учасники футбольного турніруМинулого тижня з нагоди 25-ї річниці створення Петрівської районної організації ветеранів України відбувся районний турнір з міні-футболу серед ветеранів спорту на Кубок пам’яті Івана Ткаченка.
Гру провели у Новому Стародубі на спортивному комплексі ПСП «Зарічне» за сприяння директора СВК« Зарічне» Андрія Давидовського, голови райдержадміністрації Сергія Завалія та голови районної ради Тамари Сакари. Організатором заходу стала районна організація Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» на чолі з його головою Сергієм Жуганом. У змаганні взяли участь команда «Іскра» з Іскрівки, яка була минулорічним переможцем Кубку, команда «Колос-ветерани» з Петрового, та юні гравці з Нового Стародуба.
Традиційно зустріч команд розпочалася хвилиною мовчання. Перед початком змагань перед спортсменами-ветеранами виступила заступник голови райдерж-адміністрації Тетяна Панета. Тетяна Григорівна  передала вітання спортсменам від районного керівництва, привітала всіх присутніх зі святами та побажала учасникам задоволення від гри, а суддям – справедливого суддівства. До привітань також долучилися виконуюча обов’язки завідувача сектору молоді та спорту райдержадміністрації Ірина Лугова та голова районної організації Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» Сергій Жуган, які побажали усім міцного здоров’я та чесної гри.

фрагмент одного з поєдинківЗагалом змагання проходили у теплій, дружній атмосфері.  Глядачі ж та вбо-лівальники насолоджувались захоплюючими моментами у всіх іграх. До речі, турнір проходив за коловою системою, тож переможець змагань визначився за найбільшою кількістю набраних очок.     
Сам турнір розділився на два етапи. У першому турі відбулася гра між «Колосом» та «Іскрою» і закінчилася вона перемогою «Колоса-ветерани» з рахунком 10:2. Більш безкомпромісною і цікавою виявилась гра між  збірною командою «Колос-ветерани» та молоддю Нового Стародуба, адже петрівці були вже втомлені після першої гри, до того ж вологе покриття не давало гравцям викластися в повній мірі, а щодо господарів поля - то у них була дуже гарна група підтримки, яка скандувала і досить весело підтримувала свою команду. Та все ж в другому турі – «Колос-ветерани» переміг юних футболістів з рахунком 9:5, підтверджуючи істину, що у гравців майстерність з роками не зникає.
День видався гарним і сонячним, і атмосфера на стадіоні була піднесеною і веселою.
Отож за підсумками турніру третє місце посіла команда молоді Нового Стародуба, друге –«Іскра», до складу якої входили Сергій Резніченко, Володимир Мяленко, Павло Копійка, Володимир Лимаренко та Григорій Толочний. Перемогу ж в турнірі та Кубок пам’яті І.М. Ткаченка вибороли «Колос-ветерани» у складі Олексія Іванова, Ігоря Комарчука, Юрія Гриви, Олександра Дяченка та Григорія Катрича. Відзначили також кращих гравців, якими стали: Олександр Дяченко та Павло Копійка.  Всі призери були нагороджені пам’ятними призами.
Організатори заходу ви-словлюють щиру вдячність за підтримку районному керівництву та голові ПСП «За-річне», депутату районної ради Андрію Давидовському.

Олена Приходкова.

На знімках: учасники футбольного турніру; фрагмент одного з поєдинків.