Від імені депутатів Кіровоградської обласної ради прийміть щиросердні вітання з нагоди професійного свята – Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва!
Ви даруєте людям радість, несете культуру до кожного серця, кожної душі.
Культура — найважливіша складова нашого життя: відображений в різних проявах і традиціях самобутній дух народу. Культура робить людину особистістю; незримою силою вона формує національну свідомість, робить нас неповторними, несхожими на інших. Завдячуючи щоденній праці клубних працівників, викладачів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів, бібліотекарів, фахівців музейної справи, невтомно доглядаються джерела духовності.
Кіровоградщина високо цінує ваш вагомий внесок у розвиток національної культурної скарбниці. Без вашої підтримки і розуміння, без вашого доброго серця, ініціативності й творчої думки неможливі добрі переміни в нашому суспільному житті. Своєю плідною працею ви звеличуєте нашу батьківщину, примножуєте її успіхи і досягнення.
Впевнений, що і в подальшій роботі працівники культури Степової Еллади, аматори народного мистецтва докладуть усіх зусиль, аби на українській землі панували краса, добро, мир і злагода.
Нехай ніколи не згасає творчий вогник у ваших серцях!

З повагою голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко

* * *

Шановні працівники культури та аматори народного мистецтва! 

З нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва  прийміть наші найщиріші вітання та найкращі побажання! 
Ви даруєте людям радість, несете культуру до кожного серця, кожної душі,  а разом з тим, примножуючи велич нашого краю, своєю плідною творчою  працею та силою духу  звеличуєте рідну Україну!
Ваш творчий внесок у розвиток національної культури, щоденна подвижницька праця на ниві української культури заслуговує на слова щирої вдячності!
Сподіваємось і віримо, що це свято подарує вам душевну злагоду, натхнення в роботі заради утвердження на землі ідеалів Добра, Любові і Краси!
Низький уклін за вашу святу місію – зберігати, творити та примножувати національну культуру.   
Нехай ніколи не згасає творчий вогник у ваших серцях! 

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Тамара Сакара, голова районної ради