Виходячи із завдань виконання окремих показників програми економічного та со-ціального розвитку району на 2017 рік в частині збільшення грошових доходів громадян та забезпечення виплати заробітної плати найманим працівникам різних суб’єктів господарювання, згідно вимог законодавства України та змін до деяких законодавчих актів, які в кінці минулого року були внесені Верховною Радою України, наприкінці лютого першим заступником голови районної державної адміністрації Тетяною Панетою було проведене спільне засідання районної комісії з питань погашення заборгованості із виплати пенсій, стипендій (грошового забезпечення) та інших соціальних виплат, районної тимчасової міжвідомчої робочої групи з питання забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати та робочої групи з питань легалізації заробітної плати та «тіньової» зайнятості населення.

Шановного ГРИГОРІЯ ЛЕОНІДОВИЧА МОСКАЛЬЦЯ щиросердно вітаємо з 65-річчям!

Зичимо Вам міцного здоров’я, особистого щастя, злагоди, чудового настрою, родинного затишку та ще багатьох років продуктивної праці на благо освітянської громади Петрівщини.

Пишаємося, що маємо насолоду працювати з Вами в одній команді, сподіваємося, що наші дружні професійні й партнерські стосунки і надалі тільки зміцнюватимуться, адже нас об’єднує спільна мета – розвиток і процвітання нашої рідної Петрівщини.

Петрівська районна рада та районна державна адміністрація.

Дорогого, шанованого ГРИГОРІЯ ЛЕОНІДОВИЧА МОСКАЛЬЦЯ щиро вітаємо з 65-м днем народження!

В усіх досягненнях і успіхах, що їх має на сьогодні районна освіта, є значною часткою і Ваша особиста заслуга, за що ми Вам глибоко вдячні і пишаємося можливістю корисної, взаємопродуктивної співпраці.

Тож прийміть з нагоди Вашого ювілею наші щирі побажання міцного здоров’я, невичерпності життєвих сил, натхнення та наснаги у здійсненні великих звершень на користь освітянської галузі району, на благо усієї нашої Батьківщини.

З глибокою повагою, педагогічна громадськість району.

До 65-річчя з дня народження

Досить популярна ще в сталінські часи теза про те, що «незамінних людей не буває», мабуть, у багатьох з нас, з огляду на власний пережитий досвід, не раз викликала сумніви стосовно своєї справедливості. Й не говоритиму про найрідніших, найближчих людей, яких кожному з нас справді замінити ніхто й ніщо не спроможне. Мова про справжніх професіоналів – людей, які на своєму робочому місці виконують свої посадові обов’язки не просто старанно і добросовісно, а так, що краще за них цього зробити ніхто б не зміг.

До таких віртуозів-професіоналів, без сумніву, належить багаторічний начальник відділу освіти райдерж-адміністрації Григорій Москалець. Хоча до такої назви своєї посади Григорій Лео-нідович звикав досить важко і болісно: йому ближче по духу і по світоглядних позиціях була попередня – «за-відуючий». Можливо, й тому, що слово «завідуючий» в даному контексті не так позначене бюрократичним офіціозом, а ближче за відчуттям до поняття «наставник» , «порадник», «досвідчений колега».

У Петровому Г.Москалець з’явився на початку 80-х років, після того, як його – молодого, але вже дуже перспективного директора Червонокостянтинівської середньої школи запросили очолити у кілька разів більший райцентрівський шкільний колектив. Молодий директор одразу став помітною постаттю в селищі: імпозантний, завжди охайно одягнений, він неодмінно привертав до себе увагу, особливо протилежної статі, як бездоганно випрасуваним елегантним костюмом, так і стильною молодіжною зачіскою. А ще молодий директор виявився чудовим спортсменом, мав дуже гарний голос і витончений музикальний слух, тож став постійним учасником учительської художньої самодіяльності, а згодом - і загальнорайонних концертних виступів. Та все ж, перелічені чесноти є лише додатковим штрихом до його портрета, адже, в першу чергу, Григорій Леонідович привернув до себе увагу справжнім талантом управлінця, умінням працювати системно, запозичуючи прогресивні надбання як в освіті, так і в інших сферах управлінської діяльності та уміло адаптуючи їх до своїх конкретних умов. Хто хоч раз побував у його кабінеті, певне, звертав увагу на бездоганний порядок на робочому столі, що, безумовно, свідчило, що господар цього кабінету – людина педантична, організована, цілеспрямована. Пригадуються його слова: «З порядку на робочому місці починається порядок в голові працівника. Важко вимагати від людини системної продуктивної роботи, якщо вона цією роботою займається імпульсивно, від випадку до випадку, якщо не пам’ятає, де і які записи зроблено, якщо не вміє чи не хоче елементарно розпланувати свій робочий день, тиждень, навчальну чверть».

Кіровоградщина може стати одним з регіонів на чолі реформи охорони здоров’я, де раніше за інших буде утворено госпітальні округи – за це в уряді обіцяють дати додаткові кошти на розвиток галузі. У понеділок головні лікарі з усієї області публічно озвучили своє бачення, заклавши основу перспективного плану реформи на території.

