гості святаЦього року ювілей селища співпав з 25-ю річницею Незалежності України та з Днем шахтаря, і невипадково, адже саме в кінці 50-х років у Балахівці розпочався видобуток бурого вугілля. Тоді селище зростало дуже швидко і вже невдовзі стало одним з найпривабливіших населених пунктів Петрівщини, з добре розвинутою інфраструктурою. На жаль, з відомих причин, в кінці 80-х років припинив роботу вуглерозріз, а згодом завершилися і рекультиваційні роботи.
Але Балахівка і зараз – шахтарське селище, яке славиться далеко поза межами області своїм Голубим озером, а ще - мудрими, працьовитими, небайдужими людьми. Це - велика і дружня родина, це славні земляки, люди різних професій.
Жителі селища 27 серпня 2016 року зібралися біля Будинку культури, де і відбувалися урочистості.
На правах господаря, відкрив їх селищний голова Олександр Коваленко, котрий, в першу чергу, подякував підприємцям і сільгоспвиробникам, які підтримали громаду і допомогли в організації святкування.

пенсіонериПочесними гостями свята стали заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета і голова районної ради Тамара Сакара, які, вітаючи балахівців, зокрема зазначали: «День села – це не просто свято, а день народження вас усіх, можливість запросити в гості друзів та родичів, познайомити їх зі своєю культурою та звичаями. Складаємо слова шани найпочеснішим жителям Балахівки поважного віку. Приємно бачити юрби маленьких діток, котрі є нашим майбутнім, надією Петрівщини та краю. Адже за весь період місцеві навчальні заклади виплекали не одне покоління хороших фахівців різних галузей – сільського господарства, освіти, медицини, кандидатів та докторів наук. Щиро вітаємо вас із святом. Бажаємо всім жителям доброго здоров’я, миру, достатку та процвітання».
Із словами вітання та благословення до жителів селища звернувся священик місцевої релігійної громади – отець Володимир.
А яке свято без концерту? Барвистими піснями та танцями продовжили сільські гуляння юні дарування - вихованні місцевої школи. Багато гарних пісень, приємних емоцій подарували балахівцям артисти районного Будинку культури, які виступили з концертною програмою. Паралельно з урочистостями проходили спортивні змагання з футболу та шахів.
А ще балахівці та гості мали змогу переглянути фотовиставку з історією заснування і розвитку селища, помилуватися виставкою квітів.
Голова селища, разом із підприємцями подбали і про частування: козацьким кулішем, варениками та юшкою.. Дітворі роздавали морозиво та цукерки. А на завершення святкового дня була, як і годиться, дискотека.

Сторінка підготовлена за сприяння прес-служби райдержадміністрації.

танок