підняття Державного ПрапораПетрівщина відсвяткувала 25-річчя Незалежності України

Уже зоря нової ери сяє
І таємничо манить і зове.
Старе так важко відмирає,
Та в муках родиться живе.

На цьому тижні Україна відзначила 25-річний ювілей від дня народження, як незалежної держави. Втім, це твердження досить умовне, бо ж вже були в історії невеликі періоди існування незалежної України, та зберегти державу тодішні її очільники не зуміли. Тож нині Україна заново відроджуєтьсяяк самостійний член світового співтовариства, виправляючи історичну несправедливість. Бо ж це нонсенс – один з найбільших європейських етносів, що проживає в центрі континенту, впродовж багатьох століть не мав своєї держави.

На землях ТОВ «Агрофірма «П”ятихатська» пройшов черговий семінар для сільгосптоваровиробників «День Поля»

Компанія «Агроскоп Інтернешнл» є унікальним постачальником комплексних інноваційних технологій на аграрному ринку України. В 2014 році було відкрито перші Агроцентри інноваційних технологій, метою яких є розробка та впровадження прогресивного досвіду вирощування широкого спектру польових культур. В Агроцентрах детально відпрацьовуються всі етапи агротехнологій: шукаються можливості для повного розкриття потенціалу гібридів та сортів, розробляються оптимальні системи захисту рослин, вивчається вплив систем підживлення рослин на врожай та його якість, розробляються нові напрямки вирішення специфічних проблем кожного регіону України.
Агрономи компанії використовують результати досліджень для розрахунку впливу комплексних факторів на прибуток виробників. Ці рекомендації дають можливість виробникам завжди бути на крок попереду, отримувати гарні врожаї та підвищувати економічну ефективність сільськогосподарського виробництва.
Генеральний директор ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська» Олександр Поворознюк – саме з тих людей, які прагнуть бути на вістрі прогресу, застосовувати найпередовіші і найефективніші технології. Тож і господарство, яке прийняв у напіврозваленому стані, вивів у число найпотужніших як в районі, так і в області.

Днями мені довелося зустрітися з Оленою Іванівною Маслюк – нашою землячкою, яка вже 14 років живе і працює в Португалії. Побувавши в Петровому, вона не могла оминути офіс громадської організації «Допоможемо воїнам Пет-рівщини», адже і сама, перебуваючи далеко від Батьківщини, займається волонтерською діяльністю, разом зі співвітчизниками намагається допомагати Україні, її воїнам, які боронять нашу свободу і незалежність.
Живе Олена Іванівна в місті Брага, що на півночі Португалії. Тут є чимала діаспора українців, практично всі вони – палкі патріоти України. Гуртуються для волонтерської допомоги, організували фольклорний ансамбль «Українські барви», проводять різноманітні заходи – як мистецькі, так і громадсько-політичні. Асоціація «Солідарність», членами якої є як українці, так і португальці, а президентом - священнослужитель, отець Василь Бундзяк, надає мате-ріальну і гуманітарну допомогу Україні, доносить до португальського суспільства правду про Україну, агресію Росії і війну на Донбасі. Таких організацій в Португалії чимало, і діють вони дуже успішно. Результатом цієї діяльності є те, що португальський Парламент прийняв рішення про надання допомоги пораненим українським бійцям, організацію їхньої реабілітації. А ще місто Брага відоме тим, що тут відкрито перший в Європі пам’ятник героям Небесної Сотні. Ця подія відбулася 6 березня 2016 року, на ній були присутні українські дипломати, представники української діаспори і місцевої громадськості. Гроші на спорудження монумента збирали серед прихожан української православної церкви , до цієї справи активно долучилися і португальці.

Радість і сум - яскраві емоції футбольного дійства

Минулий тиждень виявився для уболівальників Петрівщини досить багатим на яскраві, цікаві події, що дозволили відчути нам увесь спектр переживань: від радісної втіхи до відвертого смутку чи навіть розпачу. Точніше – розпочалося все з розпачу, затим серця уболівальників переповнили радість і гордість, а насамкінець – знову не обійшлося без дещиці смутку…
Та, дещо порушивши хронологію, розпочнемо з радісної новини. Тим більше, що безпосередніми її свідками стали кілька сотень уболівальників з Петрівщини та сусідніх міст, коли в рамках п’ятого туру чемпіонату України серед команд другої ліги до Петрового завітала досить амбітна і сильна команда «Балкани» з Одещини. Власне, знайомством цю зустріч важко назвати, адже зустрічалися між собою «Інгулець» і «Балкани» уже п’ять разів. До речі, зустрічі ці були ще в рамках аматорської першості і аматорського Кубку України. Двічі сильнішим виявлявся «Інгулець», тричі – гору брали «Балкани». Щоправда, в останніх чотирьох поєдинках зорянцям протистояла не перша, а друга наша команда. Як, власне, й цього разу.

З 12 серпня на території нашої держави стартував місячник безпеки дорожнього руху, у рамках якого поліцейські проводять спеціальні профілактичні заходи задля зменшення кількості аварійних ситуацій, травмування людей на автошляхах та крадіжок автотранспорту.
Серед конкретних кроків, які проводять працівники поліції, – профілактичні відпрацювання з метою виявлення керманичів у стані алкогольного сп’яніння, фактів перевищення швидкості, порушень правил маневрування тощо.
Ні для кого не секрет, що водії, які виїжджають на дорогу в стані алкогольного сп’яніння, ризикують не лише грошима, правами і власним життям, а й життям і здоров’ям оточуючих. Багато ДТП із сумними наслідками стається саме через пияцтво за кермом. Причому, через водіїв, які не можуть себе втримати, гинуть люди, які просто опинилися не в тому місці і не в той час. Навіть після келиха пива водій не може адекватно і вчасно реагувати на дорожні ситуації, а увага – розсіюється.