голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко, спільно з головою облради Олександром Чорноіваненком, урочисто вручив ключі від шкільних автобусівЦими днями делегація району, яку очолила заступник голови районної державної адміністрації Тетяна Панета, взяла участь в обласному педагогічному форумі, що відбувся на базі Кіровоградського Національного технічного університету.
Перед відкриттям форуму голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко, спільно з головою облради Олександром Чорноіваненком, урочисто вручив ключі від шкільних автобусів та документи на них керівникам кількох навчальних закладів районів, серед яких була і директор Новостародубської ЗОШ І-ІІІ ступеня Лариса Бурлак.
Транспорт для школярів придбано шляхом публічних закупівель за рахунок співфінансування з державного та місцевих бюджетів. Середня вартість одного автобуса склала 1 мільйон 320 тисяч гривень.
Вітаючи керівників сільських шкіл з отриманням нового транспорту, Сергій Кузьменко зазначив, що придбання нових автобусів – це лише частина виконаної роботи органами державної влади та місцевого самоврядування для створення умов рівного доступу сільських і міських дітей до здобуття якісної освіти. У подальшому треба дбати про відпо-відний технічний стан цього транспорту, забезпечення його пальним та про безпечність маршрутів, якими він рухатиметься.

Насамкінець голова облдержадміністрації висловив переконання, що зазначені завдання буде успішно виконано спільними зусиллями органів влади та педагогів.
Шкільні автобуси повністю пристосовані для перевезення малечі: двигун обладнаний електронним блоком керування, в салоні працює мікрофон та гучномовець, всі сидіння мають ремені безпеки.
Тож з 1 вересня 2016 року діти з віддалених сіл Новостародубської сільської ради та самого Нового Стародуба будуть добиратися до місця навчання в гарних і комфортних умовах.

один з автобусів