відновленний музейВажко переоцінити роль закладів культури, особливо в теперішній час. Працівники закладів формують духовність громадян, їхня праця завжди була і залишається спрямованою на зміцнення головних оберегів народу. Вони роблять все можливе для розквіту і збагачення культури рідного краю.
На жаль, останні роки фінансування галузі було досить обмеженим, тому і накопичилося безліч проблем.
Тільки в 2015 та 2016 роках «крига скресла». У минулому році в районному Будинку культури замінено вікна та придбано музичну апаратуру за кошти бюджету та спонсорські кошти. Придбані також сценічні костюми для аматорського хорового колективу районного Будинку культури та для вихованців хореографічного відділення Петрівської дитячої музичної школи.
Сама будівля РБК за роки свого існування не бачила жодного капітального ремонту. Тож виготовлена вся необхідна проектна документація щодо перекриття покрівлі районного Будинку культури, і ось вже підрядна організація розпочала ремонтні роботи.
– У цілому ж роботи проходять відповідно до календарного графіка, – повідомила начальник відділу культури РДА Наталія Подкопаєва. – Кошти на будівельні матеріали перераховані, матеріали закуплені, тож будівельники взялися за роботу. За словами Наталії Вікторівни, в цьому році на ремонтні роботи по районному Будинку культури передбачено кошти з районного  бюджету в розмірі 934 тис. грн. Вартість здійснених на сьогодні робіт сягає 187тис.грн.
Керівники району приділили увагу і районному музею історії. Ця старенька, непримітна будівля за короткий час несказанно змінилася, за кошти районного бюджету тут замінили вікна, двері, покрівлю, виконали фасадні роботи, в тому числі і фарбування. Упорядковано і територію біля музею – тут висаджено сквер «Єдність Петрівщини», який скоро також стане однією з окрас районного центру.

Прес-служба райдержадміністрації.