працівники Червонокостянтинівського ДНЗ «Сонечко» – завідуюча О.В. Бас; вихователі Т.В. Гринчишина та Н.А.Дудко; помічники вихователя Т.В.Масюк та В.Й Румянцева; кухар – З.О.СолонькоПрофесія вихователя вимагає від людини глибокої самовіддачі, величезного терпіння і нескінченної любові до своєї справи. Виховання дітей на початку їхнього життєвого шляху – не просте завдання, але від його успішного вирішення залежить майже все наше майбутнє. Той фундамент, який закладається в нас з самого дитинства, служить нам опорою і основою в подальшому житті.
Напевне, всі батьки хочуть, щоб їх дитина росла здоровою і розумною. Для цього необхідно забезпечити дитині повноцінний розвиток. Зробити це в домашніх умовах далеко не завжди виявляється можливим, оскільки дитина потребує розвитку в середовищі однолітків. І тоді на допомогу приходить дитячий садок.
Так нещодавно нам довелося зустрітися і поспілкуватися з педагогічним колективом садочка «Сонечко», що знаходиться в Червонокостянтинівці. Колектив цього закладу привітний та доброзичливий. Діток зараз виховують небагато, але різновікової категорії, тому професійні педагоги використовують індивідуальний підхід до кожного вихованця.

Заняття проводять за сучасними методиками, які допомагають розвивати увагу, пам’ять, мислення, кмітливість, ініціативність, навички спілкування, зна-йомлять з етичними та естетичними нормами поведінки у суспільстві. Досвідчені педагоги організовують проведення часу дітей: ігри, щоденну прогулянку, інші заходи, відповідно до режиму дня, та тісно співпрацюють з ви-кладачами початкових класів для кращої підготовки до шкільного навчання. На вихователів покладається відповідальність за життя і здоров’я дітей.
Приємно вразили нас відгуки батьків і самих вихованців про атмосферу цього дошкільного закладу, вони також вдячні кухареві за страви,що виходять смачними, як домашні.
Дошкільний вік – один з найбільш відповідальних і важливих періодів у житті підростаючого покоління, в якому закладаються паростки любові до природи, навколишньо-го світу, любові до Батьківщини. У цей період не тільки формуються основи світосприйняття і здоров’я дитини, особистість і вектор моральності, але і відбувається якесь незриме таїнство, яке можливе тільки на рубежі поколінь – передача нашої спільної спадщини. Бути вихователем – високе покликання і глибока повага. Від професіоналізму, терпіння і мудрості наших вихователів, уваги до унікального і своєрідного внутрішнього світу дитини залежить те найдорожче, що у нас є – наше життя і наша надія на щасливе майбутнє.

Олена Приходкова.

На знімку: працівники Червонокостянтинівського ДНЗ «Сонечко» – завідуюча О.В. Бас; вихователі Т.В. Гринчишина та Н.А.Дудко; помічники вихователя Т.В.Масюк та В.Й Румянцева; кухар – З.О.Солонько.