відвідали ветеранів селища Петрового, вручили їм квіти та продуктові набориДень визволення України від фашистських загарбників -  свято,  яке  відзначається  в  Україні   щорічно 28 жовтня, в день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної території України.

Ця страшна війна залишила слід у житті, практично, кожної української родини. 21 жовтня 1943 року війська Другого Українського фронту визволили від німецько-фашистських загарбників Петрове – перший районний центр Кіровоградщини, двома днями раніше (19 жовтня) – село Зелене.
Жорстокі бої за кожен населений пункт на землях Петрівщини тривали до 6 березня 1944 року. За визволення району загинуло близько 10306 воїнів.
Про це ми і наші нащадки маємо завжди пам’ятати і шанувати тих небагатьох ветеранів, яких залишилося в районі лише 15, оточувати їх турботою і увагою. Для них це багато вартує, а для нас - це маленька плата ветеранам за подарований мир і спокій.

Павло Стрілець з керівниками районуУ День визволення України від фашистських загарбників учасників бойових дій у Другій світовій війні відвідали і привітали зі святом сільські та селищні голови, школярі та керівники району.
Заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета, голова районної ради Тамара Сакара, директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Петрівського району Інна Лук’янова, голова ради ветеранів Олег Гіюк відвідали ветеранів селища Петрового, вручили їм квіти та продуктові набори.
Гості бажали ветеранам миру, міцного здоров’я, щастя, благополуччя та довгих років життя, а також говорили про збереження ветеранськими серцями та передачу молодому поколінню пам’яті і правди про Другу світову війну. Іван Заудальський та Павло Стрілець щиро раділи гостям, дякували за увагу. Хоча бойові рани та роки роблять свою справу, кожен з них дивиться на світ молодими очима, як і 70 років тому, згадуючи з натхненням і радістю свої молоді роки.
в центральній районній бібліотеці відбулася година історичної пам’яті «Страшна війна очима петрівчан»Цього ж дня в центральній районній бібліотеці відбулася година історичної пам’яті «Страшна війна очима петрівчан», в якій взяли участь старшокласники Петрівської гімназії та директор ра-йонного музею історії Світлана Сапок. Працівники бібліотеки підготували для учнів цікаву розповідь про те, як жили жителі району в роки окупації, про участь петрівчан у бойових діях, звільнення району від гітлерівських окупантів та згадали загиблих земляків.
Голова ради ветеранів району, учасник бойових дій в Афганістані, полковник запасу Олег Гіюк, який був запрошений на цю зустріч, розповів про заходи з військово-патріотичного виховання молоді, які проводить ветеранська організація, пошукову роботу по увічненню пам”яті загиблих воїнів Другої світової війни.

Анатолій Рябоконь.