Прочитавши заголовок, мабуть, кожен зрозуміє, що мова піде про працівників галузі охорони здоров’я. Це так, але не тільки про них. Та про все по порядку.
Нещодавно мені довелося звернутися за медичною допомогою, яку мені надали під час стаціонарного лікування в терапевтичному відділенні Петрівської ЦРЛ. Його працівники зробили все можливе, щоб стабілізувати мій стан, та завершувати лікування довелося вже в іншому спеціалізованому медичному закладі – обласному кардіологічному диспансері.
Мені неодноразово доводилося писати на сторінках районки про те, що терапевтичне відді-лення нашої лікарні стало набагато затишнішим після ремонту, а тепер вже на власному досвіді переконався, що тут, дійсно, створені комфортні умови для перебування стаціонарних хворих. Та головне – уважне ставлення до хворих працівників відділення: як лікарів, медичних сестер, так і обслуговуючого персоналу. Зокрема, хо-тілося б словами вдячності згадати завідуючого відділенням Григорія Соколова, старшу медсестру Валентину Снісаренко, сестер медичних Олену Ткаченко, Тетяну Моторкову, Дарію Де-в’ятко, Наталію Педан, Вікторію Косолапову, Уляну Снігур, молодших сестер медичних Тетяну Гриву, Тетяну Ковіну, Тетяну Зимогляд, Олену Варчук, роздавальницю Тетяну Білаш, пралю Олену Худан, прибиральниць Надію Харитоненко і Світлану Житнік.

Не секрет, що загалом стан галузі охорони здоров’я в нашій державі поки що далекий від ідеального. Винні в цьому, зрозуміло, не медичні працівники, які, як і більшість громадян у нашій країні, отримують за свою нелегку роботу копійчані зарплати, а недолуга державна політика, яка і є головною причиною негараздів та перманентної кризи в усіх галузях народного господарства. Та люди в білих халатах роблять все від них залежне, щоб рятувати життя і поліпшувати здоров’я співгромадян. Тож вони заслуговують тільки на щиру вдячність за свої добрі серця і дбайливі руки.
Та хочу згадати про те, що медикам допомагають й інші люди з добрими серцями. Не так давно частина приміщень терапевтичного відділення, завдяки турботі керівництва району, були відремонтовані. В них створені чудові умови для перебування хворих, кращі, до речі, ніж в згаданому вище обласному лікувальному закладі (що не стосується якості лікування і високого профе-сіоналізму працівників кардіологічного диспансеру). Та ремонтні роботи у відділенні тривають. Завдяки турботі генерального директора ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська» Олександра Поворознюка та виконавчого директора підприємства Віталія Козловського, які надали всі необхідні матеріали та бригаду робітників, відділення оновлюється, поліпшується комфорт в інших його приміщеннях. Будівельна бригада, якою керує виконроб Оксана Лапа, виконує всі роботи якісно і швидко. Це робітники бригади Ганна Крикуненко, Олена Крикуненко та Галина Герасимчук. Вони вже відремонтували палати № 9, 10, 11, 12, 17, 18, коридор.
Працівники відділення та керівництво ЦРЛ високо цінують увагу до проблем районної медицини з боку Олександра Поворознюка, який жодного разу не відмовив у допомозі, бо ж турбота про громаду району – один з головних його пріоритетів як депутата районної ради, та й взагалі - як відповідальної і патріотичної особистості, що дбає про рідну землю, про своїх земляків.

Анатолій РЯБОКОНЬ.