серед відзначених в обласному центрі з нагоди освітянського свята представників педагогічної громади були і педагоги з нашого району, зокрема Світлана Демченко - вчитель початкових класів Новостародубської ЗОШ та Валентина Бойко - директор Петрівського ЦДЮТОсінь - щедра пора не тільки на дари землі, а й на освітянське професійне свято. Вона дає початок новим паросткам - ідеям, думкам та проектам. І щоб упевнено почуватися на тих безкраїх “педагогічних” ланах, потрібно бути впевненим у своїх силах, оптимістом, вірити в досягнення мети, довіряти людям, з якими працюєш, не відмовляти колегам у добрих та мудрих порадах.
До таких людей належить і директор Петрівського районного центру дитячої та юнацької творчості Валентина Бойко, яка, завдяки вмілому поєднанню індивідуальних та колегіальних форм управління, протягом багатьох років роботи на займаній посаді забезпечує ефективність діяльності всього педагогічного колективу. Її інтелект поєднується із здатністю глибоко та всебічно аналізувати стан позашкільної освіти в районі, успішно працювати над питаннями створення належних умов для всебічного розвитку юної особистості і творчої самореалізації вихованців гуртків, збереження та примноження цінностей національної культури та духовності українського народу.

Як про одного з кращих керівників позашкільних навчальних закладів відгукується про неї завідувач методичного відділу обласного дитячо-юнацького центру Наталія Долгополова.
Від неї дізнався, що, за підтримки відділу освіти райдерж-адміністрації, зокрема його начальника Григорія Москальця, - людини щиро зацікавленої у функціонуванні позашкільної освіти, спільно з Валентиною Бойко було успішно вирішено питання організації повноцінної гурткової роботи на базі трьох опорних загальноосвітніх навчальних закладів району (приміщення самого закладу є замалим для неї) із одночасним виділенням окремих класів для занять по інтересах допитливих школярів.
Вони беруть участь у всіх масових заходах, які організовують обласні позашкільні навчальні заклади, стають призерами різноманітних конкурсів та фестивалів дитячої творчості. Діти залюбки відвідують гуртки м’якої іграшки та вишивання, шаховий, екологічний, соломоплетіння, декоративно-прикладного і образотворчого мистецтва, вокального співу. Вихованці гуртка “Юні пілоти”, з якими займається мій давній знайомий Олексій Кашеверов, постійно беруть участь у змаганнях з авіамодельного спорту обласного та всеукраїнського рівня і стають серед їхніх учасників кращими.
Директор районного центру дитячої та юнацької творчості живе своєю роботою, досягненнями та проблемами підзвітного колективу, який сповідує у своїй плідній діяльності педагогічне кредо: “Вперед завжди несіть мене, вітрила!», вважаючи себе щасливою й успішною людиною. І як добре, що її працьовитість та енергійність, у поєднанні з високим професіоналізмом, не залишається непоміченою.
У цій думці я ствердився під час вручення Валентині Олексіївні Бойко Почесної грамоти Кіровоградської обласної державної адміністрації та обласної ради, якою вона була нагороджена минулого тижня під час проведення урочистостей до Дня працівників освіти у Кропивницькому
Сама ж нагороджена вважає цю високу нагороду - нагородою для всього дружного і працьовитого колективу працівників позашкільного навчального закладу.

Анатолій Саржевський,

Фото автора

На знімку: серед відзначених в обласному центрі з нагоди освітянського свята представників педагогічної громади були і педагоги з нашого району, зокрема Світлана Демченко - вчитель початкових класів Новостародубської ЗОШ та Валентина Бойко - директор Петрівського ЦДЮТ.