члени зернозбирального загону: Анатолій Линник, Руслан Артеменко, Валентин Панов, Петро Білець та Володимир АбоїмовСВК Агрофірма «Маріампольська» господарює на землі вже 85 років. Усі ці роки воно серед лідерів по вирощуванню сільськогосподарських культур та по виробництву тваринницької продукції. Незважаючи на те, що минулорічна осінь була засушлива і довелося вносити деякі корективи до сівозміни, маріампольцям, завдяки своєчасним агротехнічним заходам вдалося виростити добрий урожай ранніх зернових культур: озима пшениця вродила по 50 цнт., ячмінь - по 48 на круг, а ярий - по 37 цнт з гектара. Загалом цьогорічний ужинок становить 6000 тонн цих культур. Літня спека внесла свої корективи й стосовно урожайності пізніх культур, тож тепер вона очікується дещо меншою проти минулорічної. Нещодавно кормозаготівельники завершили силосування, а враховуючи і минулорічні залишкові запаси, соковитого корму має вистачити на півтора року. Раніше заготовили 500 тонн сіна і 1300 тонн соломи та 400 тонн сінажу. Для ситої зимівлі повністю забезпечені і фуражем.

механізатори Олександр Філенко і Володимир ГалайчукСлід зазначити, що господарство мало наміри збільшити поголів’я ВРХ, та, на жаль, ці плани поки що залишаються нездійсненними, адже в агрофірмі було незаконно вилучено майже 300 га орної землі. І ось уже чотири роки поспіль триває судова тяганина. Цю справу розглядав навіть Верховний Суд України, який виніс ухвалу на користь «Маріампольської», тож тепер Держкомзем має поновити порушені ним же права агрофірми щодо продовження терміну використання цієї площі саме СВК. Та чиновники із земельного відомства чомусь не поспішають виконувати рішення попередніх - як Кіровоградського апеляційного, так Кіровоградського окружного адміністративного судів, які були ухвалені раніше. І це в той час, коли в країні начебто відбуваються кардинальні реформи в судовій та правоохоронній системах, а таке зволікання породжує ще більшу недовіру громадян до вітчизняної судової сфери. Гасло «Врятуємо село!» вже майже зникло із лексикону політиків і невипадково, бо судячи з дій деяких чиновників, стає очевидним, що вони роблять все навпаки.
під час обідньої перерви кормозаготівельники Володимир Рубанов, Григорій Самодід та Сергій КонськийНезважаючи на ці обставини, хлібороби наполегливо трудяться на полях, а тваринники - на фермах. Зберігаючи робочі місця, правління СВК «Агрофірма «Маріампольська» таким чином зберігає і профіль сільгосппідприємства, а також забезпечує життєдіяльність підпорядкованих сіл - Луганки і Братського. За рахунок підвищення продуктивності праці у господарстві збільшили на 25% розмір заробітної плати, яка тепер, в середньому, становить 3150 гривень. За обігові кошти поновили машинно-тракторний парк на суму 8 мільйонів гривень. Колектив наполегливо працює над підвищенням економічної самодостатності агрофірми, аби і надалі нарощувати динаміку солідарності свого розвитку.

Сергій АНДРУСЕНКО.

тракторист Леонід Фурса головний агроном Володимир Міщанін з агрономом відділку Михайлом Голубовим

 кухар Ірина Антоненко вважає справою своєї професійної честі вчасно нагодувати жниварів смачним обідом

На знімках: члени зернозбирального загону: Анатолій Линник, Руслан Артеменко, Валентин Панов, Петро Білець та Володимир Абоїмов; механізатори Олександр Філенко і Володимир Галайчук; під час обідньої перерви кормозаготівельники Володимир Рубанов, Григорій Самодід та Сергій Конський, тракторист Леонід Фурса, головний агроном Володимир Міщанін з агрономом відділку Михайлом Голубовим; кухар Ірина Антоненко вважає справою своєї професійної честі вчасно нагодувати жниварів смачним обідом.