Спортивні новини

Наприкінці лютого ФК «Інгулець» відбув до Закарпаття, де було вирішено провести заключний перед початком офіційного сезону навчально-тренувальний збір. Команда розташувалася в готельно-спортивному комплексі «Камелот», що знаходиться в селі Кам’яниця поблизу Ужгорода. Тут для тренувального процесу створені всі умови, зокрема є й достатня кількість футбольних полів як з трав’яним, так і з штучним покриттям.

Що цікаво - в ході проведення цього тренувального збору заплановано проведення ряду контрольних товариських матчів. Один з них на момент написання цього матеріалу вже зіграно: першим опонентом в товариських двобоях став один з найсильніших аматорських клубів Закарпаття – ФК «Минай». Команда ця на теренах України ще недостатньо відома, але про те, що її власники налаштовані на серйозну перспективу, можна судити хоча б зі складу її гравців, серед яких чимало й тих, хто пограв уже на найвищому рівні. Зокрема, уболівальники, які регулярно стежать за футбольними новинами України, безумовно впізнають імена Олега Допілки чи Михайла Кополовця.

І все ж «Інгулець» впевнено довів, що не випадково вважається командою вищою за класом, перемігши суперників з більш ніж переконливим рахунком 4:1. М’ячі у ворота закарпатців забивали Євген Немтінов, Богдан Боровський та ще два гравці, які перебувають на перегляді і з якими, можливо, також будуть підписані контракти. «Минай» же, показавши досить непоганий рівень гри, спромігся забити гол престижу.

А вже наступні товариські матчі відбудуться зі значно серйознішими суперниками – нашими опонентами по виступах в Першій лізі. Третього березня (тобто на момент виходу цього номера з друку) «Інгулець» поміряється силами з давнім знайомим, а нині – одним з лідерів Першої ліги – рівненським «Вересом». «Верес», до речі, зараз на дуже «хорошому ходу», про що свідчить і остання його переконлива перемога над також першоліговим МФК «Миколаїв» з рахунком 3:0. Тож на наших хлопців чекає доволі непростий двобій. Сьомого березня наступним суперником «Інгульця» стане також потужний краматорський «Авангард» (убо-лівальники Петрового, певне, добре запам’ятали календарну зустріч «Інгульця» з цією командою на нашому стадіоні, що супроводжувалася відверто скандальними суддівськими рішеннями, які допомогли гостям в цьому суперечливому поєдинку вирвати перемогу з рахунком 3:2).

І, нарешті, 9 березня «Інгулець» зустрінеться ще із однією добре знайомою командою – чернівецькою «Буковиною». Про результати цих поєдинків ми обов’язково розповімо нашим читачам.

А тепер про новини з табору «Інгульця-2». Наш друголіговий представник, який, нагадаємо, бере участь в розіграші Кубку Придніпров’я-2017, став учасником півфіналу і вже сьогодні, тобто на момент підготовки цього матеріалу, має визначитися, чи зуміє він пробитися до фіналу Кубку чи ні. Екзаменуватиме в півфіналі нашу команду також добре знайомий нам «ВПК-Агро» з Магдалинівки, з яким «Інгулець», точніше – ще ФК «Агрофірма «П’ятихатська», неод-норазово зустрічався колись ще на розіграші Кубку губернатора Дніпропетровської області, згодом - на ряді аматорських турнірів. Щоправда, це знайомство можна вважати умовним, адже ні в складі магдалинівців, ні в складі нашої команди учасників тих колишніх поєдинків уже не залишилося.

І ще варто згадати про одну деталь: путівка до півфіналу «Інгульцеві-2» дісталося значно легше, ніж усім іншим його учасникам, адже суперник нашої команди по чвертьфінальному поєдинку – молодіжка луганської «Зорі» (U-19) просто не з’явилася у визначений регламентом турніру термін. Тож «Інгульцеві-2» було зараховано технічну перемогу з рахунком 3:0.

Сподіваємося, що таке везіння не дозволить нашій команді розслабитися перед сьогоднішнім відповідальним матчем, і вона підійде до нього з повною відповідальністю і самовіддачею.

Володимир Кіфенко.

На знімку: колективне фото із Закарпаття перед поєдинком ФК «Інгулець» - ФК «Минай».