Святкування 8 Березня – Міжнародного Жіночого Дня в різних країнах світу.

В Італії

У цій країні чоловіків не пускають в жіночі компанії. Ви скажете – нічого собі. Так, так. Саме таким чином жінки Італії відзначають свою незалежність і свій жіночий день.
Вони йдуть в кафе або бари, п’ють легкі коктейлі. Пізніше направляються в чоловічі стрип-бари. У свято для жінок вхід безкоштовний. От так італійки!

В Японії

Тепер в Японію. Тут свято теж у березні. Тільки третього, а не восьмого березня. Це свято називають День дівчаток. Так само його називають День ляльок, що означає свято, присвячене лялькам і їх господиням. Вони готуються ретельно до цього дня, тому що повинні виглядати краще, ніж сусідка.

Наряджають ляльок краще і багатше, ніж їх господинь. Конкурс проходить на виставках, і триває приблизно місяць. Потім треба прибрати ляльку, як ялинкову іграшку. За японськими переказами, донька довго не вийде заміж, якщо в родині не прибрали ляльку.

В Індії

В Індії свято, схоже на наш жіночий день, відзначають на початку жовтня. Триває воно 10 днів, і називається на честь десятирукої богині Дурга Пуджа.

У Швеції та Франції

У Франції та в Швеції жіночий день відзначають продажем хусточок і квіточок. Виручені гроші здаються в фонди матерів-героїнь, щоб вони могли відправитися у відпустку.

У Сербії

У Сербії так само є день матері. Відзначається він під Різдво. Діти, жартома, зв’язують мамі руки. За звільнення вона повинна їм дати подарунки, приготовані ще з вечора.

У Греції

Якщо ми заглянемо в Грецію на святкування «Бабосів» – жіночого свята – то ми побачимо, як відзначають саму шанобливу і шановану жінку міста чи села. За традицією, жінки користуються своєю тимчасовою владою над своїми чоловіками, обливаючи їх водою.

У наш час все це відбувається більше в жартівливій формі. Ну а жінкам-гречанкам ніякого нарікання за цей жарт!

У Китаї

Як же святкують своє свято китаянки? Вони відзначають його 8 березня. Чоловіки в цей день працюють, ну а жінки відпочивають. Ось це так!

Коли в цей день чоловіки йдуть на роботу, їхні другі половинки йдуть гуляти і розважатися в парку, поговорити з подругами, попити чаю в кафе.

Увечері цього ж дня чоловіки готують обов’язковий подарунок – «Гарбуз вірності». Зробити це дуже складно, адже всередину гарбуза потрібно покласти фігурку, солодкий виноград, фенікса, гостру свинину, солоні обсмажені помідори, кавун шматочками.