перша сходинка символічного п”єдесталу пошани - вже звичне місце для родини МаксимовихЦей день надовго запам’ятається родині Максимових - учасникам конкурсу «Мамо, тато, я – спортивна сім’я», що відбувся минулої суботи на кропивницькому стадіоні «Зірка» в рамках фінального етапу обласних комплексних змагань серед дітей і юнацтва «Олімпіада Кіровоградщини».
Змагання проводилися на виконання обласної цільової соціальної програми розвитку фізичної культури і спорту на 2012-2016 роки та з метою популяризації фізичної культури, спрямованої на зміцнення здоров’я, розвиток фізичних, морально-вольових та інтелектуальних здібностей особистості, широкого залучення школярів та членів їх родин до занять фізичною культурою, масовим спортом.
В урочистому відкритті змагань за участю 468 спортсменів, які увійшли до складу 21 команди, брали участь перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко та депутат обласної ради голова комісії з питань бюджету, фінансово-економічної політики та інвестицій Павло Фесюк, а також заступник начальника управління освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації Уляна Соколенко та директор Кіровоградського обласного центру фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх” Марина Марініна.
Після їхніх напутніх слів бути кращими на всіх етапах спортивних поєдинків діти включилися в змагання з міні-футболу, стрітболу, дартсу, стрибках у довжину з місця, через скакалку, човникового бігу, а 13 родин з районів області брали участь у змаганнях “Мама, тато, я - спортивна сім”я”.

юні петрівчани гідно відстояли спортивну честь районуКоманду Петрівського району представляла дружна родина Максимових з Нового Стародуба, яка вже сім років поспіль захищає честь району і тричі ставала переможцем обласних змагань «Мама, тато, я - спортивна сім”я» та двічі брала участь у подібних Всеукраїнських змаганнях, де займала, відповідно, четверте та шосте місця.
Цього разу батько Євген, його дружина Тетяна та син Євген знову були недосяжними за результатами участі в легкоатлетичній естафеті, веденні футбольного м’яча руками на відстані 20м і назад, перекочуванні обруча по землі на відстані 20 метрів і назад, стрибках через скакалку. Тому зайняте ними перше місце на змаганнях серед 13 родин і отримані нагороди організаторів - закономірний результат їхньої міцної дружби зі спортом.
Успішно виступили на змаганнях й інші члени команди, які поділили 7-11 місця у поєдинках з міні-футболу, 11- 9 місця — зі стритболу, 9 місце -зі стрибків у довжину з місця, та 7 місце з човникового бігу, що дозволило петрівчанам зайняти шосте місце в загальнокомандному заліку змагань.
Трохи втомленими, але щасливими та задоволеними від спортивних здобутків повернулися школярі того дня того дня з обласного центру -їм є про що розпо-відати друзям та однокласникам.

Анатолій Саржевський, керівник прес-центру управління освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації

На знімках: перша сходинка символічного п”єдесталу пошани - вже звичне місце для родини Максимових; юні петрівчани гідно відстояли спортивну честь району.
Фото автора та Ігоря Ліподата.