виступ хору ветеранів «Водограй»Таку назву мав масовий захід, присвячений Дню людей похилого віку, Дню ветерана та 25-річчю створення Всеукраїнської громадської організації ветеранів України, що відбувся в Петровому минулої пятниці.
Урочиста частина пройшла в залі засідань районної ради. Розпочалася вона нетрадиційно – з виступу хору районної громадської організації ветеранів «Водограй», який виконав пісні «Зичимо щастя» та «Розпрягайте, хлопці, коней!». Хоровий колектив створений зовсім недавно, але пісні його звучали досить злагоджено, а остання – з таким запалом і натхненням, що аж не вірилося, що співають люди, котрі розміняли вже не один десяток років.
Далі учасники хору зайняли свої місця в залі, а всіх присутніх привітали вальсом юні танцюристи – учні хореографічного відділення Петрівської дитячої музичної школи.
А потім, керівники району Сергій Завалій та Тамара Сакара привітали присутніх зі святом.
- Сьогодні хочеться сказати вам слова вдячності та пошани, побажати щастя, здоров’я і благополуччя вам, вашим дітям і онукам - звернувся до ветеранів Сергій Володимирович. Нинішнє свято – це символ єднання поколінь. Адже ми вчимося у вас самовідданості, витримці, патріотизму, прислухаємося до ваших мудрих порад. Тож наснаги вам ще на багато років, а ми будемо робити все, аби забезпечити вас, вашу громадську організацію всім необхідним.

з вітальним словом до колег звертається голова районної організації ветеранів Олег ГіюкТамара Вікторівна зізналася, що їй надзвичайно приємно бачити усмішки на обличчях людей поважного віку, її вразив запал, з яким ветерани виконали козацьку пісню.
- Ви показуєте нам приклад, як треба жити і любити Батьківщину, як потрібно працювати задля людей. Тож нехай вас благословить Господь на багато років життя, міцного здоров’я вам і благополуччя, – побажала вона.
До привітань долучився голова районної організації ветеранів України Олег Гіюк. Він висловив подяку керівництву району за підтримку і всебічну допомогу, нагадав, що їхні слова не розходяться зі справами, а активістам організації подякував за ентузіазм, висловив думку, що активний спосіб життя додає сил і здоров’я, та й років життя.
Учасників свята вітали також начальник управління соціального захисту райдержадміністрації Валентина Сибіра, директор територіального центру обслуговування населення Інна Лук’янова, яка організувала в територіальному центрі День відкритих дверей для людей похилого віку.
за активну участь в роботі районної ветеранської організації нагороджується Олена Карпівна Лук’яноваВелику групу активістів районної ветеранської організації було нагороджено Грамотами та подарунками. Окрасою заходу стали пісні у виконанні юних самодіяльних артистів - вокального ансамблю «Лілея» та солістів - Влади Адамюк,Люби Даценко і Олі Ленської.
Свято продовжилося на майданчику біля офісу районної організації ветеранів України.
Своєрідним вступом до цієї його сторінки був виступ духового оркестру, серед учасників якого, до речі, також майже всі пенсіонери. Затим людей поважного віку привітала Петрівський селищний голова Світлана Тилик. Вона вручила нагороди сім’ям Чвалків, Польщ та Гончаруків за багаторічне спільне проживання – як приклад вірної любові.
У програмі вечора відпочинку були виступи учасників художньої самодіяльності районного Будинку культури, вже згаданого вище хору ветеранів, ігри, розваги, конкурси, програма «Карооке», частування українською кашею.
А головним здобутком заходу став заряд бадьорості та гарного настрою.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

подружжя Григорія Івановича та Юлії Прокопівни Чвалків - взірець родинної злагоди та вірності День відкритих дверей в територіальному центрі та його почесні гості

На знімках: виступ хору ветеранів «Водограй»; з вітальним словом до колег звертається голова районної організації ветеранів Олег Гіюк; за активну участь в роботі районної ветеранської організації нагороджується Олена Карпівна Лук’янова; подружжя Григорія Івановича та Юлії Прокопівни Чвалків - взірець родинної злагоди та вірності;  День відкритих дверей в територіальному центрі та його почесні гості.