зустріч військових з волонтерами нашого районуНапередодні Дня захисника України та свята Українського козацтва в районі побував комбат 17 окремого мотопіхотного батальйону територіальної оборони, полковник Олександр Щербина.
В щільному графіку перебування на Петрівщині командир знайшов час для короткого спілкування з місцевими ЗМІ.
-Олександре Олександровичу, розкажіть, будь ласка, про вашу співпрацю з Петрівським районом.
-У нашому 17 батальйоні з Петрівського району служило 20 чоловік. На даний момент на службі знаходиться 5 воїнів: двоє - з першої хвилі мобілізації, троє - з четвертої. Троє були нагороджені орденами «За мужність» третього ступеня, один нагороджений медаллю «Захисник Вітчизни».
Петрівський район славиться тим, що хлопці, які воювали, завжди трималися пліч-о-пліч і були дуже дружними.

полковник Олександр Щербина - комбат 17 батальйону територіальної оборониВолонтер Алла Павлівна Горністова приїздила до нас багато разів, привозила продукти харчування, одяг, обмундирування, будівельні матеріали, медикаменти, дитячі листівки, які були оберегом для військовослужбовців, загалом допомагали, чим могли.
Батальйон ніс службу на 58-ти блокпостах. Шлях, який він пройшов, становить 2771 км. Насправді, це дуже багато, адже сумарний пробіг нашої техніки становить близько 4 млн. км.
Познайомився я із головою райдержадміністрації Сергієм Завалієм, поспілкувалися. Домовилися, що наступного року я запрошую Сергія Володимировича, як шефа, до нас в гості, в батальйон. Представники влади, волонтери і надалі допомагатимуть нашому батальйону.

Під час урочистостей з нагоди Дня захисника України, голова РДА С. Завалій та голова районної ради Т. Сакара вручили учаснику АТО, командиру взводу 17 батальйону, капітану Сергію Савченку ключі від капітально відремонтованого автомобіля, який продовжить допомагати нашим військовим на Сході виконувати бойові завдання.

Спілкувався Олександр Дога.

На знімках: зустріч військових з волонтерами нашого району; полковник Олександр Щербина - комбат 17 батальйону територіальної оборони.