Понад двісті спортсменів у складі восьми команд брали участь у фінальних спортивних іграх серед усіх верств сільського населення, проведених у середині жовтня Кіровоградською обласною організацією Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» АПК України на гостинній землі смт Олександрівки.
Вони виборювали першість у легкоатлетичній естафеті, конкурсі спортивних родин, захоплюючих і напружених змаганнях з волейболу, армспорту та перетягування канату.

Третє загальнокомандне місце за кількістю набраних очок (20) посіла збірна команда Петрівського району, поступившись перемогою господарям заходу та спортсменам Кіровоградського району, які зайняли, відпо-відно, перше та друге місця.
- Хочу відзначити, що петрівчани традиційно входять до першої «пятірки» кращих сільських команд області, - відзначила в розмові заступник голови правління обласної організації ВФСТ «Колос» Наталія Фельдман. - Цей показник є свідченням турботи та постійної уваги місцевої влади до позитивного вирішення питань поліпшення орга-нізації фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи на території району. Цього разу представники районної організації, очолюваної Сергієм Жуганом, вперше виграли «бронзу», що свідчить про їхню впевненість у своїх силах, зрослий рівень спортивної майстерності, зрослу мотивацію до перемоги.
Слухаю співрозмовницю з думкою про те, що, на відміну від ряду інших районів області, у тому числі й там, де створені осередки товариства, які залишилися без достатнього фінансування на проведення спортивних заходів, у Петрівському районі вишукують можливості для підтримки місцевих чемпіонів, зміцнення матеріальної бази, виділення необхідних коштів на відрядження представників району на змагання різного рівня. А спортсмени навзаєм намагаються все робити належне задля перемоги. І за прикладами далеко ходити не потрібно.
За результатами участі в обласних сільських спортивних іграх друге місце після Олександрівського ра-йону зайняла волейбольна команда з Петрівщини у складі Ігоря Муленка, Володимира Шершеньова, Дмитра Пашковського та трьох Олександрів -Хрокала, Ткача та Стритовича.
Переможними стали цьогорічні змагання і для Наталії Оксюти та Сергія Кицели - учасників команди петрівчан з армспорту, яка теж посіла друге місце у цьому виді спорту.
Залишається додати, що переможці, призери та всі учасники фінальних обласних спортивних ігор серед команд фізкультурно-спортивних клубів були нагороджені медалями, дипломами та грамотами, а команда - переможниця з Олександ-рівського району- пам’ятним Кубком.
Вже після повернення додому на апаратній нараді голова районної державної адміністрації Сергій Завалій подякував голові райради ВФСТ «Колос» Сергію Жугану за організацію й активну підготовку збірної команди до переможних виступів в обласному спортивному турнірі та за зайняте у ньому третє загальнокомандне місце.
Погодьмося, що підтримка місцевою владою майбутніх чемпіонів є цілком доречною та необхідною і слугує прикладом для інших сільських ра-йонів області.

Анатолій Саржевський, журналіст