ведучі заходу Т.Панета і Н.ПодкопаєваУрочистості з нагоди відзначення Дня працівників соціальної служби, які відбулися минулого четверга в залі засідань районної ради, пройшли надзвичайно весело і цікаво. З перших же секунд вони захопили учасників дуже вдалим і оригінальним режисерським ходом. Переповідати хід концертного чи іншого масового дійства – невдячна справа, але, в даному разі, кілька слів про його початок сказати варто.
Отже, прозвучали фанфари, які мали б сповістити про початок святкового дійства, і… тиша, на імпровізованій аван-сцені ніхто не з’являється. Дехто з гостей починає здивовано переглядатися – щось, мовляв, пішло не так. Піднімається директор РБК Ірина Рева і знервовано запитує у Леоніда Старова, який сидить за пультом підсилюючої апаратури: «Леоніде Леонідовичу, де ведучі?». «Я не знаю», - відповідає той. Зал завмер – дійсно, сталася надзвичайна подія, по-дібної до якої під час масових заходів ще не траплялося жодного разу. Зі свого місця підхоплюється заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета і зі словами: «Вибачте, будь ласка, я зараз розберуся, що сталося» вибігає з зали. А за кілька секунд вже всі зрозуміли, що це такий оригінальний розіграш, бо з динаміків звучить імітація її телефонної розмови з начальником відділу культури і туризму райдержадміністрації Наталією Подкопаєвою:

на сцені вихованці ДНЗ «Сонечко»-Наталіє Вікторівно, що сталося, де ведучі концерту?
-Вибачте, Тетяно Григорівно, я не встигла вчасно прибути і проконтролювати початок заходу, через кілька хвилин приїду.
Далі чується звук двигуна автомобіля, писк гальм. До зали заходять Н.Подкопаєва і Т.Панета.
-Тетяно Григорівно, ведучі десь поділися, тож я сама розпочну захід, – говорить Н.Подкопаєва.
-Та робіть вже щось, бо ж глядачі чекають, – відповідає Т.Панета.
-Добре, але це ще не все. Я сама не впораюся, тож будьте другою ведучою.
-Отакої, такого ще і не бувало! Ну та гаразд. Розберемося з вами пізніше, а зараз давайте вже розпочинати.
Глядачі належним чином оцінили цю начебто імпровізацію, і бурхливо привітали оплесками незвичних ведучих. Оплески і сміх цього дня ще багато разів лунали в залі, бо концертні номери були цікавими і дотепними, як, приміром, гумористичний танець-сценка – пародія на давно відомий номер «Танець маленьких лебедів» у виконанні Антона Антипенка і В’ячеслава Штепи. Сподобалися глядачам також жартівливі репризи ведучих та пісні у виконанні вихованців ДНЗ «Сонечко», а також Дмитра Суліми, Аліни Ткач, Антона Антипенка, Ольги Коваль, Ірини Реви, Катерини Мовчан.
Були, звичайно, і привітання керівників району - Сергія Завалія та Тамари Сакари, які підкреслили, що працівники всіх підрозділів соціальної сфери перебувають, так би мовити, на передовій, виконуючи функції держави у безпосередньому спілкуванні з людьми, які користуються соціальними послугами чи потребують соціальної допомоги. Вони віддають так багато тепла своїх сердець і уваги людям, що інколи навіть не вистачає часу і сил на власні сім’ї. Зате все це повертається до них шаною і вдячністю.
О.Павлюк отримує нагородуПісля вітальних слів на адресу героїв свята С.Завалій та Т.Сакара виконали приємну місію, вручивши ряду працівників нагороди.
Зокрема, Грамотою департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації нагороджено Наталію Щуку – соціального робітника відділення соціальної допомоги вдома територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послу).
Почесною грамотою районної ради і райдержадміністрації нагороджено Ольгу Євтушенко – соціального робітника відділення соціальної допомоги вдома територіального центру, Галину Лазарчук – інспектора соціальної роботи з дітьми, сім’ями та молоддю Ганнівської сільської ради, Юрія Кісіля – фахівця із соціальної роботи ІІ категорії районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Тетяну Костенко – соціального робітника відділення соціальної допомоги вдома територіального центру, Ольгу Павлюк – директора районного центру зайнятості, Ірину Щербак – начальника відділу прийому громадян управління соціального захисту населення райдержадміністрації, Лідію Ясковець – головного спе-ціаліста відділу з питань призначення, перерахунку та виплати пенсій управління Пенсійного фонду України в Петрівському районі.
Грамотою районної державної адміністрації нагороджено Ірину Коваль – начальника відділу виплат державних со-ціальних допомог і компенсацій управління соціального захисту населення райдержадміністрації.
Г.Москалець вітає Т.Панету як головного соціального працівника районуПодяку райдержадміністрації оголошено: Ніні Боднарюк, Валентині Годун, Юлії Харлан – соціальним робітникам відділення соціальної допомоги вдома територіального центру, Катерині Образок – головному спеціалісту відділу прийняття рішень управління соціального захисту населення райдержадміністрації.
Були також і жартівливі нагородження. Ведучі оголосили, наприклад, що найкращим подарунком для трудових колективів підрозділів соціальної сфери будуть відпустки своїх керівників, тож вони вирішили зібрати їм кошти на придбання туристичних путівок у далекі зарубіжні країни. Таким чином, керівник управління соціального захисту населення Валентина Сибіра отримала «сертифікат» на путівку до Франції, Наталія Летінська, яка очолює районне управління Пенсійного фонду – до Великої Британії, директор районного центру зайнятості Ольга Павлюк – до Польщі, директор Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Оксана Стулій - до Австралії, очільниця територіального центру Інна Лук’янова – до сонячної Грузії, місцем відпочинку Ірини Лугової, яка керує роботою служби у справах дітей, обрали Бразилію, а Тетяну Проценко вирішили не відпускати ні в гори, ні до моря, бо ж вона щодня потрібна у Фонді соціального страхування, тож її просто тепло привітали.
Зайве казати, що в залі панував надзвичайно гарний настрій, бо на таке веселе і креативне свято його учасники, мабуть, і не розраховували.
Наостанок керівники служб і підрозділів, що опікуються соціальною сферою, сфотографувалися разом з очільниками району.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

спільне фото керівників соціальних служб і підрозділів з очільниками району

На знімках: ведучі заходу Т.Панета і Н.Подкопаєва; на сцені вихованці ДНЗ «Сонечко»; О.Павлюк отримує нагороду; Г.Москалець вітає Т.Панету як головного соціального працівника району; спільне фото керівників соціальних служб і підрозділів з очільниками району.