Стояти в чергах не потрібно

У багатьох абонентів Кіровоградгазу викликають незадоволення великі черги, що виникають в абонентському відділі під час перерахунків. Завдяки нововведенню, стояти в чергах непотрібно. Відтепер абсолютно всю інформацію щодо особового рахунку споживачі природного газу можуть дізнатися за допомогою веб-серверу. Для цього необхідно зайти на сайт «Газоліна онлайн» і створити особистий кабінет. Щоб пройти реєстрацію, треба вказати газову компанію – ВАТ «Кіровоградгаз», прізвище, ім’я, по батькові, номер особового рахунку в форматі 9 цифр (наприклад 108032771), номер лічильника, суму останньої сплати та електронну адресу поштової скриньки, на яку і прийде пароль доступу до особистого кабінету. В особовому кабінеті можна буде ознайомитися зі станом особового рахунку, надходженнями по субсидії, які об’єми закриваються, які ідуть нарахування, а також дізнатися довідкову інформацію. Через особистий кабінет можна передавати показники газового лічильника і робити звіряння. На сайті зручно переглядати інформацію про тарифи та нововведення у системі газопостачання. Сервіс продовжують вдосконалювати. Тож невдовзі через особистий кабінет можна буде не тільки роздрукувати квитанцію на оплату, а й здійснити безготівковий розрахунок за спожитий газ, не виходячи з дому.

Газ – нові договірні відносини

Споживачі природного газу нещодавно отримали бланки до заяв на приєднання до договору постачання та невдовзі отримають заяви приєднання до договору мереж природного газу. Підписання договорів вимагають нещодавні законодавчі зміни. Нові договори є публічними і не вимагають двостороннього підпису документів, що значно спрощує процедуру його укладання. Запровадження публічних договорів є Європейською практикою, яка мінімізує бюрократичну тяганину. На даний момент діє європейська форма договору. Умовою приєднання до договору розподілу або постачання є підписання заяви приєднання. Якщо раніше був один договір на постачання та розподіл природного газу, то зараз це два окремих документи. Ці договори є публічними і з ними можна ознайомитися на сайті ВАТ «Кіровоградгаз» та на сайті постачання ДП Центргаз. Заява-приєднання повинна містити як мінімум три підписи власника житлового будинку, що за-свідчують згоду в виборі способів розрахунків та термінів оплати послуг. Також однією із умов приєднання до договору постачання є оплачена квитанція з переданими показниками лічильника. Тобто, якщо людина сплатила за газ - це вже є одним із видів приєднання до договору постачання. В свою чергу, відмова від підписання договору і відмова сплачувати за природний газ тягне за собою відключення від газопостачання.

Щорічні акти обов’язкові

Нещодавно затверджені Правила безпеки систем газопостачання та Кодекс газорозподільних систем передбачають розмежування балансової належності та експлуатаційної відповідальності. На їх виконання між споживачами та газовим господарством підписується відповідний акт. Він регламентує зону відповідальності. Тобто до точки врізки за газові мережі відповідає газорозподільна орга-нізація, а після місця врізки — відповідає абонент. Крім того, з кожним абонентом буде укладений договір на технічне обстеження та обслуговування газових систем. З метою підписання документів до абонентів прийдуть представники газового господарства. Вони проведуть обстеження та перевірять наявність необхідних документів. Якщо ж акт на розмежування балансової належності і експлуатаційної відповідальності не буде підписаний (підписання цього акту безкоштовне), то газопостачання до оселі буде припинено.
Торкнулися зміни і сервісного обслуговування. Раніше абонентам надавалося посвідчення, що вони можуть перевіряти у себе димові та вентиляційні канали самостійно, але на даний час вони є недійсними. Згідно нового закону, зараз необхідно перед початком кожного опалювального сезону надати до управління газового господарства акти перевірки димових та вентиляційних каналів. Громадяни мають право самостійно обирати організацію з обслуговування газорозподільної системи та димовентеля-ційних каналів. Зокрема, ці послуги надає і газове господарство. Підписання договору на сервісне обслуговування саме з управлінням газового господарства має певні переваги. Наприклад, якщо в опалювальний сезон виходить з ладу котел, а у абонента є договір з газовим господарством, то вищевказані працівники протягом кількох годин усунуть несправність, а споживачу необхідно буде сплатити лише за запчастини. Всі роботи будуть безкоштовними. Якщо ж договір на сервісне обслуговування укладений з іншою організацією, то аварійна служба виїде на місце, констатує факт, що є несправність газового приладу, перекриє газ на вводі, і абоненту доведеться звертатися в ту органі-зацію, яка робить сервісне обслуговування. Вказане в опалювальній період, при складних погодних умовах, може привести до негативних наслідків. Підписання Акта на розмежування балансової належності і експлуатаційної відповідальності є обов’язковою умовою договору на розподіл.

Адміністрація Олександрійського УЕГГ.