Наталія Оксюта - переможець змагань Кубка УкраїниЩойно закінчився найбільший світовий спортивний форум – ХХХІ літні Олімпійські ігри. На жаль, команда України виступила далеко не так, як нам хотілося б, отримавши найгірший результат за увесь час державної незалежності. Цьому є багато причин, серед яких і недостатня увага до розвитку спорту з боку держави (через це десятки провідних українських спортсменів виступали під прапорами інших країн), і війна…
Та, не в останню чергу, скромні спортивні результати маємо і через те, що діти та молодь надто мало уваги приділяють заняттям фізкультурою, гартуванню свого тіла. На телебаченні рекламують що завгодно – пиво, чіпси, сухарики, горілку, а не заняття спортом. Тому дуже важливо, щоб молодь знала про досягнення спортсменів, брала з них приклад.
У нас, в Петрівському районі, є на кого рівнятися. Це і заслужений тренер Радянського Союзу та України Віра Смєлова, і знані в усій Україні гандболістки з Луганки, і, звичайно ж, гордість Петрівщини – професійний футбольний клуб «Інгулець», створений Олександром Поворознюком, дві команди якого виступають в першому та другому дивізіонах футбольного чемпіонату України.
Та є в Петровому і люди, котрі мають вагомі спортивні досягнення, які живуть поряд з нами, як кажуть, на сусідній вулиці, або в сусідньому будинку, як, наприклад, Наталія Оксюта, працівниця Петрівського кар’єру ПрАТ «ЦГЗК».

Потрапила Наталка у великий спорт, можна сказати, випадково. У 2003 році брала участь, як капітан команди кар’єру, у екстрим-шоу «Останній герой», яке проводили серед підприємств комбінату. Після завершення змагань ввечері розважалися, тож хлопці вирішили помірятися силою, влаштувавши імпровізовані змагання з армрестлінгу. До них, задля жарту, приєдналася і Наталка. Жарт виявився напрочуд вдалим – ніхто з представників сильної статі не зумів їй скласти гідну конкуренцію. Після того вона потрапила в поле зору чемпіона світу з цього виду спорту Ігоря Моісеєва, який запропонував їй серйозно зайнятися спортом, став її тренером.
Невдовзі вже успішно виступила на міських змаганнях, а далі – на обласних Дніпропетровської та Кіровоградської областей, Всеукраїнських. Вже важко і пригадати – скільки разів ставала переможцем і призером. Серед найбільших досягнень – 8-разовий володар Кубку України, срібний призер Чемпіонату України, переможець Всеукраїнського турніру «Сила проти насилля».
Нині кандидат у майстри спорту Наталія Оксюта, планує взяти участь в обласних змаганнях спортивного товариства «Колос». Тож побажаємо їй успіху, а молоді порадимо брати приклад з таких людей, як вона.

Анатолій Рябоконь.

На знімку: Наталія Оксюта - переможець змагань Кубка України.