осіньОсінь – це чудова пора року. Недарма люди прозвали її золотою порою. Адже саме восени все навкруги міняється та покривається нібито золотими барвами. Дерева навкруги немовби розмальовані жовто-червоними фарбами, їх листочки поволі опадають на землю, вкриваючи її м’яким різнобарвним килимом.
Осіннє повітря наповнене специфічними для даної пори року пахощами: запахом сухої трави, опалого листя, вогкості, осінніх квітів, яблук та винограду. Оскільки зник запах розпеченого асфальту та влігся пил після дощу, повітря ніби здається чистішим. Відчувається свіжість і прохолода.
Звуки в осені теж особливі: шумить вітер, шарудить опале листя, дзвенить дощ, сумно курличуть журавлі, відлітаючи у теплі краї.
Різномаїття кольорів змінюється прозорістю та сірістю в кінці осені. У цей період, на якусь мить, душу покриває світлий смуток. Ми поринаємо в роздуми про сенс людського існування. У багатьох людей у цю пору з’являються нові ідеї і бажання. Поети, художники, композитори, а також фотографи створюють чимало нових творів, картин та цікавих фотознімків.
Усе це ознаки того, що настала найкрасивіша пора року. Настала золота осінь.

Олексій Сидоренко