анатоліївну Яценко, Ольгу Максимівну Пузерей і Валентину Борисівну Шайду з Олександро-Мар’ївки, Раїсу Федосіївну Стебу і Любов Григорівну Лахнову з с. Зелений Гай, Фросину Іллівну Томчук з Ланів. Моя душа лине в ті краї, де народився і виріс, тому хочу привітати жителів Йосипівки Ганну Іванівну Мусієнко (Єрмак) – передову доярку, Галину Володимирівну Ковальову – колишнього зоотехніка, Ольгу Іванівну Бондар – пенсіонерку, Дарину П’ятун – культпрацівника і Галину Юхимівну Велику – доярку.

Дай вам, Боже, здоров’я, щастя і довгих років життя в добробуті і спокої, дорогі наші жінки!

Василь Лепський, с.Козацьке.