Під час наради, у якій окрім медиків взяли участь голова ОДА, народний депутат, галузеві чиновники і очільники районів, підсумовано черговий етап роботи, що проводилася кілька місяців. За час, що минув після прийняття Каб-міном постанови про проведення в країні чергового етапу реформування, і лікарське середовище, і самоврядування встигли вникнути і розібратися, що до чого.

Акценти

Головне для того, щоб на місцях сприйняли зміни, це розуміння, що під час реформування не будуть нічого закривати і нікого не скорочуватимуть. На цьому, перш за все, акцентував увагу голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко.

Нелегко складалася доля українського народу. В історичному минулому траплялися як роки процвітання, так і тяжкі роки поневолення, та завжди знаходилися особистості, які піднімали Україну на новий рівень розвитку. Тому слова: «Слава Україні! - Героям слава!» перестали бути просто вітанням. Це вже віддання шани найкращим, хто у найважливіший момент становлення нашої держави не злякалися небезпеки і пожертвували собою заради своєї Батьківщини. Що це, як не свідчення справжнього патріотичного подвигу?

Саме про таких справжніх героїв говорили на районній краєзнавчій конференції учнівської молоді «Шляхами подвигу і слави», яка нещодавно пройшла в Петрівському НВО «ЗШ І-ІІІ ступенів - гімназія».

На початку зустрічі хвилиною мочання вшанували тих лицарів, котрі стали на смертельну боротьбу з ненависним ворогом за волю України.

Секрети жіночої привабливості:

Звертайте увагу на свою ходу! Подивіться, якщо знадобиться, будь-які матеріали та відео. Ваша мета - ходити красиво, як модель;

- читайте класичну та сучасну літературу; розвивайтеся інтелектуально постійно: для чоловіків краса жінки не на першому місці;
- приділяйте увагу п’яточкам! Робіть ванночки із сіллю або компреси з трав’яних відварів;
- підкреслюйте свою красиву фігурку! Носіть такий одяг, щоб вона по максимуму підкреслювала кожну «фігурну детальку», кожен вигин фігури. Ви будете виглядати на мільйон відсотків;
- не забувайте, що вмієте посміхатися! Усмішка - прикраса вашого неймовірно красивого личка.

Жіночі секрети краси:

Вже давно відомо, що сон так само необхідний людині, як їжа і повітря. Але, незважаючи на це, вчені до цих пір не могли знайти ясної відповіді, чому сон настільки важливий. Тепер же вони висунули нову теорію: сон дозволяє очистити наш мозок від токсинів. Дослідники з Медичного центру Університету Рочестера вивчили так звану глімфатичну систему мозку, яку виявили торік.

Так само як лімфатична система очищає наш організм від непотрібних токсинів, побічних продуктів і іншого матеріалу, глімфатична система виконує ту ж роботу в нашій сірій речовині.

Спортивні новини

Наприкінці лютого ФК «Інгулець» відбув до Закарпаття, де було вирішено провести заключний перед початком офіційного сезону навчально-тренувальний збір. Команда розташувалася в готельно-спортивному комплексі «Камелот», що знаходиться в селі Кам’яниця поблизу Ужгорода. Тут для тренувального процесу створені всі умови, зокрема є й достатня кількість футбольних полів як з трав’яним, так і з штучним покриттям.

Що цікаво - в ході проведення цього тренувального збору заплановано проведення ряду контрольних товариських матчів. Один з них на момент написання цього матеріалу вже зіграно: першим опонентом в товариських двобоях став один з найсильніших аматорських клубів Закарпаття – ФК «Минай». Команда ця на теренах України ще недостатньо відома, але про те, що її власники налаштовані на серйозну перспективу, можна судити хоча б зі складу її гравців, серед яких чимало й тих, хто пограв уже на найвищому рівні. Зокрема, уболівальники, які регулярно стежать за футбольними новинами України, безумовно впізнають імена Олега Допілки чи Михайла Кополовця.

У зв’язку з закінченням тестового режиму
з 1 березня 2017 року діє наступна сітка мовлення:

Сітка мовлення Радіо «Голос Петрівщини»

105,5 FM

Радіо «Голос Петрівщини» - офіційний мовник району!

Понеділок, середа, п'ятниця:

7:00 - 8:00;

9:10 - 10:00;

14:00 - 15:00;

Вівторок, четвер:

8:10 - 9:00;

14:00 - 15:00 

Шановні петрівчани!

Якщо ви бажаєте слухати програми районного радіо, бути в центрі подій - придбайте приймач, налаштуйте його на хвилю 105,5МГц.

На хвилі 105,5 Радіо «Голос Петрівщини»: новини району, області, всієї України.

Радіо «Голос Петрівщини» запрошує до співпраці:

Музичні вітання з Днем народження, ювілеєм, інформаційні послуги, тематичні програми на замовлення.

Реклама на радіо! Оперативно, ефективно, недорого!

Шановні рекламодавці, зверніть увагу!

Вашу рекламу почують не тільки в нашому, а й в сусідніх районах!

Наша адреса: смт Петрове, вул. Центральна,1

Тел. 9-77-63